HerNews.gr
Καριέρα

Τα χαρακτηριστικά που έχει ένας καλός εργοδότης

Ένας καλός εργοδότης που θα είναι πάνω απ΄ όλα επαγγελματίας και δίκαιος, μπορεί να φαντάζει λίγο δύσκολο στις μέρες μας. Ωστόσο ευτυχώς υπάρχουν εργοδότες σε πολλές εταιρείες, μικρές και μεγάλες, που γνωρίζουν ποια ακριβώς είναι η θέση τους και ο ρόλος τους. Μεταξύ άλλων, δεν συμπεριφέρονται ως “αφεντικά” στους υπαλλήλους τους και διατηρούν την τάξη και την οργάνωση. Ας δούμε όμως, λίγο πιο αναλυτικά ποια είναι τα χαρακτηριστικά που έχει ένας καλός εργοδότης.

Ανάπτυξη σταδιοδρομίας

Ένας από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι εγκαταλείπουν έναν οργανισμό είναι για μια ευκαιρία ανάπτυξης. Είτε πρόκειται για μια θέση με μεγαλύτερη ευθύνη, είτε για μια θέση που χρησιμοποιεί διαφορετικό σύνολο δεξιοτήτων. Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να εξελιχθούν στις θέσεις τους.

Ένας καλός εργοδότης δημιουργεί μια ποικιλία από μονοπάτια σταδιοδρομίας που διευκολύνουν τη μετακίνηση προς τα πάνω στην εταιρεία. Παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη για να προσδιορίσουν οι υπάλληλοι τις επόμενες κινήσεις τους και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους ανάλογα.

Εργασία με νόημα

Οι προαγωγές και οι αυξήσεις στον μισθό, μπορεί να μην είναι πάντα δυνατές, οπότε εκεί οι σωστοί εργοδότες είναι σε θέση να προσφέρουν κάτι άλλο στους υπαλλήλους τους. Για παράδειγμα μπορεί να αναπτύξουν εναλλακτικές στους τρόπους εργασίας ή να προσφέρουν σεμινάρια ή ταξίδια.

Εκτίμηση και αναγνώριση

Η αναγνώριση των εργαζομένων για τη σκληρή δουλειά που κάνουν είναι απαραίτητη. Κανείς δεν θέλει να αισθάνεται δεδομένος ή να περνάει απαρατήρητη η συνεισφορά του. Η ανάπτυξη ενός ισχυρού συστήματος διαχείρισης απόδοσης βοηθάει τους εργοδότες να διασφαλίσουν ότι οι άνθρωποί τους, αισθάνονται ότι τους εκτιμούν συνεχώς.

Επιπλέον, ένας καλός εργοδότης κατανοεί τη διαφορά μεταξύ προνομίων και ανταμοιβών. Για παράδειγμα προνόμια είναι τα δωρεάν μεσημεριανά γεύματα, ενώ οι ανταμοιβές δεσμεύονται για την αναγνώριση συγκεκριμένης συμπεριφοράς.

Ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

Δεν μπορούμε να πούμε ψέματα, ότι οι χαλαροί και ισορροπημένοι άνθρωποι είναι οι πιο παραγωγικοί ι ικανοποιημένοι. Οι επαγγελματικοί και οι προσωπικοί στόχοι δεν μπλέκονται και οι πιο επιθυμητοί χώροι εργασίας προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων και πρακτικών που υποστηρίζουν τις προσωπικές ανάγκες των εργαζομένων τους.

Ένας καλός εργοδότης προσφέρει ευέλικτα χρονοδιαγράμματα, εργασία από το σπίτι ή γενναιόδωρες διακοπές.

Πολύτιμες συμβουλές για επιτυχημένη καριέρα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

“Δεν θέλω να δουλέψω σήμερα”: Τι πραγματικά μπορεί να σου συμβαίνει;

Her News b

Ο εκφοβισμός στην εργασία δεν μένει μόνο εκεί…

Her News

4 Λόγοι που δεν παίρνεις προαγωγή στη δουλειά

Her News