HerNews.gr
DECORNEWS

Πως να προσθέσετε χρώμα σε ένα λευκό μπάνιο

Η συντριπτική πλειοψηφία των μπάνιων είναι σε λευκό χρώμα και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Αυτός ο κλινικός χώρος ορίστηκε από τη λειτουργία του με πυρήνα τη διατήρηση της υγιεινής. Η βρομιά και τα υπολείμματα μπορούσαν να φανούν εύκολα και έτσι να αντιμετωπιστούν εύκολα.

Πολλά χρόνια μετά, τα λευκά μπάνια εξακολουθούν να έχουν απήχηση. Η ηρεμιστική και καταπραϋντική απόχρωση προκαλεί μια εμπειρία σπα στο σπίτι. Λειτουργεί επίσης καλά για να ανοίξει μικρότερα μπάνια και να αντανακλά το φως γύρω από το δωμάτιο. Αλλά υπάρχει ακόμα κάτι που λείπει. 

Για όσους αγαπούν το λευκό μοντέρνο μπάνιο τους αλλά θέλουν να εισάγουν μια πινελιά χρώματος, μπορεί να είναι μια αποθαρρυντική σκέψη. Το κλειδί, φυσικά, είναι να επιλέξετε μια απόχρωση που να ταιριάζει με το λευκό σας και να σας φαίνεται αυθεντική. Ακολουθούν πέντε τρόποι για να αγκαλιάσετε το pop color.

1. Προσθέστε χρώμα με διασκεδαστικά φωτιστικά

λευκό μπάνιο με ροζ φωτιστικάΠροσθέστε χρώμα μέσα από πετσέτες, έργα τέχνης ή έναν έγχρωμο καθρέφτη με πλαίσιο. Επιλέξτε έναν συνδυασμό χρωμάτων που συμπληρώνει το λευκό, προσθέτοντας ζωντάνια. Κρεμάστε πολύχρωμα έργα τέχνης ή εκτυπώσεις στους τοίχους για να δώσετε προσωπικότητα και οπτικό ενδιαφέρον στο χώρο. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αντικαταστήσετε ή να ενημερώσετε τα είδη μπάνιου, όπως βρύσες, χερούλια ή πόμολα ντουλαπιών, με χρωματιστά για μια λεπτή αλλά αποτελεσματική αλλαγή.

2. Βάψτε τους τοίχους

λευκό μπάνιο με μπλε χρώμαΕνώ ένα λευκό μπάνιο μπορεί να είναι ένα μέρος γαλήνιας ηρεμίας, μπορεί περιστασιακά να αισθάνεται πολύ κλινικό ή πολύ κρύο. Η προσθήκη μιας συνετής πινελιάς χρώματος μπορεί να σας βοηθήσει να μεταμορφώσετε το χώρο σας, από την απλούστερη έμφαση του χρώματος σε ένα νεσεσέρ ή μπανιέρα, έως τον κορεσμό των τοίχων σε ένα γιορτινό χρώμα. Η επιλογή χρώματος θα εξαρτηθεί από το φυσικό σας φως. Για χώρους με έντονο φωτισμό, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με ένα καθαρό μεσαίο μπλε, καθώς διατηρεί τα πάντα φρέσκα, ενώ προσθέτει άλλο επίπεδο χαρακτήρα.

Για κάτι λίγο πιο δραματικό, τα σκούρα χρώματα δημιουργούν μια εντυπωσιακή αντίθεση. Μπορείτε επίσης να είστε επιλεκτικοί και να βάψετε μόνο την μπανιέρα σας για μια μικρότερη αλλά εξίσου συναρπαστική δόση χρώματος.

3. Καλύψτε τους τοίχους σας με μικροτσιμέντο

λευκό μπάνιο με πορτοκαλί τσιμέντοΤο πολύχρωμο μικροτσιμέντο είναι ένα ανθεκτικό φινίρισμα και διατίθεται σε ποικιλία χρωμάτων. Προσφέρει εξαιρετική κάλυψη για τα ανοιχτόχρωμα πλακάκια σας, ενώ παράλληλα εισάγει λίγη υφή στο δωμάτιο. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προσθέσετε χρώμα σε ένα μπάνιο: το βάψιμο των τοίχων είναι ο πιο απλός, το βάψιμο πάνω από υπάρχοντα πλακάκια ή η κάλυψη τους με χρωματιστό κερωμένο σκυρόδεμα.

4. Σκεφτείτε απροσδόκητη διακόσμηση

λευκό μπάνιο με ξύλινο νιπτήραΤο λευκό μπάνιο είναι επίσης μια εξαιρετική βάση για καινοτόμα στυλ σχεδίασης ή vintage έπιπλα. Το βάθος και ο πλούτος του ξύλου αντισταθμίζουν τέλεια τα δροσερά λευκά πλακάκια. Για να ζεστάνετε ένα λευκό μπάνιο και να φέρετε χρώματα, γιατί να μην χρησιμοποιήσετε κάποια απροσδόκητη διακόσμηση και υλικά όπως αυτός ο vintage σκανδιναβικός μπουφές που μεταμορφώθηκε σε έναν εκπληκτικό νιπτήρα για το νεροχύτη; 

Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε μερικά φυτά εσωτερικού χώρου για μπάνια για να προσθέσετε ένα έντονο χρώμα. Και τέλος, γιατί να μην προσθέσετε ένα vintage μάλλινο χαλί για να δώσετε στο μπάνιο σας ένα ζωντανό, εντυπωσιακό στοιχείο και μια μοντέρνα παγκόσμια ατμόσφαιρα;

5. Εισαγωγή χρωματιστών κεραμικών

λευκό μπάνιο με μπλε πλακάκιΤα κεραμικά πλακάκια και τα μπάνια πάνε χέρι-χέρι και μπορείτε να ενημερώσετε τα υπάρχοντα πλακάκια μπάνιου σας ή να φέρετε μερικές γοητευτικές νέες προσθήκες για να προσθέσετε ενέργεια στο κουρασμένο λευκό σχέδιο του μπάνιου σας. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενημερώσετε ένα υπάρχον σχήμα και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με το γούστο σας. Ενώ τα μεγαλύτερα πλακάκια μπορεί να φαίνονται πιο εντυπωσιακά, τα πλακάκια μικρής κλίμακας είναι πιο ευαίσθητα και εξετάζονται όταν συνδυάζονται με λευκό.

6. Κάντε τα πράγματα μεταλλικά 

χρυσά φωτιστικά σε λευκό μπάνιοΤα χρυσά ή ορειχάλκινα φωτιστικά μπορούν να φέρουν αμέσως “ίντριγκα” στα σχέδια χάρη στη μεταλλική τους επιφάνεια. Τα λευκά μπάνια παντρεύονται ιδιαίτερα με το χρυσό, καθώς το ζευγάρι είναι κομψό και διαχρονικό.  Μπορείτε επίσης να παίξετε με χρωματιστά ή μεταλλικά εξαρτήματα, όπως το θερμαινόμενο χρυσό, ή να αλλάξετε μια λεκάνη ή μπανιέρα με χρωματιστά είδη υγιεινής. 

Πως μπορείτε να κάνετε ένα μπάνιο πιο χαλαρωτικό

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πρέπει τελικά να αερίζουμε το πάπλωμα μας σε εξωτερικούς χώρους;

HerNews ka

Ενεργειακός Καθαρισμός Σπιτιού: Τρόποι για να το πετύχετε

Her News b

Cloffice: Η τάση για γραφείο στο σπιτι που ήρθε για να μείνει!

Her News b