HerNews.gr
Διεθνή

Δεν χάνει το χιούμορ του ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Τα πρώτα λόγια μετά τη διάγνωση του πατέρα του με καρκίνο

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι ευγνώμων για την υποστήριξη που έχουν λάβει ο ίδιος και η οικογένειά του μετά τη διάγνωση καρκίνου του πατέρα του, Βασιλιά Κάρολου Γ’ και την επέμβαση στην κοιλιά της συζύγου του Κέιτ Μίντλετον.

«Θα ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να σας ευχαριστήσω, επίσης, για τα ευγενικά μηνύματα υποστήριξης προς την Κάθριν και τον πατέρα μου, ειδικά τις τελευταίες ημέρες. Σημαίνει πολλά για όλους μας», είπε την Τετάρτη σε ένα γκαλά για το φιλανθρωπικό οργανισμό Air Ambulance του Λονδίνου, σύμφωνα με ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στο X.

«Τις τελευταίες ημέρες έχω επικεντρωθεί σε ιατρικά θέματα, οπότε σκέφτηκα να έρθω σε ένα Gala για ασθενοφόρα για να ξεφύγω από όλα αυτά», είπε χιουμοριστικά ο Πρίγκιπας Ουίλιαμς.

Οι σύντομες δηλώσεις του Ουίλιαμ έρχονται δύο ημέρες αφότου τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ κοινοποίησαν δημόσια την είδηση ​​της ασθένειας του Κάρολου, η οποία ανακαλύφθηκε μετά την επέμβαση διεύρυνσης του προστάτη.

«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης νοσοκομειακής επέμβασης του Βασιλιά για καλοήθη διεύρυνση του προστάτη, επισημάνθηκε ένα ξεχωριστό θέμα ανησυχίας. Οι επόμενες διαγνωστικές εξετάσεις εντόπισαν μια μορφή καρκίνου»,  ανακοίνωσε το Παλάτι τη Δευτέρα στο X.

«Η Αυτού Μεγαλειότητα ξεκίνησε σήμερα ένα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών, κατά τη διάρκεια της οποίας οι γιατροί τον έχουν συμβουλεύσει να αναβάλει τα καθήκοντά του σε δημόσιους χώρους. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Αυτού Μεγαλειότητα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει τις κρατικές επιχειρηματικές και επίσημες γραφειοκρατικές εργασίες ως συνήθως».

Η δήλωση σημειώνει ότι ο Βρετανός μονάρχης ήταν «ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για την ταχεία παρέμβασή τους, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στην πρόσφατη νοσοκομειακή του επέμβαση.

«Παραμένει απόλυτα θετικός για τη θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει σε πλήρη δημόσια υπηρεσία το συντομότερο δυνατό».

Το Παλάτι δεν αποκάλυψε με ποιο είδος καρκίνου διαγνώστηκε ο βασιλιάς Κάρολος.

Ωστόσο, η Daily Mail ανέφερε ότι η πρόγνωσή του ήταν «καλή» και ο καρκίνος του εντοπίστηκε «πολύ νωρίς».

Αμέσως μετά την εμφάνιση των ειδήσεων για τη διάγνωση του Κάρολου, ο πρίγκιπας Χάρι, ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να επισκεφτεί τον Βασιλιά – χωρίς τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ.Η βασίλισσα Καμίλα, ο βασιλιάς Κάρολος Γ', ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον.

Ο δούκας του Σάσεξ, ο οποίος είχε μια δύσκολη σχέση με τον πατέρα του από τότε που αποχώρησε από τα βασιλικά του καθήκοντα το 2020, εθεάθη σε έναν ιδιωτικό τερματικό σταθμό στο LAX τη Δευτέρα πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο την επόμενη μέρα.

Τα ξένα μέσα αναφέρουν πως ο Χάρι έκανε μια «γρήγορη επίσκεψη» στο Clarence House για να δει τον Κάρολο εκείνο το απόγευμα.

Βασιλιάς Κάρολος: Ποια άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας είχαν την ασθένεια;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Drake: Η απίστευτη χειρονομία του ράπερ σε έγκυο θαυμάστριά του (ΒΙΝΤΕΟ)

HerNews ka

Shakira: Επιστρέφει δυναμικά με νέο άλμπουμ & μια υπόσχεση σε όλες τις γυναίκες

HerNews ka

Megan Fox: Αποκαλύπτει ότι έβγαινε με «πολύ διάσημους» ανθρώπους που ήταν «τρομακτικοί» πίσω από κλειστές πόρτες

HerNews ka