HerNews.gr
Σχέσεις

3 Μύθοι για την οικειότητα σε μια σχέση που πρέπει να καταργήσουμε

Η οικειότητα σε μια σχέση και το σεξ συνδέονται συχνά με την αναπαραγωγή στην κοινωνία μας. Έχουμε την πεποίθηση ότι ο στόχος στη ζωή μιας γυναίκας πρέπει να είναι να παντρευτεί την «σωστή» στιγμή και να κάνει παιδιά για να δημιουργήσει απογόνους για την οικογένεια. Ωστόσο, η οικειότητα ή το σεξ είναι μια ευρύτερη έννοια από αυτό που αντιλαμβανόμαστε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η οικειότητα σε μια σχέση έχει να κάνει με την επικοινωνία των αναγκών, και το να βρισκόμαστε σε έναν ασφαλή χώρο για να μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας.

Παρακάτω μοιραζόμαστε μερικούς από τους κοινούς μύθους για το σεξ και την οικειότητα σε μια σχέση που εξακολουθούν να επικρατούν στην κοινωνία μας.

Ο καβγάς είναι καλός για μια σχέση

Αν και οι διαφωνίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος κάθε σχέσης, δεν κάνουν πάντα καλό. Για να είναι χρήσιμοι, πρέπει να είναι έρχεται πάντα ένας συμβιβασμός και μια λύση, διαφορετικά μπορεί να βλάψουν τη σχέση.

Οι επαναλαμβανόμενες διαφωνίες που δεν καταλήγουν πουθενά χάνουν γρήγορα κάθε ελπίδα επίλυσης. Κλιμακώνονται γρήγορα σε ενοχές, ενοχοποιήσεις, εκφοβισμό ή απειλές. Οι διαφωνίες μπορούν να έχουν ενισχυτική επίδραση για την οικειότητα σε μια σχέση, όταν και οι δύο σύντροφοι αναγνωρίζουν ο ένας τις απόψεις του άλλου και προσπαθούν να τις κατανοήσουν και να τις αποδεχτούν.

Το να συγχωρείτε και να ξεχνάτε είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσετε τις δυσκολίες

Οι επιτυχημένοι σύντροφοι σε μια σχέση χρησιμοποιούν τα λάθη και τις απογοητεύσεις για να διερευνήσουν τις αιτίες και να κάνουν σχέδια για να αλλάξουν συμπεριφορές στο μέλλον για να τους αποφύγουν. Δεν βάζουν δηλαδή τα πάντα “κάτω από το χαλάκι”.

Ένα πολύ καλύτερο σχέδιο είναι να αλλάξετε την προσδοκία του “συγχωρήστε και ξεχάστε” σε “θυμηθείτε και αφήστε να φύγει”. Με αυτόν τον τρόπο ένα ζευγάρι μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό που έχει μάθει για να εξελίσσεται. Έτσι ανοίγει τον δρόμο για καλύτερη επίλυση μελλοντικών πιθανών απογοητεύσεων. 

Όχι, το σεξ δεν αφορά μόνο τη διείσδυση

Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το σεξ είναι η διείσδυση και ο οργασμός. Ωστόσο, είναι μια ολόκληρη εμπειρία. Οι άνθρωποι πρέπει να επεκτείνουν την ιδέα τους για την οικειότητα σε μια σχέση.

Εάν επεκτείνετε τους ορίζοντες της οικειότητας, θα μπορέσετε να έρθετε σε συναισθηματική σύνδεση, φυσική σύνδεση και ό,τι θέλετε. 

Sleep divorce: Μήπως χρειάζεσαι διαζύγιο ύπνου;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πώς να αφήσετε πίσω σας μια τοξική σχέση

Her News

Όσα δεν πρέπει να πεις ποτέ σε έναν άντρα

Her News

Φάκελος απιστία: Η «Άλλη» γυναίκα

Her News