HerNews.gr
Σχέσεις

«Διαζύγιο ύπνου»: Είναι καλή ιδέα να έχετε ένα ξεχωριστό δωμάτιο για να βελτιώσετε τον ύπνο σας όπως η Κάμερον Ντίαζ;

Σύμφωνα με την έρευνα του 2023 από το Εθνικό Ινστιτούτο Ύπνου και Επαγρύπνησης Γαλλίας, «το 37% των Γάλλων είναι δυσαρεστημένοι με την ποιότητα του ύπνου τους, η πλειοψηφία των γυναικών (44%). Μια παρατήρηση που μπορεί να εξηγηθεί με πολλούς τρόπους: διαταραχές αϋπνίας, απασχολημένος ρυθμός εργασίας, άγχος, διατροφή…

Μεταξύ όλων αυτών των παραγόντων, ένας από αυτούς φαίνεται ωστόσο καθοριστικός για την Κάμερον Ντίαζ. Σύμφωνα με την ηθοποιό, το να μοιράζεται το κρεβάτι της με τον σύντροφό της θα χειροτέρευε δραστικά την ποιότητα του ύπνου.

«Θα πρέπει να κανονικοποιήσουμε τα ξεχωριστά υπνοδωμάτια», είπε ακόμη και στο podcast της Molly Sims «On the Rim» . «Για μένα, θα έλεγα κυριολεκτικά: Έχω το σπίτι μου, εσύ το δικό σου. Θα κοιμηθώ στο δωμάτιό μου. Θα κοιμηθείς στο δωμάτιό σου. Όλα είναι καλά». 

@thetimes Cameron Diaz: couples can sleep in separate bedrooms – even houses #camerondiaz #benjimadden #marriage #marriedcouple #marriedcouples #celebritymarriages #celebritymarriage #helenabonhamcarter #timburton #gwenyth #gwenythpaltrow #bradfalchuk ♬ original sound – The Times and The Sunday Times

Το να έχεις ένα ξεχωριστό υπνοδωμάτιο δεν ήταν ποτέ τόσο μοντέρνο για να καλλιεργήσεις ξεκούραστο ύπνο. Οι κοινωνιολογικές έρευνες δείχνουν επίσης προς την ίδια κατεύθυνση: για το 24% των Αμερικανικών ζευγαριών, το «διαζύγιο ύπνου» βελτίωσε την έγγαμη ζωή το 2019 ( Έρευνα OnePoll που πραγματοποιήθηκε σε 2000 άτομα). Όλες οι ενδείξεις δείχνουν μια σαφή παρατήρηση: ο “μοναχικός” ύπνος μπορεί να είναι ο νικηφόρος συνδυασμός για τη βελτιστοποίηση του ύπνου σας.

Ακολουθούν πέντε συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε για να ενσωματώσετε ομαλά το «διαζύγιο ύπνου» στη ρουτίνα του ζευγαριού σας…

Πολλοί εθισμένοι στην ομορφιά αναγνώρισαν τον εαυτό τους στα σχόλια που έκανε η Κάμερον Ντίαζ , όπως αποδεικνύεται από την άνοδο του hashtag #sleepdivorce, ένα πραγματικό «διαζύγιο ύπνου», το οποίο έχει πλέον 11,5 εκατομμύρια προβολές στο TikTok . Συγκεκριμένα, αποκαλύπτουν τα κλειδιά για την υιοθέτηση της τάσης χωρίς απογοήτευση σχετικά με τον έγγαμο βίο σας:

1. Πρότεινε “απαλά” την αλλαγή στον σύντροφό σου

Ο συνδυασμός αγάπης και χωρισμού είναι συχνά οξύμωρο και μπορεί να φανεί αντιφατικό να κοιμάσαι μακριά από τον σύντροφό σου όταν όλα πάνε καλά σε καθημερινή βάση. Επομένως, η υποβολή της ιδέας ενός διαζυγίου ύπνου πρέπει να γίνεται απαλά, και κυρίως με ενσυναίσθηση. Το να δείχνετε ειλικρίνεια, εκφράζοντας ξεκάθαρα τον πόνο σας στην ιδέα να απομακρυνθείτε από το αγαπημένο σας πρόσωπο, μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποδεχτούν την απόφαση. Έτσι, η συμπόνια βοηθά στην άμβλυνση του σοκ, έχοντας προφανώς κατά νου ότι ο σύντροφός σας θέλει πάνω από όλα να λύσει τα προβλήματα ύπνου που μπορεί να αντιμετωπίσετε, επομένως δεν θα πρέπει να είναι τόσο δύσκολο να τον πείσετε.

Εικόνα του pin με ιστορία

2. Να θυμάστε ότι το «διαζύγιο ύπνου» δεν σημαίνει ότι η σχέση σας βρίσκεται σε κίνδυνο

Δεν υπάρχει, τις περισσότερες φορές, καμία συσχέτιση μεταξύ της ζωής σε ξεχωριστά δωμάτια και της σχέσης που πηγαίνει άσχημα. Το «διαζύγιο ύπνου» είναι επομένως μια επιλογή που λειτουργεί μόνο αφού περάσει μια διαδικασία αποδόμησης. Η απελευθέρωση από τις κοινωνικές προκαταλήψεις, που δοξάζουν ένα ζευγάρι ενωμένο όλες τις ώρες της ημέρας, είναι μια βασική φάση στην ενσωμάτωση της ιδέας ότι οι ξεχωριστές νύχτες δεν βλάπτουν σε καμία περίπτωση την ισορροπία ενός σπιτιού. Όταν το σκεφτείς, είναι ακόμη και το ακριβώς αντίθετο. Η επαναφόρτιση των μπαταριών σας, σας επιτρέπει να βελτιστοποιήσετε τις στιγμές που μοιράζεστε στη συνέχεια, ευνοώντας έτσι ποιοτικές στιγμές, πέρα ​​από μια εντολή προς ποσότητα…

Should I Go to Bed at the Same Time as My Spouse? | Sleep Centers of Middle  Tennessee

3. Καλλιεργήστε τη σωματική στοργή σε άλλες ώρες της ημέρας

Προκειμένου να αντισταθμιστεί η έλλειψη φυσικής εγγύτητας κατά τη διάρκεια της νύχτας, η αύξηση του αριθμού των στιγμών συνπαρουσίας κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να αποφέρει καρπούς. Δεν πρόκειται μόνο για οικείες σχέσεις, αλλά και για πιο απλές στιγμές, όπως μια βόλτα για δύο, μια ταινία στο Netflix , η προετοιμασία ενός γεύματος… Η καλλιέργεια αυτής της σωματικής οικειότητας εκτός από το βράδυ, σας επιτρέπει να βρείτε την ισορροπία και να μην δημιουργείτε απογοήτευση!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σχέσεις και σωστή συμπεριφορά: Αυτά είναι τα σημεία κλειδιά

Her News

Σχέση: Ερωτήσεις που θα σε φέρουν πιο κοντά στον σύντροφό σου

Her News

Γιατί μετά από έναν τσακωμό χρειαζόμαστε μια αγκαλιά;

Her News