HerNews.gr
Health

Meal Prep: Η τάση που θα σε οδηγήσει στην σωστή διατροφή

mealprep

Το meal prep είναι η νέα τάση της εποχής μας!

Δεν είναι, όμως, μόνο τάση αλλά είναι μια ουσιώδης παράμετρος η οποία μπορεί να βοηθήσει κατά πολύ στην απώλεια βάρους και ήρθε για να μείνει. Μερικοί από εσάς αναρωτιέστε τι ακριβώς είναι το meal prep. Το meal prep είναι μια “τεχνική” η οποία στηρίζεται στην αφιέρωση κάποιου χρόνου, μια μέρα της εβδομάδας, για την προετοιμασία αρκετών γευμάτων για τις επόμενες μέρες.

Που στηρίζεται;

Το meal prep στηρίζεται στην φιλοσοφία οτι όταν φτάσουμε στο σημείο να πεινάμε αρκετά, δεν μπορούμε να κάνουμε σωστές επιλογές. Ένστικτα επιβίωσης μπαίνουν στη μέση και μας ωθούν στο να επιλέγουμε την πιο εύκολη και γρήγορη λύση η οποία θα είναι υψηλή σε σάκχαρα και λιπαρά, ώστε να πάρουμε τη μέγιστη δυνατή ενέργεια. Ιδιαίτερα όταν η αυξημένη πείνα συνδυάζεται με κούραση, οι πιθανότητες να αφιερώσεις χρόνο στο να ασχοληθείς με την προετοιμασία ενός σωστού γεύματος, μειώνονται κατακόρυφα.

mealprep

Πώς το meal prep μπορεί να αποτελέσει το σημείο κλειδί στην απώλεια βάρους;

Οι εξαντλητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας σε συνδυασμό με την επηρεασμένη από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα  ψυχολογία μας , οδηγούν συχνά τους ανθρώπους σε κακές διατροφικές επιλογές. «Ο ρόλος του meal prep είναι να προλάβει τις κακές  διατροφικές επιλογές, πριν ακόμα συμβούν!» Στηρίζεται στην κεντρική ιδέα πως όταν υπάρχει οργάνωση και υπάρχει έτοιμο (ή σχεδόν έτοιμο) το φαγητό που χρειάζεται να καταναλωθεί, τότε δεν υπάρχει λόγος να γίνουν κακές διατροφικές επιλογές.

mealprep

Ας δούμε κάποιες απλές και πρακτικές κινήσεις που θα μπορούσε να κάνει την Κυριακή ώστε να έχει αρκετά γεύματα έτοιμα για την εβδομάδα, αποφεύγοντας τις κακές διατροφικές επιλογές:

  1. Ετοιμάζω 5 τοστ για τα πρωινά της εβδομάδας. Και τα διατηρώ σε αλουμινόχαρτο στο ψυγείο. Έπειτα απλώς τα “αρπάζω” το πρωί πριν φύγω για τη δουλειά.
  2. Ετοιμάζω 5 σακουλάκια με ένα δυο φρούτα και μερικούς ξηρούς καρπούς το κάθε ένα. Έχω έτσι έτοιμα τα σνακ για τη δουλειά.
  3. Ετοιμάζω 5 τορτίγιες με τυρί / με αυγό / κοτόπουλο / μπιφτέκι και τις διατηρώ σε αλουμινόχαρτο στο ψυγείο. Έτσι ώστε να έχω έτοιμο το ελαφρύ γεύμα που θα καταναλώσω στη δουλειά.
  4. Κόβω μια μεγάλη σαλάτα με ό,τι λαχανικά επιθυμώ. Τα στεγνώνω καλά και τη διατηρώ σε τάπερ, με χαρτί κουζίνας στον πάτο, χωρίς καρυκεύματα, λάδι κλπ. Έτσι, έχω σαλάτα να συνοδεύσω τα γεύματα μου για τις πρώτες 2 – 3 ημέρες.
  5. Μαγειρεύω δυο φαγητά για τις πρώτες 4 μέρες και τα διατηρώ στο ψυγείο. Ώστε να έχω έτοιμο το κυρίως γεύμα όταν επιστρέψω από τη δουλειά. Π.χ φακές για Δευτέρα και Τετάρτη και ψάρι με πατάτες στον φούρνο (ή ψαρόσουπα) για Τρίτη και Πέμπτη. Έτσι, όταν επιστρέψω κουρασμένος και πεινασμένος από τη δουλειά το μόνο που έχω να κάνω είναι να ζεστάνω το φαγητό μου.
  6. Πλάθω μπιφτέκια και τα διατηρώ στην κατάψυξη ώστε να τα ψήσω την Παρασκευή όταν επιστρέψω από τη δουλειά.

 

Νεότερα Άρθρα

Φρούτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη

Her News

Κατάθλιψη: Ο περίπατος στη φύση μειώνει τα αρνητικά συναισθήματα

Her News

Συμβουλές για να αυξήσεις την ορμόνη της ευτυχίας

Her News