HerNews.gr
Health

Βελτιώστε την ευεξία σας μέσω του ύπνου

Όλοι ξέρουμε ότι επηρεάζεται η ευεξία μας, όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά, αλλά πόσοι από εμάς εφαρμόζουμε πραγματικά μέτρα για να βελτιώσουμε την σχέση μας με τον ύπνο;

Είμαστε σίγουροι ότι το έχετε ακούσει πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα. Να θυμάστε ότι η ευεξία μας επηρεάζεται άμεσα από τις πόσες ώρες έχουμε κοιμηθεί.

Ακολουθούν μερικοί από τους ευκολότερους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε την ευεξία σας με περισσότερο ύπνο.

Δημιουργήστε μια νυχτερινή ρουτίνα

Το να φτιάξετε μια νυχτερινή ρουτίνα είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να κοιμηθείτε στην ώρα σας. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τον εγκέφαλό σας να χαλαρώσει στο τέλος της μέρας.

Είτε απολαμβάνετε μια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας ή ένα φλιτζάνι τσαγιού είναι ζωτικής σημασίας να έχετε μια συνήθεια που θα λέει στο σώμα σας ότι είναι ώρα να ξεκουραστείτε.

Ξεκινήστε να σκέφτεστε τους τρόπους που σας αρέσει να κουράζεστε. Το διάβασμα και ο διαλογισμός ενισχύουν την ευεξία, Επίσης είναι δύο καλοί τρόποι για να αφιερώσετε λίγο χρόνο μακριά από το τηλέφωνό σας. Έτσι θα ετοιμαστείτε καλύτερα για την ώρα του ύπνου.

Σκεφτείτε τι τρώτε και πίνετε

Προσπαθήστε να αποφύγετε τα βαριά γεύματα μερικές ώρες πριν τον ύπνο. Ενώ μπορεί να πιστεύετε ότι θα είστε νυσταγμένες μετά από μια μεγάλη μέρα, αποφύγετε τροφές που μπορεί να οδηγήσουν σε στομαχικές διαταραχές.

Θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να περιορίσετε την καφεΐνη μετά το μεσημεριανό γεύμα. Η υπερβολική ποσότητα μπορεί να σας κάνει να νιώθετε νευρικότητα και άγχος. Το αλκοόλ είναι ένα άλλο πράγμα που μπορεί να διακόψει τον ύπνο σας. 

Κοιμηθείτε νωρίτερα

Πολλοί άνθρωποι μένουν ξύπνιοι μέχρι αργά το βράδυ, κάνοντας κακό στη συνολική υγεία και ευεξία τους. Είτε δουλεύουν μέχρι αργά, είτε βγαίνουν με φίλους, είτε τρώνε βραδινό αργά. Ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε τη ρουτίνα του ύπνου σας είναι να προσπαθήσετε να κάνετε όλα αυτά τα βήματα νωρίτερα.

Εάν μπορείτε να ξεκινήσετε να τρώτε νωρίτερα, φυσικά θα κοιμηθείτε και νωρίτερα. Επιπλέον, όταν το σώμα σας δεν χρειάζεται να επικεντρωθεί στην πέψη  ενώ υποτίθεται ότι ξεκουράζεστε, μπορεί να επικεντρωθεί στο να σας αφήσει να κοιμηθείτε.

Κρατήστε τον χώρο σας σκοτεινό

Το να διατηρείτε τον χώρο σας σκοτεινό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε στο σώμα σας ότι είναι νύχτα και να σας επιτρέψει να αρχίσετε να παράγετε μελατονίνη για να χαλαρώσετε.

Όπως κι αν έχει το να κοιμάστε αρκετά και τις σωστές ώρες θα ενισχύσει την ευεξία και τη συνολική υγεία σας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τελικά πόσο καλό είναι το νερό με κουρκουμά;

Her News

Η αλήθεια για τη ζάχαρη πριν τον ύπνο

Her News

Πίνεις νερό; Δες τα οφέλη στον οργανισμό σου

Her News