HerNews.gr
Fitness

Τρόποι που η γυμναστική σε κάνει πιο έξυπνη

Γνωρίζατε ότι μόνο με 30 λεπτά γυμναστική κάθε μέρα μπορείτε να γίνετε πιο έξυπνες; Εντάξει, μπορεί να μην γίνετε σαν τον Αϊνστάιν, αλλά μπορείτε να φτάσετε αρκετά κοντά. Δείτε τους παρακάτω τρόπους με τους οποίους η γυμναστική μπορεί να σας κάνει πιο έξυπνες.

1. Αυξάνει την ενέργεια

Όσο περισσότερο κινείστε, τόσο περισσότερη ενέργεια θα νιώθετε. Η τακτική σωματική δραστηριότητα βελτιώνει τη μυϊκή σας δύναμη κι ενισχύει την αντοχή σας. Σας δίνει την ενέργεια που χρειάζεστε για να σκεφτείτε πιο καθαρά και να βρείτε νέες ιδέες. Ένα καλό 15λεπτο κίνησης, ακόμα και ακριβώς γύρω από το σαλόνι σας, κάνει το σώμα σας να παράγει περισσότερη ενέργεια σε κυτταρικό επίπεδο.

2. Ακονίζει την εστίαση

Η γυμναστική βελτιώνει τον εγκέφαλό σας βραχυπρόθεσμα αυξάνοντας την εστίασή σας για δύο έως τρεις ώρες μετά. Εάν έχετε μια παρουσίαση ή ομιλία, προσπαθήστε να το κάνετε εκ των προτέρων. Θα βρίσκεστε στο απόγειό σας όταν πρέπει να μιλήσετε δημοσίως. Μακροπρόθεσμα, μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην εξάλειψη της γήρανσης του εγκεφάλου και του Αλτσχάιμερ. 

3. Ενισχύει τη διάθεση

Η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες, γνωστές και ως ανυψωτικά της διάθεσης, που έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τη μνήμη. Απελευθερώνει επίσης σεροτονίνη, η οποία βελτιώνει τη διάθεση κι ανακουφίζει από τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

4. Βοηθά τον έλεγχο των παρορμήσεων

Μετά την γυμναστική, η ικανότητά σας να ταξινομείτε τις προτεραιότητες βελτιώνεται. Αυτό ουσιαστικά σας επιτρέπει να αποκλείσετε τους περισπασμούς και να συγκεντρωθείτε καλύτερα στην εργασία που έχετε τη δεδομένη χρονική στιγμή.

5. Βελτιώνει τη μνήμη

Ο εγκέφαλός σας θυμάται περισσότερα όταν το σώμα σας είναι ενεργό. Σε ένα πείραμα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολεγίου Αθλητιατρικής, ζητήθηκε από τους μαθητές να απομνημονεύσουν μια σειρά από γράμματα και στη συνέχεια τους επέτρεψαν να τρέξουν, να σηκώσουν βάρη ή να καθίσουν ήσυχοι. Οι μαθητές που έτρεξαν ήταν πιο γρήγοροι και πιο ακριβείς όταν δοκιμάστηκαν από τους μαθητές που επέλεξαν τις άλλες δύο επιλογές.

Κυτταρίτιδα: Τρεις απλές ασκήσεις που βοηθούν στη μείωσή της

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Δίαιτα… μια λέξη, χιλιάδες συναισθήματα.

Her News b

Γυμναστική που μπορείτε να κάνετε στην εγκυμοσύνη

Her News

Προπόνηση πριν τον ύπνο: Σωστό ή λάθος;

Her News