HerNews.gr
Health

Ροχαλητό: Αυτή η απλή άσκηση θα σας βοηθήσει να το σταματήσετε

Η έρευνα έχει δείξει ότι το ροχαλητό μπορεί να επιδεινωθεί τον χειμώνα – τώρα, ένας ειδικός στον ύπνο μοιράζεται μια γλωσσική άσκηση διάρκειας 30 δευτερολέπτων που λέει ότι θα βοηθήσει εσάς (και όλους γύρω σας) να κοιμηθείτε καλύτερα.

Το ροχαλητό προκαλείται από τη συμπίεση του αέρα μέσω ενός στενού ή παρεμποδισμένου αεραγωγού και μπορεί να είναι σύμπτωμα ενός μεγαλύτερου προβλήματος, όπως η υπνική άπνοια.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πέρυσι διαπίστωσε ότι το ροχαλητό μπορεί να ενταθεί το χειμώνα για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της περισσότερης έκθεσης στο παθητικό κάπνισμα επειδή ένα άτομο βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 

«Το ροχαλητό μπορεί να προκληθεί από τη συσσώρευση λίπους στο λαιμό που στενεύει την τραχεία», εξήγησαν οι ερευνητές στα ευρήματά τους.

Το ροχαλητό προκαλείται από τη συμπίεση του αέρα μέσω ενός στενού ή παρεμποδισμένου αεραγωγού και μπορεί να είναι σύμπτωμα ενός μεγαλύτερου προβλήματος, όπως η άπνοια ύπνου.

Η άσκηση που θα σας βοηθήσει να σταματήσετε το ροχαλητό

Κλείστε το στόμα σας και μετακινήστε τη γλώσσα σας προς μια κατεύθυνση 10 φορές, μετά προς μια άλλη κατεύθυνση 10 φορές και μετά προς μια τρίτη κατεύθυνση για τον τελευταίο γύρο, είπε ο Martin Seeley στο The Mirror αυτή την εβδομάδα.

Ισχυρίζεται ότι όσοι ροχαλίζουν θα είναι μάρτυρες αποτελεσμάτων μετά από μόλις τρεις νύχτες, με μείωση των συμπτωμάτων κατά 59%.

Ο Martin Seeley, ειδικός στον ύπνο και Διευθύνων Σύμβουλος της βρετανικής εταιρείας λιανικής πώλησης στρωμάτων στο διαδίκτυο, MattressNextDay, συνιστά σε όσους ροχαλίζουν να προσθέσουν μια γλωσσική άσκηση διάρκειας 30 δευτερολέπτων στη νυχτερινή τους ρουτίνα.

Συμβούλεψε επίσης: τη μετάβαση σε ένα αντιαλλεργικό μαξιλάρι, αποφυγή  γαλακτοκομικών, να κοιμάστε με μια μπάλα του τένις από κάτω σας για να διασφαλίσετε ότι κοιμάστε στο πλάι, να κάνετε ένα ζεστό ντους πριν τον ύπνο και την απομάκρυνση του αλκοόλ.

Από την πλευρά του, το Sleep Foundation έχει μοιραστεί αρκετές ασκήσεις για την ενίσχυση της γλώσσας, των μυών του προσώπου και του λαιμού για να σταματήσει το ροχαλητό.

Το ροχαλητό είναι ένα σχεδόν παγκόσμιο φαινόμενο. Το 45% των ενηλίκων ροχαλίζει περιστασιακά, ενώ το 25% ροχαλίζει συνήθως, σύμφωνα με μελέτες , με τους υπέρβαρους και τους ηλικιωμένους να επωμίζονται περισσότερο το βάρος.

Το ροχαλητό έχει βρεθεί ότι συμβάλλει στην ανάπτυξη διαβήτη, υπέρτασης και άλλων ασθενειών. Κλείστε το στόμα σας και μετακινήστε τη γλώσσα σας προς μια κατεύθυνση 10 φορές, μετά προς μια άλλη κατεύθυνση 10 φορές και μετά προς μια τρίτη κατεύθυνση για τον τελευταίο γύρο, είπε στο The Mirror αυτή την εβδομάδα.

Είναι ένα βασικό προειδοποιητικό σημάδι για την υπνική άπνοια, μια διαταραχή κατά την οποία η αναπνοή σταματά και ξεκινά πολλές φορές κατά τη διάρκεια του ύπνου. Το ροχαλητό εκδηλώνεται έως και στο 94% των ασθενών με υπνική άπνοια.

6 tips για να κόψετε το ροχαλητό

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κολύμβηση: Τα οφέλη για το σώμα και την υγεία

Her News

Υγεία: Ποια είναι τελικά η σωστή ώρα για το βραδινό μας γεύμα

Her News

Αποκαλυπτική μελέτη για τον ρόλο της διαλειμματικής νηστείας στις επιπτώσεις του κορωνοιού – Πως σχετίζεται με τη νόσηση

Her News b