HerNews.gr
Ψυχολογία

Άγχος: Μήπως το παρακάνεις;

Ας ξεκινήσουμε απο τα βασικά. Το άγχος είναι παντού. Είναι μια καθημερινή κατάσταση/συναίσθημα για πολλούς ανθρώπους και ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αυξήθηκε κατά πολύ. Και παρόλο που μελέτες έχουν διαπίστωσε ότι το στρες σε σχέση με την πανδημία έχει μειωθεί από πέρυσι, εξακολουθεί να επηρεάζει το 35% των ανθρώπων. Δηλαδή ένα τεράστιο ποσοστό. 

Καποιες θεωρίες υποστηρίζουν οτι το στρες είναι μέρος της ανθρώπινης εξέλιξης. Αναδεικνύει την ανταπόκρισή μας σε κάτι που μας απειλεί, με αποτέλεσμα να αυξάνονται η αδρεναλίνη, οι καρδιακοί παλμοί και η εγρήγορση.Και πολλές φορές είναι σωτήριο. Αυτό ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο στους ανθρώπους των σπηλαίων, για να ξεφύγουν από δύσκολες καταστάσεις. Σήμερα οι περισσότεροι όμως από εμάς ίσως το παρακάνουμε γιατι τις περισσότερες φορές δεν αγχωόομαστε καν για κάποιο υπαρκτό κίνδυνο. 

Το άγχος, δυστυχώς, είναι αναπόφευκτο, το θέμα είναι που και πως βάζουμε τα προσωπικά μας όρια.

Και ποιος άνθρωπος έστω και λίγο δεν εχει άγχος; Όλοι το βιώνουμε κάποια στιγμή, πρεπει να εστιάζουμε όμως στο να μην το παρακάνουμε. Η εύρεση της ισορροπίας είναι δύσκολη, αλλά η παραγωγική χρήση του άγχους είναι δυνατή. Ας αρχίσουμε να χαλαρώνουμε και να αποδέχομαστε ότι κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε, ανεξάρτητα από το πόσο στρεσαρισμένοι είμαστε απο εξωτερικούς παράγοντες. 

Νεότερα Άρθρα

Τι δείχνει ο τρόπος που κρατάς το κινητό για την προσωπικότητά σου;

Her News

Μήπως φλερτάρεις χωρίς να το καταλαβαίνεις; Αυτά είναι τα σημάδια

Her News b

Τι είναι οι αριθμοί των αγγέλων και τι σημαίνουν;

HerNews ka