HerNews.gr
Health

Πώς η αναπνοή μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας;

Η διαχείριση του στρες είναι ευκολότερη να λέγεται παρά να γίνεται, αλλά υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η βαθιά αναπνοή μπορεί να είναι μια αποτελεσματική παρέμβαση για να βοηθήσει στη βελτίωση πολλών χρόνιων παθήσεων υγείας.

Όσον αφορά τους τρόπους που βοηθάνε στο να βελτιώσετε την υγεία σας, πολλοί εστιάζετε στην υγιεινή διατροφή ή στο πόσες θερμίδες καταναλώνετε ή πόσες φορές γυμνάζεστε  κάθε εβδομάδα. Αν και μπορεί να είναι πιο δύσκολο να μετρηθεί, η μείωση και η διαχείριση του άγχους είναι απαραίτητες για να παραμείνετε υγιείς. Το χρόνιο στρες έχει συνδεθεί με καρδιακές παθήσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη και κατάθλιψη.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι ασκήσεις αναπνοής είναι μια συμπληρωματική θεραπεία. Η βαθιά αναπνοή δεν πρέπει να αντικαταστήσει κανένα από τα άλλα φάρμακα ή παρεμβάσεις που συνιστά ο γιατρός σας. Με άλλα λόγια, η βαθιά αναπνοή δεν είναι εναλλακτική θεραπεία.

Πραγματικά οι ασκήσεις αναπνοής μπορούν να προσεγγιστούν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Είναι πολύ ενθαρρυντικό να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αναπνοή για να μειώσετε το άγχος και να βελτιώσετε την εστίαση.

Η βαθιά αναπνοή μπορεί να δώσει σήμα στο σώμα σας να χαλαρώσει

Όταν είστε υπό το στρες, το συμπαθητικό νευρικό σας σύστημα διεγείρεται, το οποίο σχετίζεται με συμπτώματα που σχετίζονται με το στρες, όπως ταχύτερη αναπνοή ή αύξηση του καρδιακού ρυθμού. Η επιβράδυνση και η ενασχόληση με τη βαθιά αναπνοή ουσιαστικά αντισταθμίζει το συμπαθητικό νευρικό σύστημα.

Όταν κάνετε βαθιά αναπνοή, η κοιλιά σας είναι μαλακή καθώς δεσμεύετε το διάφραγμά σας και παίρνετε μια βαθιά εισπνοή με σκοπό να γεμίσετε πραγματικά ολόκληρο τον πνεύμονα με αέρα. Επιβραδύνετε τον καρδιακό ρυθμό, μειώνετε την αρτηριακή σας πίεση και χαλαρώνετε τους μύες σας.

Όταν παίρνετε αυτή τη βαθιά ανάσα, ενεργοποιείτε το πνευμονογαστρικό νεύρο. Αυτό εκτείνεται από το εγκεφαλικό στέλεχος μέχρι την κοιλιά κι είναι ένα κύριο συστατικό του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος. Είναι υπεύθυνο για τις δραστηριότητες «ανάπαυσης και πέψης» του σώματος.

Γενικά με τη βαθιά αναπνοή μπορείτε να μειώσετε την πίεση και να ανακουφιστείτε από μερικά συμπτώματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου.

Διατροφή: Το τρόφιμο που πρέπει να τρώτε καθημερινά

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ο καύσωνας επιδεινώνει τα συμπτώματα της περιόδου

Her News

Χρειάζεστε πραγματικά μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα;

Her News

Σημάδια που δείχνουν ότι δεν τρώτε αρκετά

Her News