HerNews.gr
Ψυχολογία

Τελικά τι είναι άπειρο; Το σύμπαν ή η ανθρώπινη βλακεία;

Η φράση “Το απέραντο: το σύμπαν ή η βλακεία;” είναι μια εκφραστική παροιμία που αναφέρεται στο γεγονός ότι οι έννοιες του “απέραντου” και της “βλακείας” είναι αμφιλεγόμενες και υποκειμενικές. Σοφός ο Αϊνσταιν, σοφότεροι εμείς που το έχουμε καταλάβει ότι άπειρη είναι η βλακεία αλλά μπορεί και όχι γιατί κάθε φορά, προσπαθούμε να την πολεμήσουμε ενώ είναι… ανίκητη! 

Το σύμπαν είναι ένας τεράστιος και ανεξάντλητος χώρος που εκτείνεται με απέραντα άστρα, γαλαξίες και αστεροειδείς σχηματισμούς, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί απέραντο από την ανθρώπινη σκοπιά.

Από την άλλη πλευρά, η βλακεία αναφέρεται σε λανθασμένες, ανόητες ή ανεπιθύμητες πράξεις, συμπεριφορές ή σκέψεις.

Έτσι, η φράση παρουσιάζει ένα είδος αντίθεσης ή σύγκρισης μεταξύ δύο διαφορετικών έννοιων, το σύμπαν που είναι απέραντο και η βλακεία που είναι ένας διαφορετικός τύπος απέραντου, αλλά από την άποψη της ανθρώπινης συμπεριφοράς ή κρίσης. Κατά συνέπεια, η φράση επιχειρεί να συγκρίνει τη μεγαλοφυΐα του σύμπαντος με την ανθρώπινη ανόητη συμπεριφορά.

Πώς μπορείς όμως να “διώξεις” από δίπλα σου τους τοξικούς ανθρώπους;

Η αντιμετώπιση των τοξικών ανθρώπων μπορεί να είναι προκλητική, αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατευτείτε και να διατηρήσετε ένα υγιές περιβάλλον:

1. Θέστε όρια

Είναι σημαντικό να θέσετε όρια στη σχέση σας με τοξικά άτομα. Εάν οι συμπεριφορές τους είναι επιβλαβείς ή δυσάρεστες, θέστε όρια για το πώς θέλετε να σας αντιμετωπίζουν.

2. Απομακρυνθείτε φιλικά

Αν είναι δυνατόν, αποφύγετε τη συχνή επαφή με τα τοξικά άτομα. Αν δεν μπορείτε να τους αποφύγετε εντελώς, προσπαθήστε να μειώσετε την επαφή σας.

3. Επικοινωνήστε με σαφήνεια

Είναι σημαντικό να είστε σαφής σχετικά με τις ανάγκες και τις προσδοκίες σας απέναντι στα τοξικά ατομα. Εκφράστε τα όριά σας με σαφήνεια.

4. Αναζητήστε υποστήριξη

Προσπαθήστε να βρείτε την υποστήριξη από φίλους, οικογένεια ή ακόμη και επαγγελματίες, όπως ψυχολόγους ή συμβούλους, για να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν κατά την απομάκρυνση από τοξικές σχέσεις.

5. Προστατευτείτε συναισθηματικά

Φροντίστε τον εαυτό σας με αυτοφροντίδα. Πρακτικές όπως η άσκηση, η ηρεμία, η μελέτη ή η μετακίνηση σε ένα υγιές και θετικό περιβάλλον μπορούν να σας βοηθήσουν να προστατευτείτε συναισθηματικά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η βαθιά αναπνοή μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα μιας κρίσης άγχους

Her News

Ποιες δραστηριότητες μπορούν να μας ηρεμήσουν;

Her News b

Αυτός ο απλός κανόνας θα βελτιώσει σημαντικά τις σχέσεις σας

HerNews ka