HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Αιμορραγία στην εγκυμοσύνη: Πότε πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό

Είναι φυσιολογικό να ανησυχείτε αν έχετε αιμορραγία στη εγκυμοσύνη, αλλά δεν σημαίνει πάντα ότι συμβαίνει κάτι κακό. Υπάρχει μια μικροσκοπική, ευάλωτη ζωή που μεγαλώνει μέσα σας, οπότε δεν είναι περίεργο που έως και μία στις τέσσερις γυναίκες βιώνουν μια αγχώδη διαταραχή όταν το περιμένουν. Ωστόσο, η ελαφριά αιμορραγία στην εγκυμοσύνη είναι στην πραγματικότητα πολύ συχνή κι εμφανίζεται σε περίπου 15% έως 25% των κυήσεων. Έτσι, μπορείτε να παρηγορηθείτε γνωρίζοντας ότι αν το βιώσετε, σίγουρα δεν είστε μόνες. 

Πότε όμως πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό σας σχετικά με την αιμορραγία; Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Ελαφριά αιμορραγία εγκυμοσύνης

Οι κηλίδες αίματος είναι μια ελαφριά αιμορραγία που μπορεί να διαρκέσει από μερικές ώρες έως τρεις ημέρες, την οποία μπορεί να παρατηρήσετε στα εσώρουχά σας ή στο χαρτί υγείας όταν σκουπίζεστε μετά την ούρηση. Εάν έχετε κηλίδες, θα έχετε λιγότερο αίμα από ό,τι θα περιμένατε σε μια περίοδο και θα έχει συνήθως ροζ ή καφέ χρώμα.

Πότε μπορεί να εμφανιστεί αίμα στην εγκυμοσύνη;

Μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε σημείο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Είναι συχνό φαινόμενο στην αρχή της εγκυμοσύνης, δηλαδή στο πρώτο τρίμηνο, αλλά θα μπορούσατε να έχετε στο δεύτερο τρίμηνο ή ακόμα και στο τρίτο τρίμηνο. 

Γενικά, αν και μπορεί να μην σημαίνει απαραίτητα κάτι κακό, οποιαδήποτε κηλίδα ή αιμορραγία στην εγκυμοσύνη είναι κάτι για το οποίο πρέπει να απευθυνθείτε αμέσως στον γιατρό σας. Προσπαθήστε να θυμάστε ότι μπορεί να έχει πολλές αιτίες. Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να παραμείνετε όσο πιο ήρεμες γίνεται σε αυτήν την κατάσταση. 

Μία πάντως από τις πιο κοινές αιτίες είναι η αιμορραγία από την εμφύτευση. Αυτό το αίμα είναι αποτέλεσμα του γονιμοποιημένου ωαρίου που τρυπώνει στην επένδυση της μήτρας. Μπορεί να δείτε λίγο αίμα περίπου 10 ημέρες μετά τη σύλληψη ή τις ημέρες που κανονικά θα είχατε περίοδο.

Εγκυμοσύνη: Πόσο εβδομάδων έγκυος είσαι;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Εγκυμοσύνη: Πρώιμα σημάδια πριν την απώλεια περιόδου που δηλώνουν ότι είστε έγκυος

HerNews ka

Εξωσωματική γονιμοποίηση: Καταρρίπτοντας μύθους! – Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας ενημερώνει

Her News

Υπογονιμότητα: Αίτια και Συχνότητα – Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας εξηγεί

Her News