HerNews.gr
Διεθνή

Ζελένσκι: Είμαι ευγνώμων στο Νίκο Δένδια για την ανθρωπιστική αποστολή στη Μαριούπολη

zelenski

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ευχαρίστησε τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας μας, Νίκο Δένδια.

Με τις εξελίξεις να τρέχουν στην Ουκρανία, ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προέβει σε μια πολύ σημαντική πράξη. Μια πράξη υποστήριξης, και σεβασμού προς το Ουκρανικό κράτος. Αυτή του η απόφαση εκτιμήθηκε από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η συμβολή του Υπουργού Εξωτερικών , Νίκου Δένδια..

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπως έγινε γνωστό από χθες, προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στους εγκλωβισμένους κατοίκους της πολιορκημένης Μαριούπολης.

ουκρανια

Συγκεκριμένα, προτίθεται να μεταβεί ο ίδιος στη Μαριούπολη, επικεφαλής αποστολής που θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους της πόλης. Κατά πληροφορίες η ελληνική πρόταση σχηματοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή Ερυθρό Σταυρό. Θα επιχειρηθεί να υλοποιηθεί σε συνεννόηση με την ουκρανική και ρωσική κυβέρνηση.

Δείτε τις δηλώσεις του υπουργού ΕΔΩ! 

“Είμαι ευγνώμων στον έλληνα Υπουργό Εξωτερικών”

Σήμερα, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε, σύμφωνα με την New York Post, πως είναι ευγνώμων στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών για αυτή του τη κίνηση. Ακόμα τόνισε ότι ο Νίκος Δένδιας είναι ο πρώτος που αποφάσισε να υποστηρίξει το έργω αυτό στην Μαριούπολη. 

δενδιασ

«Είμαι ευγνώμων στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που αποφάσισε να υποστηρίξει το έργο των ανθρωπιστικών μας διαδρόμων στη Μαριούπολη, προκειμένου να σωθούν οι πολίτες μας και να μεταφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια που είναι πολύ σημαντική για όλους εκεί». είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ουκρανίας. 

Λόγια που πραγματικά συγκινούν και δείχνουν την σχέση της Ελλάδας με την Ουκρανία που αυτή την στιγμή περνάει δύσκολες ώρες, καθώς βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νεότερα Άρθρα

Κέιτ Μίντλετον: Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για την υγεία της

HerNews ka

Αντζελίνα Τζολί: Κέρδισε το δικαστήριο έναντι του Μπραντ Πιτ για το οινοποιείο τους

Her News

Ολίβια Γουάιλντ – Τζέισον Σουντέικις: Mήνυση από την πρώην νταντά των παιδιών τους για κακομεταχείριση

Her News