HerNews.gr
Health

Τροφές που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε

Ο ύπνος μπορεί να ωφελήσει τα πάντα, από τη διάθεσή σας μέχρι το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Αν όμως δεν μπορείτε να κοιμηθείτε καλά το βράδυ, τότε δοκιμάστε να αλλάξετε τη διατροφή σας.

Η λήψη περισσότερων μετάλλων όπως το κάλιο, το μαγνήσιο, το ασβέστιο και ο σίδηρος στο πιάτο σας μπορεί να βοηθήσει στην έναρξη της παραγωγής μελατονίνης. Αυτή η ορμόνη είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση του ύπνου. Έρευνα δείχνει ότι ορισμένες συγκεκριμένες τροφές – όπως τα κεράσια, οι ξηροί καρποί και η βρώμη – περιέχουν ιδιότητες που σας βοηθούν να κοιμηθείτε.

Όταν πλησιάζει η ώρα του ύπνου, φροντίστε να αποφεύγετε βαριά τηγανητά, αλκοόλ, καφεΐνη (όπως καφές, τσάι κι ενεργειακά ποτά) και φαγητά που προκαλούν καούρα, όπως σάλτσα ντομάτας ή χυμό πορτοκαλιού. 

Η επιστήμη μας λέει ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της συνολικής διατροφής μας και της ποιότητας του ύπνου μας. Τα τρόφιμα που καταναλώνουμε – κι όταν τα καταναλώνουμε – μπορούν να μας βοηθήσουν να κοιμηθούμε ή να μας κρατήσουν ξύπνιους.

Αν και κανένα φαγητό δεν είναι ένα μαγικό ελιξίριο για να κοιμηθείτε, μερικές τροφές θα βοηθήσουν. Ξεκινήστε με την ενσωμάτωση των παρακάτω φρούτων στη διατροφή σας.

Σύκα

Τα σύκα περιέχουν κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο. Αυτά τα μέταλλα βοηθούν στη ροή του αίματος και στη σύσπαση των μυών, τα οποία είναι βασικά για τον ύπνο. Κάθε σύκο περιέχει επίσης μερικές επιπλέον φυτικές ίνες που θα σας κρατήσουν χορτάτες.

Καρπούζι

Δεδομένου ότι η αφυδάτωση μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να κοιμηθείτε, η επιλογή φρούτων, όπως το καρπούζι, μπορεί να βοηθήσει.  Λίγο καρπούζι πριν τον ύπνο, θα σας ενυδατώσει, θα σβήσει την πείνα και θα σας χορτάσει.

Δαμάσκηνα

Τα θρεπτικά συστατικά στα αποξηραμένα δαμάσκηνα – βιταμίνη Β6, ασβέστιο και μαγνήσιο, για να αναφέρουμε μερικά – βοηθούν στη δημιουργία μελατονίνης. 

Πλιγούρι βρώμης

Μπορεί να είναι αγαπημένο για πρωινό, αλλά μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε να φάτε ένα μπολ πλιγούρι βρώμης το βράδυ πριν τον ύπνο. Η βρώμη είναι  πλούσια σε μελατονίνη, η οποία χαλαρώνει το σώμα και σας βοηθά να αποκοιμηθείτε.

Μήπως οι φίλοι και η οικογένειά σας σαμποτάρουν τη διατροφή σας;

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μαύρη σοκολάτα: Όλα τα οφέλη της υπερτροφής που προτείνουν οι διατροφολόγοι

HerNews ka

Μελέτη: Ποιές τροφές αυξάνουν τον κίνδυνο μόλυνσης από κορωνοϊό

Her News

Detox Water: 3 συνταγές για την απόλυτη αποτοξίνωση

Her News b