HerNews.gr
Rainbow

Μιχάλης Οικονόμου: «Αν συμβεί το οτιδήποτε στον σύντροφό μου, το παιδί μπορεί να το πάρει η πρόνοια»

Μια αποκλειστική, άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Μιχάλης Οικονόμου στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!».

Ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε για τη ζωή και την οικογένειά του, την κοινή ζωή με τον σύζυγό του και την καριέρα του.

«Έχουμε αποπροσανατολιστεί με όσα ακούμε για την ενδοοικογενειακή βία, είναι απολυτή ανάγκη να επιστρέψουμε στην τρυφερότητα και την αγάπη. Ο ρόλος μου στο ‘Κάνε ότι κοιμάσαι’ είναι δύσκολος, εκφράζω πολλούς νομικούς τεχνοκρατικούς ορούς, έχει ένα μυστήριο από το σενάριο του Γιάννη Σκαραγκά. Είχα γράψει σε έκθεση της γ’ δημοτικού ότι ‘εγώ θέλω να γίνω ηθοποιός, δεν ξέρω αν γίνω δραματικός ή κωμικός, μάλλον και τα δύο. Σπούδασα πληροφορική, αλλά όταν έμαθα ότι πέρασα στο Εθνικό θέατρο άλλαξα προσανατολισμό και έκλεισα όλα τα άλλα κεφαλαία, ξεκίνησε το όνειρό μου», αποκάλυψε ο Μιχάλης Οικονόμου.

«Στην εξωστρέφειά μου έπαιξε ρόλο και το θέμα του παιδιού, επιλέξαμε με τον σύντροφό μου να μην το κρύψουμε, αλλά να το επικοινωνούμε. Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουμε για τα θέματα του γάμου ομοφύλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας γιατί τώρα γίνονται οι ζυμώσεις στην κοινωνία και τη Βουλή».

Ο Μιχάλης Οικονόμου σημειώνει πως:

«Ένιωσα νωρίς την ανάγκη να μιλήσω στους γονείς μου αλλά δεν είχα το θάρρος και κουβαλούσα πολλά χρόνια το ‘τσουβάλι με τις πέτρες’. Μίλησα αρχικά στην αδελφή μου, το πήρε στραβά, μετά ξαναμιλήσαμε και το πήρε καλύτερα, στους γονείς μου μίλησα αργά, όταν ήμουν πλέον 35 χρόνων. Με αγκάλιασαν, τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα απ’ ό,τι περίμενα, αλλά ζούσα για χρόνια με το εμπόδιο του “τι θα γίνει αν το μάθουν οι γονείς”».

«Και οι γονείς μου είχαν σφιξίματα στην αρχή, η κοινωνία προχωράει και ήρθε η ώρα η Πολιτεία να στηρίξει το κομμάτι της που έχει ανάγκη αυτήν την ισότητα. Το να μιλάει κάνεις για ομόφυλες οικογένειες γενικά είναι απρόσωπο, αν δουν τον τρόπο με τον οποίο ο Μιχάλης και ο Γιώργος μεγαλώνουν το παιδί τους είναι διαφορετικό. Θα ήθελα να προσκαλέσω στο σπίτι μας τους βουλευτές που έχουν αμφιβολία, για να δουν το πρόσωπο και το γέλιο του παιδιού μας.

Έχει ένα κόλλημα η κοινωνία να σκεφτεί πως δύο άντρες φέρονται στοργικά και με τρυφερότητα σε ένα μωρό. Στην αγκαλιά μας κοιμόταν το μωρό, με τα χέρια μας αλλάζαμε τις πάνες και ζεσταίναμε το μπιμπερό, τον υποδεχόμαστε με αγκαλιά από το σχολείο», εξομολογήθηκε ο Μιχάλης Οικονόμου.

«Απέναντι σε ένα απρόσωπο ερωτηματολόγιο ‘ομόφυλα ζευγάρια & τεκνοθεσία’ μπορεί να είναι αρνητικοί, αν δουν όμως το πρόσωπο, τι γίνεται; Είχαμε μία συγκέντρωση ομόφυλων οικογενειών, ακόμη κι εγώ δεν το έχω συνηθίσει, αλλά μετά από 5 λεπτά είπα ‘είμαστε οικογένειες’ με αγάπη και σεβασμό. Στο ‘Da’ ακούγεται η εξής φράση, ‘τελικά οι γονείς δεν χρειάζεται να είναι τέλειοι, αρκεί να αγαπάνε’».

«Με τον Γιώργο κάναμε σύμφωνο συμβίωσης, νομικά εκείνος έχει την επιμέλεια του παιδιού, αν του συμβεί το οτιδήποτε, το παιδί μπορεί να το πάρει η πρόνοια. Ούτε καν όλοι οι gay θέλουν να γίνουν γονείς, μία μικρή ομάδα το επιθυμεί και βέβαια θα κριθούν από κοινωνικούς λειτουργούς για το αν μπορούν να το κάνουν. Με τη γενιά μου στη δεκαετία του ‘80 εισπράτταμε πράγματα που μας θύμωναν, μας πρόσβαλαν, μας ακύρωναν, νιώθαμε ότι δεν ανήκαμε πουθενά. Ας προστατέψει η Πολιτεία τα παιδιά μας, γιατί εμείς τα ζήσαμε, έχουμε θυμώσει και πληγωθεί, ίσως γελάμε πλέον με όλα αυτά. Έχω συγχωρήσει, δεν κουβαλάω πικρία».

Στη συνέχεια ο Μιχάλης Οικονόμου τόνισε πως: «Με την παρενθεσία μπαίνει αμέσως και ένα ταξικό θέμα, αυτοί που έχουν λεφτά μπορούν να την κάνουν, κι αυτοί που δεν έχουν δεν μπορούν. Θα έπρεπε να υπάρξει οριζόντια ισότητα στην παρενθεσία, να φροντίσει το κράτος να μη συμβαίνει ούτε το ταξικό θέμα, ούτε το παράνομο trafficking παιδιών».

«Δε συζητήσαμε με τον Γιώργο να προχωρήσουμε σε δεύτερη τεκνοθεσιά, δώσαμε όλο μας το είναι και την αγάπη στο παιδί μας, νομίζω αυτό είναι το όριό μας. Δεν πίστευα ότι θα γίνω πατέρας, αν και το ήθελα, οι φίλοι μου έλεγαν πως θα γινόμουν τρομερός μπαμπάς, τελικά το παιδί ήρθε και μας βρήκε για κάποιον λόγο», καταλήγει ο Μιχάλης Οικονόμου.

Μιχάλης Οικονόμου & Γιώργος Μακρής: Γιατί δεν παντρεύτηκαν με πολιτικό;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ricky Martin & Jwan Yosef: Χωρίζουν μετά από 6 χρόνια γάμου – Η ανακοίνωση

HerNews ka

Τι ισχύει για τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών στη Νέα Υόρκη – Τι προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία στην Ελλάδα

HerNews ka

Κάρλος Σαντάνα: Κάνει ομοφοβικά σχόλια για τα τρανς άτομα – «Μια γυναίκα είναι γυναίκα και ένας άντρας είναι άντρας»

HerNews ka