HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Γονιμοποίηση: Πόσες ημέρες μετά την επαφή μπορεί να γίνει η σύλληψη;

Η γονιμοποίηση συμβαίνει όταν το σπέρμα ενός άνδρα ενώνεται με τα ωάρια μιας γυναίκας που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας. Η γονιμοποίηση συμβαίνει στη σάλπιγγα και στη συνέχεια το ωάριο που έχει ωριμάσει κατεβαίνει στη μήτρα. Αν και η διαδικασία της γονιμοποίησης είναι περίπλοκη, η πλήρης γνώση της σας κρατά ενήμερες για το αναπαραγωγικό σας σύστημα.

Οι φήμες και οι παρανοήσεις σχετικά με τη γονιμοποίηση είναι πολλές και οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τις βασικές γνώσεις για τη γονιμοποίηση. Οι γυναίκες παράγουμε μόνο ένα ωάριο κάθε μήνα, αλλά οι άντρες παράγουν εκατομμύρια σπερματοζωάρια. Το καλύτερο σπέρμα συνδυάζεται με ένα ωάριο για να οδηγήσει σε γονιμοποίηση.

Υπάρχουν πολλά στη διαδικασία της γονιμοποίησης, μερικά από τα οποία θα συζητήσουμε λεπτομερώς σε αυτό το άρθρο.

Τι είναι η γονιμοποίηση;

Η γονιμοποίηση είναι η αρχή της εγκυμοσύνης. Όταν το ωάριο ενωθεί με το σπέρμα, ολοκληρώνεται η γονιμοποίηση. Η ωορρηξία συμβαίνει όταν η ωοθήκη της γυναίκας απελευθερώνει ένα ώριμο ωάριο. Για να γίνει η σύλληψη πρέπει το ωάριο να έρθει σε επαφή με ένα υγιές σπέρμα στη σάλπιγγα.

Ο ζυγώτης ή το πρόσφατα γονιμοποιημένο ωάριο κινείται κάτω από τη σάλπιγγα και εισέρχεται στη μήτρα. Στη συνέχεια, η διαδικασία εμφύτευσης λαμβάνει χώρα όπου ο ζυγώτης τρυπώνει στην επένδυση της μήτρας. Ωστόσο, ένα μη γονιμοποιημένο ωάριο κινείται προς τα κάτω από τη σάλπιγγα στη μήτρα και μέσω του κόλπου. Στη συνέχεια, η επένδυση της μήτρας απορρίπτεται κι έχετε την περίοδο.

Πού γίνεται η γονιμοποίηση;

Υπάρχει μια κοινή εσφαλμένη αντίληψη ότι η γονιμοποίηση συμβαίνει στη μήτρα. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι συμβαίνει στη σάλπιγγα και στη συνέχεια το γονιμοποιημένο ωάριο μετακινείται στη μήτρα. Το σπέρμα πρέπει να ταξιδέψει από τον κόλπο στον τράχηλο της μήτρας και στη συνέχεια μέσω της μήτρας στη σάλπιγγα για να συναντήσει το ωάριο.

Η διαδικασία εμφύτευσης πραγματοποιείται συνήθως στη μήτρα. Ωστόσο, εάν συμβεί εκτός της μήτρας, όπως στη σάλπιγγα, στην κοιλιά, στον τράχηλο ή στην ωοθήκη, ονομάζεται έκτοπη κύηση. Κι ένας τέτοιος τύπος εγκυμοσύνης πρέπει να τερματιστεί καθώς αυτές οι περιοχές δεν είναι εξοπλισμένες με τον κατάλληλο ιστό και το κατάλληλο μέρος για εγκυμοσύνη.

Πότε συμβαίνει κανονικά η γονιμοποίηση;

Συνήθως πιστεύεται ότι οι καλύτερες πιθανότητες γονιμοποίησης είναι πριν από τις δύο εβδομάδες της επόμενης περιόδου σας. Καθώς αυτή είναι η στιγμή που συμβαίνει η ωορρηξία στο γυναικείο σώμα. Αλλά είναι απαραίτητο το σπέρμα να φτάσει ταυτόχρονα στη θέση του ωαρίου. Υπάρχει ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα μετά την ωορρηξία για το σπέρμα να γονιμοποιήσει το ωάριο.

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να ανακοινώσεις την εγκυμοσύνη σου;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Εγκυμοσύνη: Τι προκαλεί τις καούρες – Πώς μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε

Her News

Εγκυμοσύνη: Συναισθηματικές αλλαγές που μπορεί να βιώσετε

Her News

Εγκυμοσύνη: Τα κλασικά συμπτώματα που την προδίδουν

Her News