HerNews.gr
Health

Πότε είναι η καλύτερη ώρα για να πάρετε τις βιταμίνες σας;

Η ώρα που παίρνετε τις βιταμίνες σας μπορεί μερικές φορές να καθορίσει την αποτελεσματικότητά τους. Ενώ ορισμένες βιταμίνες απορροφώνται καλύτερα όταν τις παίρνετε το πρώτο πράγμα το πρωί με νερό, άλλες απορροφώνται ή λειτουργούν καλύτερα όταν τις παίρνετε με ένα γεύμα ή λίγο πριν τον ύπνο.

Ενώ η λήψη βιταμινών και πολυβιταμινών μπορεί να ωφελήσει την υγεία σας, μπορεί να μην γνωρίζετε πότε να τις πάρετε για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα πιθανά οφέλη τους. Αυτό το άρθρο συζητά τα οφέλη από τη λήψη ορισμένων κοινών βιταμινών και την ιδανική στιγμή για τη λήψη τους.

Βιταμίνες Β

Οι βιταμίνες Β περιλαμβάνουν μια σειρά βιταμινών με αριθμούς από Β1 έως Β12. Είναι απαραίτητες για τη βέλτιστη λειτουργία πολλών διεργασιών στο σώμα σας. Βοηθούν το σώμα σας να σχηματίσει υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια και να πάρει ενέργεια από το φαγητό που τρώτε. Ορισμένες ανεπάρκειες βιταμινών Β έχουν επίσης συνδεθεί με κακή ψυχική υγεία. 

Είναι υδατοδιαλυτές, δηλαδή διαλύονται στο νερό και αποβάλλονται εύκολα από τα νεφρά σας. Απορροφούνται πιο εύκολα με άδειο στομάχι με νερό.  Οι περισσότεροι άνθρωποι πεινούν όταν ξυπνούν, επομένως είναι καλύτερο να λαμβάνετε τις βιταμίνες Β το πρωί μαζί με λίγο νερό.

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C, γνωστή και ως ασκορβικό οξύ, είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη. Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την επισκευή των ιστών, του δέρματος και των οστών σας. Βοηθά επίσης το σώμα σας να απορροφήσει τον σίδηρο. Επιπλέον, η λήψη βιταμίνης C μπορεί επίσης να βοηθήσει το σώμα σας να θεραπεύσει τις πληγές πιο αποτελεσματικά. 

Επίσης, υπάρχει κάποια έρευνα που προτείνει μια σχέση μεταξύ της βιταμίνης C και της διάθεσής σας και ότι τα αντιοξειδωτικά στη βιταμίνη C μπορεί να είναι σε θέση να μειώσουν και να αποτρέψουν επικουρικά το άγχος. 

Εάν δεν λαμβάνετε αρκετή βιταμίνη C μόνο από τη διατροφή σας (από τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C όπως εσπεριδοειδή, μούρα, φυλλώδη λαχανικά κ.λπ.), διατίθενται συμπληρώματα που κυμαίνονται σε δοσολογία από 25 έως 1000 χιλιοστόγραμμα. Δεδομένου ότι η βιταμίνη C είναι υδατοδιαλυτή, απορροφάται καλύτερα το πρωί με νερό με άδειο στομάχι.

Βιταμίνη D

Η βιταμίνη D, γνωστή στοργικά ως βιταμίνη «ηλιοφάνεια» επειδή ο ήλιος είναι μια κύρια πηγή βιταμίνης D, είναι απαραίτητη για πολλές σωματικές λειτουργίες.

Συχνά, ένα συμπλήρωμα βιταμίνης D είναι απαραίτητο για όσους ζουν σε περιοχές με πολύ λίγο ηλιακό φως ή άτομα με πιο σκούρα δέρματα. Η μελανίνη είναι μια χρωστική ουσία στο δέρμα και τα μαλλιά που είναι υπεύθυνη για τους σκούρους τόνους του δέρματος και των μαλλιών.  Για άτομα με υψηλότερες ποσότητες μελανίνης στο δέρμα, γίνεται πιο δύσκολο για το σώμα να συνθέσει τη βιταμίνη D στο δέρμα. 

Δεδομένου ότι η βιταμίνη D είναι λιποδιαλυτή, θεωρείται γενικά ότι η λήψη της με ένα γεύμα προάγει την καλύτερη απορρόφηση. 

Είναι καλύτερο να βουρτσίζετε τα δόντια σας πριν το πρωινό ή μετά;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας: Ποιες είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας στον οργανισμό;

HerNews ka

Τα συμπτώματα που δείχνουν ότι έχετε υπογλυκαιμία

Her News

Χυμός σέλινου: Πώς επηρεάζει τη γυναικεία γονιμότητα

Her News