HerNews.gr
Μόδα

Πως να καθαρίσετε σωστά τα λευκά αθλητικά παπούτσια σας

Πώς να καθαρίσετε τα λευκά sneakers είναι μια ερώτηση που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα και για καλό λόγο: είναι εκείνο το απολύτως βασικό στοιχείο που όσον αφορά την γκαρνταρόμπα σας μπορεί να συγκριθεί με ένα λευκό t-shirt ή τζιν.

Πρακτικά όλοι έχουν ένα ζευγάρι στην γκαρνταρόμπα τους, με πιο κλασικές ή πιο μοντέρνες γραμμές. Για αυτόν τον λόγο, το να τα φοράτε μέρα με τη μέρα έχει επίσης τις συνέπειές του: ένα συνεχές τρέξιμο που σας βοηθά να διασφαλίσετε ότι δεν είναι τόσο καθαρά όσο την πρώτη μέρα.

Υπάρχουν μερικά μοντέλα που όσο πιο φορεμένα έχουν μεγαλύτερη γοητεία, αλλά το ειδυλλιακό σενάριο είναι να διατηρήσετε τα sneakers σας όπως ήταν την πρώτη ημέρα, με τη λευκότητα που είναι χαρακτηριστική της στιγμής που κυκλοφόρησαν.Αυτός ο στόχος οδηγεί όλο και περισσότερους χρήστες να απευθύνονται στην Google για να μάθουν πώς να διορθώσουν αυτούς τους λεκέδες. Ως εκ τούτου, εδώ συγκεντρώνουμε μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις όταν αντιμετωπίζετε το καθήκον να καθαρίσετε τα αθλητικά σας παπούτσια.

Πρώτα απ ‘όλα, κορδόνια

Για να διευκολύνετε τον καθαρισμό των λευκών sneakers, όποιο και αν είναι το υλικό, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αφαιρέσετε τα κορδόνια για να τα πλύνετε ξεχωριστά. Μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: στο πλυντήριο μαζί με την υπόλοιπη λευκή μπουγάδα (σε ειδική τσάντα για να μην μπλέκονται με τα υπόλοιπα ρούχα), ή να το κάνετε με το χέρι. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να τα αφήσετε σε ένα δοχείο με ζεστό σαπουνόνερο και να τα τρίψετε για να αφαιρέσετε τους λεκέδες. Στη συνέχεια ξεπλένονται και στεγνώνουν.

Πως να καθαρίσετε τα λευκά δερμάτινα sneakers

  1. Αφού τοποθετήσετε την εφημερίδα για να διατηρήσετε την αρχική δομή του παπουτσιού, η βρωμιά της επιφάνειας αφαιρείται με μια βούρτσα, η οποία μπορεί να είναι μια βούρτσα παπουτσιών ή μια παλιά οδοντόβουρτσα.
  2. Στη συνέχεια, μπορείτε να τα σκουπίσετε με ένα συγκεκριμένο μαντηλάκι καθαρισμού. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως και σε εκείνα που είναι κατασκευασμένα από ύφασμα, μια μαγική γόμα είναι ένα συχνά αναφερόμενο ιογενές κόλπο, αλλά φροντίστε να το χρησιμοποιήσετε απαλά για να μην λειανθεί στην επιφάνεια του παπουτσιού.
  3. Από τη Nike, μια άλλη σπιτική μέθοδος που προτείνουν είναι το micellar water : καθώς μπορεί να εφαρμοστεί στο δέρμα μας, είναι ένα απαλό προϊόν για χρήση σε αυτού του τύπου παπούτσια. «Λειτουργεί καλά σε δέρμα, σουέτ και καουτσούκ», εξηγεί η μάρκα.

Πως να καθαρίσετε τα λευκά πάνινα ή πάνινα παπούτσια

Αυτό είναι μάλλον η ουσία του ερωτήματος: πώς να διατηρήσουμε το αγαπημένο μας Converse πεντακάθαρο; Ένα ουσιαστικό βήμα είναι να διαβάσετε την ετικέτα, αφού δεν μπορούν να πλυθούν όλα τα αθλητικά παπούτσια στο πλυντήριο. Εάν δεν είναι πολύ βρώμικα και μπορούν να μπουν, ένας σύντομος κύκλος και στη συνέχεια στέγνωμα στον αέρα (με τη γλωσσα έξω) μπορεί να δώσει λύση.

Εάν οι λεκέδες είναι επίμονοι, το βούρτσισμα τους εκ των προτέρων για να αφαιρέσετε όλες τις πιθανές προηγούμενες βρομιές μπορεί να εξοικονομήσει λίγα λεπτά από το τρίψιμο. Στη συνέχεια μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους:

1. Χρησιμοποιώντας ήπιο σαπούνι ή απορρυπαντικό ρούχων

Καλό είναι να ανακατέψετε λίγο απορρυπαντικό με ζεστό νερό σε ένα δοχείο, να βουτήξετε μια παλιά οδοντόβουρτσα στο σαπουνόνερο και να τρίψετε απαλά για να φύγουν οι λεκέδες, πρώτα στο πάνω μέρος και μετά στη σόλα. Το σαπούνι Μασσαλίας είναι μια από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες επιλογές: τρίψτε το, αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.πώς να καθαρίσετε λευκά πάνινα ή πάνινα πάνινα παπούτσια όπως το Converse

2. Με μαγειρική σόδα, το «άγιο δισκοπότηρο» του καθαρισμού

Ένα από τα viral διαδικτυακά κόλπα για τα λευκά αθλητικά παπούτσια είναι να αναμίξετε νερό με σαπούνι και μαγειρική σόδα σε ένα δοχείο. Το μείγμα τρίβεται με πινέλο, τόσο στη σόλα όσο και στο πάνω μέρος. Είναι καλύτερο να το αφήσετε να καθίσει για λίγο και, μετά από λίγα λεπτά, να το ξεπλύνετε και να το βάλετε απευθείας στο πλυντήριο. Στη συνέχεια, πρέπει να αφεθούν να στεγνώσουν στον αέρα σε θερμοκρασία δωματίου, με τη γλώσσα προς τα έξω.

Για να λευκάνετε τα λευκά sneakers που έχουν κιτρινίσει, υπάρχουν λύσεις για όλα τα γούστα. Συχνά αναφέρεται το μείγμα μαγειρικής σόδας και λευκού ξιδιού, το οποίο τρίβεται (ξανά) με ένα πινέλο, αφήνεται να δράσει και μετά ξεπλένεται. Άλλες θεραπείες στο σπίτι περιλαμβάνουν λευκαντική οδοντόκρεμα ή χοντρό αλάτι , αποτελεσματικό ως απορροφητικό όταν ο λεκές είναι πρόσφατος.

5 τρόποι να κάνετε τα λευκά σας sneakers να μοιάζουν με καινούρια

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Νέα, τολμηρή συνεργασία από τoν οίκο Longchamp!

Her News

Κατερίνα Καινούργιου: Φόρεσε το φόρεμα για εσάς που είστε καλεσμένες σε γάμο

HerNewskl

Δούκισσα Νομικού: Φόρεσε τα πέδιλα που είναι ιδανικά για νυφικά looks!

HerNewskl