HerNews.gr
Fitness

3 Λόγοι για να κάνεις ποδήλατο

Αν έχεις ήδη εμπλακεί στον κόσμο της ποδηλασίας, τα οφέλη του να κάνεις ποδήλατο θα είναι ήδη ξεκάθαρα. Αν όμως χρειάζεσαι έναν λόγο για να ξεκινήσεις, ακολουθεί μια λίστα με μερικά από τα μεγαλύτερα οφέλη.

Το ποδήλατο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Η άσκηση με ποδήλατο έχει τεράστια οφέλη για το αναπνευστικό σύστημα, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες να παθαίνεις συχνά κάποιο κρυολόγημα. Ειδικά αν κάνεις δύο με τρεις φορές την εβδομάδα αυτή την αερόβια άσκηση, τόσο καλύτερα θα είσαι.

Επίσης η ήπια άσκηση με ποδήλατο μπορεί να βελτιώσει το ανοσοποιητικό σύστημα αυξάνοντας την παραγωγή απαραίτητων πρωτεϊνών και ξυπνώντας τεμπέλικα λευκά αιμοσφαίρια.

Γιατί να επιλέξεις το ποδήλατο; Με το να πηγαίνεις με ποδήλατο στη δουλειά μπορεί να μειώσει τον χρόνο των μετακινήσεών σου και να σε απαλλάξει από τα μικρόβια που υπάρχουν στα μέσα μεταφοράς.

Η ποδηλασία σε βοηθάει να χάσεις βάρος

Η απώλεια βάρους είναι ένα πλεονέκτημα της ποδηλασίας. Η απλή εξίσωση, όταν πρόκειται για απώλεια βάρους, είναι ότι οι θερμίδες που εξέρχονται πρέπει να υπερβαίνουν τις εισερχόμενες θερμίδες. Πρέπει λοιπόν να κάψεις περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνεις για να χάσεις βάρος. Η ποδηλασία καίει θερμίδες και συγκεκριμένα μεταξύ 400 και 1000 την ώρα, ανάλογα με την ένταση και το βάρος σου.

Φυσικά, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες για την απώλεια βάρους. Η σύνθεση των θερμίδων που καταναλώνεις επηρεάζει τη συχνότητα του ανεφοδιασμού σου. Το ίδιο ισχύει και για την ποιότητα του ύπνου σου.

Η ποδηλασία χτίζει μύες

Όταν κάνεις ποδήλατο χρησιμοποιείς συνέχεια τα πόδια σου. Αυτό σε βοηθάει να κάψεις λίπος, ενώ παράλληλα χτίζεις μύες, ιδιαίτερα  γύρω από τους γλουτούς, τους μηριαίους, τους τετρακέφαλους και τις γάμπες.

Τρόποι που η γυμναστική σε κάνει πιο έξυπνη

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γυμναστική με σχοινάκι: Ποια είναι τα οφέλη για τον οργανισμό σου;

Her News b

Fitness μετά τα 40: Εύκολες ασκήσεις για την εμμηνόπαυση

Her News

Προπονήσεις barre: Η γυμναστική που θα σε κάνει πιο ευλύγιστη

Her News