HerNews.gr
Health

Τροφές που λευκαίνουν φυσικά τα δόντια

Εάν θέλετε να λευκάνετε τα δόντια σας χωρίς τη χρήση χημικών, υπάρχουν τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν. Περιέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που θα διορθώσουν σταδιακά το χρώμα χωρίς να βλάψουν την υγεία σας.

Μην ξεχνάμε ότι η στοματική υγιεινή είναι ένα σημαντικό μέρος της ζωής μας. Για όσους αμελούν τη στοματική υγιεινή, τα κίτρινα δόντια είναι αναπόφευκτα. Εάν δεν βουρτσίζετε τακτικά τα δόντια σας και δεν χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα, αυτό θα οδηγήσει στο σχηματισμό μαύρης πλάκας που μόνο ένας οδοντίατρος μπορεί να αφαιρέσει.

Επίσης μία από τις κύριες αιτίες του αποχρωματισμού των δοντιών είναι τα τρόφιμα και τα ποτά. Ο καφές, το τσάι, τα αμυλούχα τρόφιμα, το κόκκινο κρασί και η σοκολάτα μπορούν να κάνουν πιο κίτρινα τα δόντια σας.

Σίγουρα υπάρχουν πολλές οδοντιατρικές μέθοδοι για τη λεύκανση των δοντιών, αλλά η καλύτερη μορφή είναι η πρόληψη. Για να διατηρήσετε τα δόντια σας όσο το δυνατόν πιο λευκά, συμπεριλάβετε περισσότερες από τις παρακάτω τροφές στη διατροφή σας.

Φράουλα

Οι φράουλες περιέχουν μηλικό οξύ, το οποίο έχει ιδιότητες λεύκανσης και αφαίρεσης λεκέδων. Το μηλικό οξύ αυξάνει την παραγωγή και την κυκλοφορία του σάλιου στο στόμα. Το σάλιο ξεπλένει τους λεκέδες και η υγρασία στο στόμα δυσκολεύει τον αποχρωματισμό των δοντιών.

Ανανάς

Αν και το σμάλτο προστατεύει τα δόντια, απορροφά εύκολα τις χρωστικές των τροφών, κάτι που τελικά οδηγεί σε αποχρωματισμό των δοντιών. Οι λεκέδες στα δόντια τρέφονται με βακτήρια και ο αποχρωματισμός είναι αναπόφευκτος αν δεν επέμβετε αρκετά νωρίς. Ο ανανάς περιέχει βρωμελίνη, η οποία έχει την ικανότητα να διασπά τις πρωτεΐνες και επομένως να διαλύει κάθε συσσώρευση στα δόντια.

Γάλα

Το γάλα περιέχει γαλακτικό οξύ, το οποίο λευκαίνει το σμάλτο. Επιπλέον, προκαλεί αύξηση της παραγωγής σάλιου, το οποίο ξεπλένει τους λεκέδες. Το γάλα περιέχει μια πρωτεΐνη γνωστή ως καζεΐνη, η οποία καθαρίζει τους λεκέδες. Η καζεΐνη παράγει επίσης φωσφορικό ασβέστιο, που είναι χρήσιμο για την αποκατάσταση βλαβών και την πρόληψη του σχηματισμού πλάκας.

Τα 6 καλύτερα ροφήματα για να αντικαταστήσεις τον καφέ

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ο «ιός ζόμπι» θα μπορούσε να προκαλέσει μια νέα πανδημία λένε οι επιστήμονες

HerNews ka

3 Ροφήματα που επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σας

Her News

Τροφική δηλητηρίαση: Τα πέντε τρόφιμα που πρέπει να προσέχουμε

Her News