HerNews.gr
Health

Συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να κοιμάσαι καλύτερα

Ένας καλός βραδινός ύπνος είναι απαραίτητος για να έχεις καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία κάθε μέρα. Είναι λοιπόν σημαντικό για να κοιμάσαι καλά να ακολουθείς στην καθημερινή σου ζωή, ορισμένες συνήθειες που θα σε βοηθήσουν και σε αυτόν τον τομέα.

Πάμε λοιπόν μαζί να δούμε αμέσως τι μπορείς να κάνεις αν δυσκολεύεσαι τα βράδια με τον ύπνο και δεν μπορείς να χαλαρώσεις εύκολα.

Η σωστή ρουτίνα για τον ύπνο

Ακολουθώντας μια ρουτίνα στη ζωή σου θα μπορείς να εστιάζεις καλύτερα στους στόχους που έχεις, να ηρεμείς και να είσαι ανανεωμένη. Και σίγουρα χωρίς ποιοτικές ώρες ύπνου, θα δυσκολεύεσαι μέσα στη μέρα να αντεπεξέλθεις στις υποχρεώσεις. Παράλληλα το στρες μακροπρόθεσμα δεν θα μπορείς να το διαχειριστείς πολύ εύκολα.

Είναι καλό ως ενήλικας να κοιμάσαι τουλάχιστον επτά με οκτώ ώρες κάθε βράδυ και το αργότερο να πέφτεις για ύπνο κατά τις 11 με 12 τα μεσάνυχτα. Βέβαια όσο πιο νωρίς τόσο το καλύτερο. Σύμφωνα με την επιστήμη, ο ύπνος που κάνουμε μέχρι και τις 3 τα ξημερώματα είναι πολύ πιο ουσιαστικός. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ρυθμίζεται πιο καλά ο κιρκάδιος ρυθμός και έχεις περισσότερη ευεξία κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μικρές απολαύσεις πριν ξαπλώσεις

Μην ξεχνάς επίσης πόσο ευεργετικό μπορεί να είναι ένα ζεστό μπάνιο περίπου μία ή δύο ώρες πριν πας για ύπνο. Και το ίδιο ισχύει για το τσάι. Ένα ζεστό ρόφημα, όπως αυτό, χωρίς εννοείται καφεΐνη, βοηθά στα συμπτώματα του άγχους. Ειδικά το χαμομήλι έχει καταπραϋντική δράση. Θα σε βοηθήσει σίγουρα να χαλαρώσεις και να κοιμάσαι συνεχόμε

Αφού λοιπόν κάνεις το μπανάκι σου, έρχεται η ώρα για το βραδινό skincare! Μετά μπορείς να φορέσεις τις πιο χουχουλιάρικες πιτζάμες σου και θα είσαι έτοιμη σιγά σιγά να ξαπλώσεις. Ρύθμισε το ξυπνητήρι σου για το επόμενο πρωί. Ιδανικά θα σου πρότεινα να το βάλεις λίγο πιο νωρίς από το συνηθισμένο. Έτσι, θα έχεις λίγο χρόνο για να ξυπνήσεις με ηρεμία κι όχι να τρέχεις τελευταία στιγμή.

Χαμήλωσε τα φώτα και άσε στην άκρη το κινητό σου

Δεδομένου ότι το φως επηρεάζει την παραγωγή μελατονίνης, μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο στη σύγχρονη εποχή για το σώμα μας να λάβει τα φυσικά σημάδια για να κοιμηθεί. Γι’ αυτό το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις για να αυξήσεις την παραγωγή μελατονίνης είναι να εκτίθεσαι στο φυσικό φως όσο περισσότερο μπορείς κατά τη διάρκεια της ημέρας και μετά μετά το σούρουπο, να έχεις χαμηλά όσο γίνεται τα φώτα.

Επίσης προσπάθησε να αφήνεις στην άκρη το κινητό σου τουλάχιστον μισή ώρα πριν πέσεις για ύπνο, αλλά και να αποφεύγεις να βλέπεις τηλεόραση ή να κάθεσαι στον υπολογιστή. Το μπλε φως από τις οθόνες επιδρά στον ύπνο και ο οργανισμός “μπερδεύεται” θεωρώντας ότι είναι ημέρα.

Οπότε είναι καλύτερα για σένα να δημιουργήσεις τις κατάλληλες συνθήκες πριν κοιμηθείς για να απολαύσεις συνεχόμενες ώρες ύπνου και τίποτα να μην διαταράξει την βραδινή σου ηρεμία.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Θεραπεία με βεντούζες: Όλα τα οφέλη για το σώμα

Her News

Πρέπει τελικά να κάνουμε «κρακ» τα δάχτυλά μας;

HerNews ka

Πότε είναι η καλύτερη ώρα για να πάρετε τις βιταμίνες σας;

Her News