HerNews.gr
Παιδί

Σημάδια ότι η ψυχική υγεία του παιδιού σας κινδυνεύει

Σήμερα η ψυχική υγεία που αφορά τα παιδιά μας απειλείται πολλές φορές. Η ψυχολογία των παιδιών είναι πολύ εύθραυστη. Τα περισσότερα προβλήματα ψυχικής υγείας ξεκινούν στην παιδική ή εφηβική ηλικία. Εξαιτίας αυτού, η έγκαιρη διάγνωση και διαχείριση είναι ζωτικής σημασίας και μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη ποιότητα ζωής στο μέλλον.

Ως γονείς, είναι δική σας ευθύνη να δώσετε στο παιδί σας τον χρόνο και την προσοχή που χρειάζεται. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αν δείτε μερικά κάτι από τα παρακάτω να συμβαίνει στο παιδί σας.

Συνεχής ανυπακοή ή επιθετικότητα

Αυτό αναφέρεται σε ένα μοτίβο θυμωμένης ή εκνευρισμένης διάθεσης, λογομαχίας ή επαναστατικής συμπεριφοράς που διαρκεί τουλάχιστον έξι μήνες. Μπορεί να εμφανιστεί σε πολλές περιπτώσεις και συμβαίνει σχεδόν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Η συχνή απώλεια ψυχραιμίας και η αγανάκτηση είναι παραδείγματα θυμού και ευερέθιστης διάθεσης. Η παραβίαση των κανόνων και η σκόπιμη ενόχληση των άλλων είναι όλα παραδείγματα ότι το παιδί σας δεν είναι ευχαριστημένο από τη ζωή του.

Πτώση στην απόδοση μελέτης

Τα συναισθηματικά, κοινωνικά και συμπεριφορικά προβλήματα, μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα του παιδιού να λειτουργεί σε διάφορους τομείς της ζωής, συμπεριλαμβανομένων των ακαδημαϊκών επιτευγμάτων και των επιδόσεων στην τάξη.

Δυσκολία στον ύπνο

Τα προβλήματα που σχετίζονται με τον ύπνο ενός παιδιού συχνά υποδηλώνουν θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία. Το άγχος, το να μένει ξύπνιο ως αργά και ο θυμός όλα έχουν να κάνουν με την ποιότητα του ύπνου.

Αλλαγή στην όρεξη

Ο τρόπος που τρώει το παιδί σας μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι κάτι συμβαίνει, όταν για παράδειγμα δεν τρώει τίποτα ή όταν τρώει υπερβολικά. Συνήθως στην δεύτερη περίπτωση πολλά παιδιά θέλουν να τρώνε πολύ junk food.

Απώλεια ενδιαφέροντος

Η παρατεταμένη αίσθηση λύπης και η απώλεια ενδιαφέροντος είναι δείκτες κατάθλιψης. Η κατάθλιψη στα μικρά παιδιά μπορεί να εμφανιστεί ως θλίψη, ανυπομονησία, απώλεια αυτοελέγχου, άγχος, πόνοι ή απροθυμία να παρακολουθήσουν σχολείο.

Είναι σημαντικό αν προσέξετε κάποιο από τα παραπάνω σημάδια στο παιδί σας να συζητήσετε μαζί του για οτιδήποτε το απασχολεί και να σταθείτε στο πλευρό του.

Πώς το διάβασμα με τα παιδιά βελτιώνει την υγεία;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πώς να κάνετε οικογενειακές διακοπές χωρίς άγχος

Her News

Μονογονεϊκότητα και δυσκολίες – Ο ψυχολόγος Πάνος Πλουμίδης μας εξηγεί

HerNews ka

Τα πρώτα δημιουργικά και έξυπνα παιχνίδια του μωρού σας στο PaidiStore

Her News