HerNews.gr
Rainbow

Παντρεύεται ο Αύγουστος Κορτώ: Η αναγγελίατου γάμου με τον σύντροφό του

Ο Άυγουστος Κορτώ παντρεύεται με τον σύντροφό του Αναστάσιο Σαμουηλίδη λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Να σημειωθεί ότι ο Αύγουστος Κορτώ είναι ζευγάρι με τον Αναστάσιο Σαμουηλίδη εδώ και 20 χρόνια και πλέον θα μπορέσουν να “επισφραγίσουν” νόμιμα τον έρωτά τους μέσω του πολιτικού γάμου και στην Ελλάδα καθώς το 2016 υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης, την πρώτη ημέρα της εφαρμογής του σχετικού νόμου.

«Και καθώς η μεγάλη στιγμή πλησιάζει, θα ήθελα να εκφράσω για μια ακόμα φορά την ευγνωμοσύνη μου σε όλες και όλους εσάς που σταθήκατε δίπλα μας σε κάθε αγώνα, σε κάθε διεκδίκηση του δικαιώματος στην οικογένεια χωρίς άλλους όρους πέρα από την ελευθερία και την αγάπη. Είστε και θα είστε η δύναμή μας, οι δικοί μας άνθρωποι, και θα μας βρείτε στο πλευρό σας σε κάθε στιγμή του δικού σας αγώνα για την ευτυχία», είχε γράψει ο Άυγουστος Κορτώ σε ανάρτηση λίγο πριν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης με τον σύντροφό του.Ο Αύγουστος Κορτώ και ο σύντροφός του υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης

Την ημέρα που ψηφίστηκε ο νόμος για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο συγγραφέας αναρτώντας μια κοινή τους φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έγραψε «Παντρέψου με».

Δείτε την αναγγελία του γάμου

«Ο Αναστάσιος Σαμουηλίδης του Μιχαήλ Σαμουηλίδη και της Ευλαμπίας Σαμουηλίδη, το γένος Γκύζη που γεννήθηκε στο Δήμο Χολαργού Αττικής που κατοικεί στο Δήμο Αθηναίων και ο Πέτρος Χατζόπουλος (Αύγουστος Κορτώ) του Αναστασίου Χατζόπουλου και της Αικατερίνης Χατζοπούλου, το γένος Βλάχου που γεννήθηκε στον Δήμο Θεσσαλονίκης και κατοικεί στο Δήμο Αθηναίων, πρόκειται να παντρευτούν και ο γάμος θα γίνει στον Δήμο Αθηναίων».

Η αναγγελία κοινοποιήθηκε από τον Αύγουστο Κορτώ στο Facebook όπου για λεζάντα έγραψε «Μαζί σου πάντα».

Η δημόσια εκδήλωση αγάπης 

«Το όνομά μου είναι λειψό: δεν είμαι ο Πέτρος μόνος του. Η ζωή μου λέγεται αλλιώς, κι αναπνέω ακόμα χάρη στην αγάπη της. Τάσος, Τάσος, Τάσος. Δυο συλλαβές, η καρδιά μου που συστέλλεται και διαστέλλεται. Πάντα και για πάντα», είχε γράψει ο Αύγουστος Κορτώ σε παλαιότερη ανάρτησή του για τον σύντροφό του.

Αύγουστος Κορτώ: Ζήτησε σε γάμο τον σύντροφό του (ΦΩΤΟ)

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Παντελής Τουτουντζής για τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα: «Καθησυχάζει ένα κομμάτι μέσα μου για την προσπάθεια που κάνουμε»

HerNews ka

Η κόρη του Μπεν Άφλεκ κάνει coming out ως αγόρι: «Με λένε Φιν Άφλεκ»

HerNews ka

Billie Eilish: Αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι «έλκεται σωματικά» από τις γυναίκες

HerNews ka