HerNews.gr
Health

5 εξαιρετικοί για την υγεία λόγοι για να σταματήσετε να καταναλώνετε κρασί!

Πολλά άτομα με συνείδηση ​​της υγείας απολαμβάνουν ένα ή δύο ποτήρια κρασί με το δείπνο, καθώς πιστεύουν ότι το κρασί είναι μια πιο υγιεινή επιλογή όταν πρόκειται για αλκοόλ. Το κόκκινο κρασί έχει από καιρό προαναγγελθεί ως καλό για την καρδιά και τη μακροζωία σας και είναι βασικό συστατικό της Μεσογειακής Διατροφής, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα διατροφικά μοτίβα για μακροζωία.

Ωστόσο, πρόσφατη έρευνα άρχισε να αμφισβητεί εάν η κατανάλωση κρασιού ή αλκοόλ παρέχει σημαντικά οφέλη για την υγεία και οι κίνδυνοι της κατανάλωσης – ακόμη και σε χαμηλές ή μέτριες ποσότητες – μπορεί να μην αξίζει τον κόπο.

Σύμφωνα με μια έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) από τον Ιανουάριο του 2023, καμία ποσότητα αλκοόλ δεν είναι ασφαλής για την υγεία σας. Ούτε σταγόνα! μειώστε το αλκοόλ, πείτε όχι στην έννοια του κρασιούΟ ΠΟΥ δηλώνει ότι το αλκοόλ συνδέεται με περισσότερες από 200 ασθένειες, τραυματισμούς και άλλες καταστάσεις υγείας. Επιπλέον, δεδομένα για την υποστήριξη της νέας θέσης του ΠΟΥ για το αλκοόλ αναφέρθηκαν στο The Lancet , όπου οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι ακόμη και η μέτρια κατανάλωση κρασιού ή οποιουδήποτε άλλου είδους αλκοόλ είναι καρκινογόνος και αυξάνει τον κίνδυνο για διάφορους τύπους καρκίνου.

Τα καλά νέα είναι ότι η διακοπή του αλκοόλ είναι ολοένα και πιο δημοφιλής μεταξύ των influencers, συμπεριλαμβανομένων πολλών διασημοτήτων, ακόμη και ροκ σταρ. Φαίνεται ότι κάθε μέρα υπάρχει μια άλλη διασημότητα που “ξορκίζει” το αλκοόλ – ακόμη και το κρασί, το οποίο συχνά αναγγέλλεται ως «υγιεινή» προσθήκη σε οποιαδήποτε δίαιτα.

Ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι το supermodel Ζιζέλ Μπούντχεν που είπε σε συνέντευξή της στο People ότι δεν έχει αγγίξει αλκοόλ για περισσότερα από δύο χρόνια. 

Ακολουθούν πέντε οφέλη από την εγκατάλειψη του κρασιού και γενικότερα του αλκοόλ.

1. Θα χάσεις κιλάκρασί στο ψυγείοΤο κρασί μπορεί να θεωρηθεί «τριπλή απειλή» για το βάρος και τη μέση σας. Να γιατί: Παρέχει 115 έως 125 θερμίδες ανά 142 περίπου γραμμάρια, αυξάνει την όρεξή σας και φθείρει τη δύναμη της θέλησής σας. Σύμφωνα με ένα έγγραφο που γράφτηκε από το Πανεπιστήμιο McGill , το αλκοόλ έχει επίσης αποδειχθεί ότι διαταράσσει τις ορμόνες της πείνας του σώματος, τη γκρελίνη και τη λεπτίνη, κάτι που μπορεί επίσης να εξηγήσει γιατί το αλκοόλ μας κάνει πιο πεινασμένους και λιγότερο ικανοποιημένους. Για τους περισσότερους από εμάς, όσο περισσότερο πίνουμε, τόσο περισσότερο θα τρώμε.

2. Θα μειώσετε τον κίνδυνο για διάφορους τύπους καρκίνουρίξτε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί με αλκοόλ για δείπνοΤο αλκοόλ είναι επίσης ένα ισχυρό καρκινογόνο της ομάδας 1, σύμφωνα με έρευνα και τον ΠΟΥ. Μπορεί να προκαλέσει καρκίνο επειδή διασπάται στο σώμα για να σχηματίσει μια ένωση που μπορεί να βλάψει το DNA και να αυξήσει τον κίνδυνο για επτά τύπους καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου της στοματικής κοιλότητας, του ήπατος, του λάρυγγα, του παχέος εντέρου και του μαστού. 

Ο ΠΟΥ είπε ότι ο κίνδυνος αυξάνεται ακόμη και με μια μικρή ποσότητα αλκοόλ, όπως ένα ποτό. Σύμφωνα με μια μελέτη που αναφέρεται στο περιοδικό Nutrients , ένα από τα υποπροϊόντα της πέψης του αλκοόλ είναι η δημιουργία ακεταλδεΰδης, η οποία μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο DNA και να εμποδίσει τη σύνθεση και επιδιόρθωση του DNA. Ταυτόχρονα, η αιθανόλη αυξάνει τη φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες, άλλες καταστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε βλάβη του DNA, η οποία συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο.

3. Το συκώτι σας θα σας ευχαριστείεύγε κόκκινο κρασίΤο συκώτι σας είναι το όργανο που κάνει το μεγαλύτερο μέρος της άρσης βαρών για τον μεταβολισμό του αλκοόλ, σύμφωνα με έρευνα στο περιοδικό Alcohol Research . Είναι γνωστό ότι η παρατεταμένη, βαριά κατανάλωση αλκοόλ βλάπτει το συκώτι, αλλά ξέρατε ότι κάθε φορά που πίνετε μια γουλιά κρασί, μερικά από τα ηπατικά σας κύτταρα θα πεθάνουν καθώς επεξεργάζεται τα υποπροϊόντα της πέψης και απορρόφησης αλκοόλ και η φλεγμονή αυξάνεται πάνω στο συκώτι; Η έκταση της επίδρασης του αλκοόλ στο συκώτι σας διαφέρει από άτομο σε άτομο, αλλά οι γυναίκες τείνουν να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο. 

4. Θα βελτιώσετε την υγεία της καρδιάςκρασί ανοίγματοςΤο κόκκινο κρασί συνιστάται συχνά ως ένα υγιεινό για την καρδιά ρόφημα που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Ωστόσο, ορισμένες έρευνες υποδεικνύουν ότι τα άτομα που δεν καταναλώνουν αλκοόλ έχουν επίσης χαμηλότερους κινδύνους καρδιακών παθήσεων και ότι πολλές μελέτες έχουν υπερεκτιμήσει τα πιθανά οφέλη του κρασιού και του αλκοόλ γενικά για την υγεία της καρδιάς. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The American Journal of Medicine , οι ερευνητές προτείνουν ότι το σώμα της έρευνας μπορεί να υπερεκτιμήσει τα οφέλη του αλκοόλ για την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων και ότι υπάρχουν πολλοί συγχυτικοί παράγοντες, ιδίως ο τρόπος ζωής, οι γενετικές και κοινωνικοοικονομικές συσχετίσεις με το κρασί, η κατανάλωση αλκοόλ, που πιθανώς εξηγεί μεγάλο μέρος της συσχέτισης με το κρασί και τα μειωμένα καρδιαγγειακά επεισόδια.

Για παράδειγμα, τα άτομα που πίνουν κρασί μπορεί να τρώνε πιο υγιεινά και να ασκούνται περισσότερο, κάτι που θα μπορούσε επίσης να είναι παράγοντες που μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις. Επί του παρόντος, οι επαγγελματίες υγείας δεν συμβουλεύουν κανέναν να αρχίσει να πίνει για να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

5. Θα κοιμάσαι καλύτερατοστ κόκκινο κρασί επευφημίεςΤα περισσότερα άτομα που έχουν εγκαταλείψει το κρασί ή οποιοδήποτε αλκοόλ θα εξηγήσουν πόσο καλύτερα κοιμούνται μετά τη διακοπή του αλκοόλ. Υπάρχει άφθονη έρευνα που το υποστηρίζει. Το κρασί και άλλα είδη αλκοόλ δρουν ως ηρεμιστικό για να σας κοιμίσει γρήγορα, αλλά στη συνέχεια οδηγεί σε διαταραγμένο, κακής ποιότητας ύπνο αργότερα τη νύχτα. 

Τι είναι το ‘hangxiety’; Το επακόλουθο της μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ είναι χειρότερο από ένα hangover

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Λιγούρες: Γιατί γίνονται τόσο έντονες ;

Her News b

Καφές με γάλα ή χωρίς; Η απάντηση στο αιώνιο δίλημμα

Her News

Αλλεργίες της άνοιξης: 9 φυσικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν

HerNews ka