HerNews.gr
Μόδα

8 τάσεις στα τζιν για την άνοιξη του 2024

Κάθε νέα σεζόν δίνει τη θέση της στις λίγο πολύ εφήμερες τάσεις της. Μια επανάληψη, ωστόσο, κυριαρχεί: το τζιν, αυτό το ρούχο που ο Yves Saint Laurent είπε ότι μετάνιωσε που δεν δημιούργησε. Αντιστεκόμενο στη δοκιμασία του χρόνου και στους φρενήρεις ρυθμούς της Εβδομάδας Μόδας, διατηρεί τον τίτλο του ως βασικό στοιχείο της μόδας.

Και οι συλλογές άνοιξη-καλοκαίρι 2024 το επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά: από τις πιο φανταστικές έως τις πιο διαχρονικές, υπάρχουν τόσες αποχρώσεις όσες έρχονται με διαφορετικούς τρόπους. Και σε αυτή την ευελιξία βρίσκεται η δύναμή του. Αντλώντας πάντα έμπνευση από τις περασμένες δεκαετίες, οι επιδείξεις μόδας επωνυμιών όπως οι Valentino και Schiaparelli επαναφέρουν στη μόδα χαλαρά κοψίματα, άλλοτε φαρδιά , άλλοτε στενά, με ένα μόνο μότο: αυτό της κολακείας της σιλουέτας.

Αυτή η σεζόν αφήνει επίσης χώρο για μερικές εκπλήξεις που πετυχαίνουν αρκετά καλά στην πρωταρχική τους λειτουργία: αυτή του να μας καταπλήξουν. Αυτό συμβαίνει, για παράδειγμα , με τα εξαιρετικά στενά, εξαιρετικά χαμηλόμεσα skinny τζιν. Μια αναβίωση της δεκαετίας του 2010 που πιστεύαμε ότι ήταν δεσμευμένη για το παρελθόν αλλά που όντως μας πείθει ξανά.

Την περασμένη άνοιξη, ήταν ο Jacquemus που αποκατέστησε την αρχοντιά σε αυτό το βασικό στοιχείο της γκαρνταρόμπας της Carrie Bradshaw. Φέτος, είναι το δημιουργικό δίδυμο επικεφαλής της Coperni που βρίσκεται πίσω από το πιο αιχμηρό μοντέλο της σεζόν, διακοσμημένο με βολάν με φερμουάρ. Τέλος, πώς να μην αναφέρουμε το τζιν με κέντημα με στρας; 

Ποιες είναι οι 8 κύριες τάσεις στο τζιν για τη σεζόν άνοιξη-καλοκαίρι 2024;

Χαμηλόμεσο στενό τζιν

τζιν τάσειςΤα στενά (και χαμηλόμεσα) τζιν επιστρέφουν στη σκηνή της μόδας! Ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο, αρχίζει να γίνεται όλο και λιγότερο σπάνιο στις πασαρέλες.

Αν τα Acne Studios συμπεριέλαβαν μερικά μοντέλα στην επίδειξη μόδας άνοιξη-καλοκαίρι 2024, τα Miu Miu , Hermès και Versace επιβεβαιώνουν την αξία της μόδας στις συλλογές τους φθινόπωρο-χειμώνα 2024-2025. Αυτό είναι απόδειξη ότι το skinny έχει ακόμα ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του.

Φαρδύ τζιν

τζιν τάσειςΌντως ταιριάζει σε όλους τους σωματότυπους – και κυρίως για να τους κολακεύει! Είναι η σωστή λύση για να εστιάσετε στην άνεση χωρίς να τσιγκουνεύεστε το στυλ. Δεν είναι αυτός ο ίδιος ο ορισμός της μόδας;

Τζιν κάπρι

τζιν τάσειςΜια καλή εναλλακτική στα κλασικά τζιν όταν ο καιρός ζεσταίνει, τα κάπρι, που χαρακτηρίζονται από το κοντό τους κόψιμο, στα μισά του δρόμου ανάμεσα σε βερμούδες και κολάν, φοριούνται κοντά στο σώμα, για να το αναδεικνύουν όμορφα. Φορέστε τα με γόβες kitten ή mules με τακούνι για μυτερό στυλ.

Τζιν με στρας
tendances jean
Κεντημένα με πέρλες, στρας ή χρωματιστές κλωστές για να σχηματίζουν περισσότερο ή λιγότερο αφηρημένα μοτίβα, τα τζιν είναι φανταχτερά! Ένα στοίχημα για το οποίο brands και οίκοι όπως οι Versace , Isabel Marant, Maje και Sandro ποντάρουν και που έχουν το πλεονέκτημα να αναβιώνουν άμεσα τον απαραίτητο συνδυασμό τζιν/t-shirt.
Straight τζιν
τζιν τάσεις
Αφετηρία για πολλές εμφανίσεις, τα ίσια τζιν διατηρούν, για άλλη μια φορά αυτή τη σεζόν, την ιδιότητά τους ως ένα αληθινό βασικό στοιχείο της μόδας. Επιμηκύνει τα πόδια, δημιουργεί όμορφους γλουτούς και σκιαγραφεί όμορφα τη σιλουέτα.
Με κορδόνια
tendances jean
Αυτή είναι μάλλον η τάση που δεν περιμέναμε: τα τζιν δομημένα με κορδόνια γίνονται εμμονή της μόδας. Το σκανδιναβικό label Rotate , που πρωτοεμφανίστηκε στη συλλογή της Stella McCartney για την άνοιξη-καλοκαίρι 2024, το έκανε επίσης βασικό στοιχείο της τελευταίας σειράς της. Καλή συμβουλή: φορέστε το ως total look, με το ασορτί σακάκι.
Γκρι
τζιν τάσεις
Αντιμέτωποι με την ηγεμονία του κλασικού μπλε τζιν , τα γκρι τζιν δημιουργούν μια ξεχωριστή θέση για τον εαυτό τους και χρησιμοποιούνται ως μια πιο κομψή εναλλακτική. Σίγουρα chic χωρίς να χάνει την cool πλευρά του, σίγουρα πηγαίνει  σε όλες τις περιστάσεις, από το γραφείο μέχρι μια έξοδο του Σαββατοκύριακου.
Φαρδύ 
τζιν τάσεις
Υιοθετημένα από πολλές προσωπικότητες (Hailey Bieber , Gigi Hadid , Emily Ratajkowski , κ.λπ.), τα φαρδιά τζιν εγκαταλείπουν τις χιπ χοπ υποδηλώσεις τους από τις αρχές του 21ου αιώνα για να καθιερωθούν ως ένα κομμάτι μόδας από μόνο του που δεν το βαριόμαστε, σεζόν μετά την εποχή, τη σεζόν.

Νεότερα Άρθρα

Plissé: Η τάση που λατρεύουν όλα τα French girls!

HerNewskl

Πως να φορέσετε τις λευκές μπότες αυτόν τον χειμώνα;

HerNews ka

Jean Paul Gaultier: Ποιος είναι ο επόμενος guest designer του οίκου;

HerNewskl