HerNews.gr
DECORNEWS

Οι 5 «χρυσοί κανόνες» για το τέλειο σαλόνι

Όταν σχεδιάζετε μια νέα εμφάνιση για έναν χώρο στο σπίτι σας, εκτός από την είσοδο σας, δεν υπάρχει άλλος χώρος που να έχει περισσότερο χρόνο ομιλίας από το σαλόνι. Δεν είναι περίεργο που θέλετε να το ανανεώσετε, υπάρχει ατελείωτη έμπνευση, αλλά με τόσα πολλά εκεί έξω, είναι εύκολο να πνιγείτε και να μην εστιάσετε στα σωστά μέρη αυτού του χώρου.

Όταν αγαπάτε την εσωτερική διακόσμηση, το πιθανότερο είναι ότι έχετε δημιουργικό πνεύμα. Η δημιουργικότητα και ο πειραματισμός πάνε χέρι-χέρι. Αλλά υπάρχουν κάποιοι χρυσοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε πιστά για την καλύτερη επιτυχία. Τι ακριβώς συνιστά λοιπόν «καλό» σχεδιασμό σαλονιού; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε!

1. «Οδηγήστε» το σχέδιο με σκέψη & ευαισθησία 

Μίνιμαλ σαλόνι με ανάγλυφο χαλί, κρεμ καναπέδες, ανοιχτά ράφια και μπλε πολυθρόναΑπό την προαναφερθείσα είσοδο μέχρι την αυλή, ολόκληρο το σπίτι σας είναι ένα στιγμιότυπο του στυλ και της προσωπικότητάς σας. Αφιερώνουμε σημαντικό χρόνο χαλαρώνοντας και διασκεδάζοντας τους επισκέπτες στα σαλόνια μας, επομένως το περιβάλλον σας θα πρέπει να επιμελείται με καθαρή σχεδιαστική ευαισθησία. Το σαλόνι είναι όπου δημιουργούνται αγαπημένες αναμνήσεις και ο σχεδιασμός του μπορεί να επηρεάσει βαθιά τη διάθεση μιας οικογένειας. Ένα προσεγμένο σαλόνι είναι ένας αρμονικός συνδυασμός άνεσης και προσωπικότητας. Σκεφτείτε πώς εσείς, η οικογένειά σας και οι φίλοι σας θα περάσετε χρόνο μαζί ή μόνοι σας στον χώρο. 

2. Βεβαιωθείτε ότι η διάταξη ενθαρρύνει τη ροή & την συνομιλία

Άνετος χώρος σαλονιού με πολυθρόνες και καναπέ γύρω από στρογγυλό γυάλινο τραπεζάκι σαλονιού με λουλούδια, με θέα στο αίθριοΣε αυτή τη σημείωση, το σαλόνι είναι ένας από τους πιο ευχάριστες κόμβους στο σπίτι και η διάταξη είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα θεμέλια του πολύ «καλού» σχεδιασμού του καθιστικού. Όταν κοιτάζετε ειδικά μικρά σαλόνια , θέλετε να φαίνονται σαν ένας χαλαρός χώρος, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να φιλοξενήσετε πιθανώς διάφορα καλέσματα, αλλά θέλετε να το κάνετε αυτό χωρίς να νιώθετε στριμωγμένοι, στάσιμοι ή χωρίς έμπνευση.

Ένας «καλός» σχεδιασμός σαλονιού έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός άνετου και λειτουργικού χώρου που αντανακλά το στυλ σας και ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Η τοποθέτηση επίπλων για να ενθαρρύνει τη συζήτηση και τη ροή είναι κρίσιμης σημασίας. Επιλέξτε άνετες επιλογές καθισμάτων, όπως καναπέδες, πολυθρόνες και ανάκλιντρα που προκαλούν χαλάρωση. Αν και η τηλεόραση μπορεί να σας έρθει στο μυαλό, σκεφτείτε έξω από το κουτί, καθώς υπάρχουν άλλα πιο αξιόλογα σημεία εστίασης στο σαλόνι . Αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες όπως το τζάκι του σαλονιού , τα έργα τέχνης ή ακόμα και ένα κομψό μαύρο τραπεζάκι σαλονιού μπορούν όλα να υπερηφανεύονται για τη θέση τους και να αλλάξουν την ατμόσφαιρα του χώρου, προς το καλύτερο.

3. Ο φωτισμός πρέπει να συνδυάζει τη λειτουργία & την ατμόσφαιρα

Μικρό άνετο σαλόνι με στρογγυλεμένα έπιπλα, φυτό σπιτιού στη γωνία και κεραμικά αντικείμενα για γλυπτική λεπτομέρειαΟ φωτισμός σαλονιού με στρώματα προσθέτει βάθος σε όλους τους χώρους και σε έναν που εξυπηρετεί πολλαπλούς σκοπούς, χρειάζεστε την ευελιξία για να τον μεταφέρετε από τη μέρα στη νύχτα, με το πάτημα ενός διακόπτη. Σκεφτείτε πρώτα τις φυσικές πηγές φωτός σας και, στη συνέχεια, προσθέστε παραλλαγή με ένα μείγμα από ενδιαφέροντα και διακριτικά σχέδια που όλα θα παίξουν διαφορετικό ρόλο στη διαμόρφωσή σας.

Τα φώτα που μπορείτε να χαμηλώσετε θα είναι τέλεια για να φτιάξετε τη διάθεση όταν διασκεδάζετε. Τα γλυπτά επιτραπέζια ή επιδαπέδια φωτιστικά προσφέρουν πολύ σημαντικό φωτισμό εργασιών και λίγη σχεδιαστική λεπτομέρεια. Τα έπιπλα πρέπει να σας προσκαλούν να χαλαρώσετε, ο φωτισμός πρέπει να είναι ζεστός και φιλόξενος και τα αντικείμενα που γεμίζουν το χώρο σας πρέπει να αντικατοπτρίζουν τη μοναδική ταυτότητα και τον τρόπο ζωής σας.

4. Η χρωματική παλέτα πρέπει να είναι συνεκτική & αρμονική

Λευκός τμηματικός καναπές στο σαλόνι με ξύλινο τραπεζάκι και μοντέρνα τέχνη στον τοίχοΕίτε σας αρέσει ένα ουδέτερο σαλόνι είτε ένα πιο εκλεκτικό και μαξιμαλιστικό φινίρισμα με ριγέ καρέκλες και πολλά άλλα, το να έχετε μια χρωματική παλέτα που είναι στο σημείο και ενώνει ολόκληρο το σχέδιο σας είναι ένας από τους βασικούς κανόνες του καλού σχεδιασμού σαλονιού. Η επιλογή μιας συνεκτικής χρωματικής παλέτας που συμπληρώνει το στυλ σας και δημιουργεί μια αρμονική ατμόσφαιρα είναι επίσης το κλειδί!

Η επιλογή της χρωματικής παλέτας του σαλονιού σας συνοδεύεται από την αίσθηση που θέλετε να δημιουργήσετε στο χώρο. Μερικά ανοιχτά χρώματα βαφής θα κάνουν τα σκοτεινά σαλόνια να αισθάνονται πιο φωτεινά , για παράδειγμα.

Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε ιδέες για ταπετσαρίες σαλονιού , πώς τα χρώματα στα μοτίβα θα αλληλεπιδράσουν με άλλες λεπτομέρειες σχεδίασης και τυχόν αξεσουάρ που εμφανίζονται. Στη vipart.gr θα βρείτε αμέτρητα σχέδια και χρώματα που θα ταιριάξουν στη δική σας χρωματική παλέτα.

5. Βεβαιωθείτε ότι ο σχεδιασμός σας φαίνεται ολοκληρωμένος

Μοντέρνο σαλόνι με δύο statement πολυθρόνες μπροστά στο τζάκιΌπως ξεκινήσαμε, σε αυτόν τον σύγχρονο σχεδιαστικό κόσμο, τα γούστα μας στους εσωτερικούς χώρους είναι συνεχώς εναλλασσόμενα και εξελίσσονται. Αυτό είναι καλό, αλλά με αυτό, τα έργα αξίζουν να ολοκληρωθούν ώστε να ταιριάζουν με το όραμά σας. Αυτός είναι ο πέμπτος και τελευταίος χρυσός κανόνας μας για έναν καλό σχεδιασμό σαλονιού.  Ένα «καλό» σαλόνι είναι απλώς πλήρως διακοσμημένο. 

Θυμηθείτε, το παν είναι να βρείτε την ισορροπία ανάμεσα στο στυλ και τη λειτουργικότητα για να δημιουργήσετε έναν χώρο στον οποίο σας αρέσει να περνάτε χρόνο!. Εκμεταλλευτείτε τις διαχρονικές επιλογές όσο καλύτερα μπορείτε και επικεντρωθείτε σε αυτό που κάνει καλό σχέδιο σαλονιού για εσάς εκείνη τη στιγμή, αλλά επιτρέψτε στον εαυτό σας να είναι ανοιχτός στην αλλαγή.

Έξυπνες & οικονομικές ιδέες για να κάνετε το σπίτι σας πιο άνετο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οι πιο μοντέρνες και σύγχρονες ιδέες για να διακοσμήσετε τους κάκτους σας

HerNews ka

Quiet Luxury Interior Design: Η νέα τάση στη διακόσμηση

Her News

Γούρια 2023: Οι καλύτερες προτάσεις για να επιλέξεις είναι στη VipArt!

Her News