HerNews.gr
Διεθνή

Roberto Cavalli: Πόσα χρήματα έβγαλε ο σπουδαίος σχεδιαστής με τη δική του επωνυμία;

Ο Roberto Cavalli ήταν ένας από τους πιο διάσημους Ιταλούς σχεδιαστές μόδας στον κόσμο και πέθανε σε ηλικία 83 ετών στις 12 Απριλίου 2024. Το εξωτικό μοτίβο στα ρούχα του σπουδαίου σχδιαστή ήταν μόνο μία από τις δημιουργίες του.

Ποια είναι η εκτιμώμενη καθαρή θέση του Roberto Cavalli

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Roberto Cavalli ίδρυσε τον δικό του πολυτελή οίκο μόδας όπου όλη του η παραγωγή περιελάμβανε την πώληση ρούχων, δερμάτινων αξεσουάρ, αρωμάτων και κοσμημάτων και την ανάπτυξη έργων εσωτερικού σχεδιασμού για κτίρια υψηλής ποιότητας.

Η επωνυμία και η εταιρεία Roberto Cavalli πωλήθηκαν στο ιταλικό επενδυτικό ταμείο Clessidra SGR το 2015, με διευθύνοντα σύμβουλο τον Gian Giacomo Ferraris.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ο Roberto Cavalli σκέφτηκε μια διαδικασία εκτύπωσης σε δέρμα και στη συνέχεια άρχισε να φτιάχνει συνονθύλευμα από διαφορετικά υλικά που αργότερα κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Όλα άλλαξαν όταν έκανε το ντεμπούτο του τις τεχνικές στο Παρίσι και έλαβε παραγγελίες από τον Pierre Cardin και τον Hermès. Μετά την επιτυχία των σχεδίων του, ο Cavalli άνοιξε την πρώτη του μπουτίκ στο Saint-Tropez.

Το 1994, ο Cavalli πήγε στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου για να κάνει πρεμιέρα ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια, το sand-blasted τζιν, και αυτό ώθησε τον Ιταλό σχεδιαστή να λανσάρει παπούτσια και τσάντες, καθώς και γυαλιά, εσώρουχα, κοσμήματα και αρώματα.

Μέχρι το 2001 η μάρκα Cavalli ήταν ήδη σε 30 χώρες και άνοιξε το πρώτο της καφέ-κατάστημα στη Φλωρεντία.

Αλλαγή ιδιοκτησίας

Το 2016, ο προηγούμενος επικεφαλής της Versace, Gian Giacomo Ferraris, διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας και έκανε την κίνηση να επαναφέρει τη μάρκα στις Τοσκανικές ρίζες της και μετέφερε την έδρα από το Μιλάνο στο Osmannoro.

Η εκτιμώμενη καθαρή αξία του σπουδαίου σχεδιαστή

Ο Roberto Cavalli είχε εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Cavalli: Ανακοίνωσε τη δημιουργία μνημιακού πύργου στο Ντουμπάι

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ελισάβετ: Έδωσε το πράσινο φως να γίνει η Καμίλα βασίλισσα, όταν ανέβει στο θρόνο ο Κάρολος

Her News

Ραίαν Γκόσλινγκ: Η αντίδρασή του στη νίκη της Barbie στα βραβεία Critics Choice έγινε που viral

HerNews ka

Angus Cloud: «Έφυγε» από τη ζωή ο πρωταγωνιστής του Euphoria σε ηλικία 25 ετών

HerNews ka