HerNews.gr
Ψυχολογία

Λόγοι που κάποιος θέλει να σε μειώνει

Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται καλύτερα με τον εαυτό τους κάνοντας τους άλλους να αισθάνονται χειρότερα για αυτό μπορεί κάποιος να θέλει να σε μειώνει.

Συνήθως θα έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και ο λανθασμένος τρόπος για να την ενισχύσουν είναι να βάλουν στόχο ένα άλλο άτομο.

Παρόλο που οι ίδιοι είναι ανασφαλείς, μια κοινή τεχνική που θα χρησιμοποιήσουν είναι να εντοπίζουν με ακρίβεια τις ανασφάλειες των άλλων.

Το εγώ τους θα ανακουφιστεί προσωρινά από τον πόνο που θα προκαλέσουν σε κάποιον άλλον.

Για ποιους όμως άλλους λόγους κάποιος θέλει να σε μειώνει;

Ζηλεύει

Δεδομένης της χαμηλής αυτοεκτίμησής του, μπορεί κάποιον να τον ενοχλεί να σε βλέπει να τα πηγαίνεις καλά, με οποιαδήποτε έννοια της λέξης.

Η ζήλια του προκαλεί έξαρση. Στόχος του είναι να σε κατεβάσει στο επίπεδό του, υποτιμώντας τις επιτυχίες ή την ευτυχία σου.

Ναι, είναι μοχθηρό, αλλά είναι ο μόνος τρόπος που ξέρει για να προσεγγίσει εκείνους τους ανθρώπους που έχουν αυτό που θέλει.

Θέλει να αισθάνεται σημαντικός

Σε κανέναν δεν αρέσει να νιώθει μικρός ή ασήμαντος. Αλλά μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τις απογοητεύσεις για να δώσουν στον εαυτό τους μεγαλύτερη σημασία.

Αυτό συμβαίνει συχνά σε μια ομάδα όπου πιστεύουν ότι η επίθεση σε κάποιον άλλο δίνει ώθηση στη δική τους θέση.

Αυτό που αυτοί οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν είναι ότι, αν και αυτή η προσέγγιση μπορεί να λειτουργήσει σε μικρό βαθμό σε ορισμένους επιθετικούς επιχειρηματικούς χώρους, συχνά έχει το αντίθετο αποτέλεσμα στη ζωή.

Για να τραβήξει την προσοχή

Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται λίγο χαμένοι όταν οι άλλοι δεν τους δίνουν σημασία. Και έτσι κάποιος μπορεί να προσπαθεί να σε μειώνει για να τραβήξει την προσοχή σου.

Επίσης δεν είναι ασυνήθιστο για όσους αναζητούν την προσοχή να είναι σχεδόν τόσο ευχαριστημένοι με την αρνητική προσοχή, όσο είναι με τη θετική προσοχή.

Οποιαδήποτε προσοχή τους κάνει να νιώθουν ότι τους προσέχουν και δίνει στους ανθρώπους έναν λόγο να αλληλεπιδράσουν μαζί τους.

Body hacks για να αισθανθείτε πιο όμορφα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Εσύ το ήξερες ότι η καταγραφή των συναισθημάτων σε ένα χαρτί μειώνει τον θυμό;

HerNews ka

Σημάδια ότι μπορεί να έχετε μεγαλώσει με ναρκισσιστές γονείς 

Her News

Γιατί μερικοί άνθρωποι μισούν να τους αγκαλιάζουν;

Her News