HerNews.gr
Σχέσεις

4 πεποιθήσεις που πρέπει να έχετε για να προσελκύσετε την «αληθινή αγάπη»

Υπάρχει αληθινή αγάπη; Και αν ναι, ποιες κοινές πεποιθήσεις έχουν τα άτομα για να δημιουργήσουν μια τόσο όμορφη, αρμονική ένωση;

Σήμερα, το ποσοστό διαζυγίων αυξάνεται, με σχεδόν ένα διαζύγιο για κάθε γάμο. Πολλοί άνθρωποι παντρεύονται χωρίς στέρεα, εσωτερικά θεμέλια. Οι μόνες ιδέες για τον γάμο βασίζονται σε αυτό που έχουμε δει μεγαλώνοντας. Για πολλούς από εμάς, δεν ήταν η σκηνή του παραμυθιού, έτσι περιπλανιόμαστε αναζητώντας την αγάπη της ζωής μας αντί να γίνουμε αυτή.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να ακολουθήσουν την καρδιά τους για να βρουν την αληθινή αγάπη και τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν. Αλλά ποιος είσαι πριν ερωτευτείς είναι απαραίτητο. Πρέπει να έχετε βασικές πεποιθήσεις για να προσελκύσετε την αληθινή αγάπη στη ζωή σας.

1. Πιστέψτε ότι αξίζετε να αγαπηθείτε άνευ όρων

Οι σχέσεις που δημιουργείτε είναι καθρέφτης αυτού που είστε. Είναι ο νόμος της έλξης στη συντροφικότητα. Επομένως, οι σχέσεις είναι τόσο ισχυρές όσο οι πεποιθήσεις που έχετε για τον εαυτό σας. Θα το λάβετε όταν πιστεύετε ότι είστε άξιοι αγάπης άνευ όρων.

Το να αγαπάς τον εαυτό σου πλήρως, ακόμα και με τις ατέλειές σου, είναι πολύ σημαντικό. Αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου πλήρως, πώς μπορείς να περιμένεις από κάποιον άλλο; Όταν αγαπήσετε τον εαυτό σας άνευ όρων, πιστέψετε στη δική σας αξία και παραμείνετε ανοιχτοί στο να την λάβετε από τους άλλους, θα το κάνετε!

2. Πίστεψε στον εαυτό σου

Αντιμετωπίστε τον εαυτό σας όπως θέλετε να σας φερθεί κάποιος άλλος. Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε σκληροί με τον εαυτό μας και τις ικανότητές μας. Το να πιστεύουμε στον εαυτό μας και να είμαστε ο καλύτερος φίλος μας προσελκύει έναν εραστή που θα μας κάνει κομπλιμέντα, όχι θα μας ολοκληρώσει. Το να ψάχνεις κάποιον να καλύψει τα κενά σου μπορεί να φέρει έναν προσωρινό εραστή, αλλά όχι έναν διαρκή. Είσαι ολόκληρος, όπως ακριβώς είσαι. Όταν πιστεύεις στον εαυτό σου και νοιάζεσαι για τις ανάγκες σου, θα το κάνει και ο εραστής σου. Δεν θα αντέχετε πλέον να σας φέρονται σκληρά, ούτε θα το προσελκύετε πια.

Απλώς θυμηθείτε, συμπεριφερθείτε στον εαυτό σας όπως θα θέλατε να σας φερθεί ο σύντροφός σας. Κάνε καλές σκέψεις, πείτε ευγενικά λόγια αγάπης, κάνε στοχαστικά πράγματα. Εάν θα σας προσέβαλλε αν το έλεγε κάποιος φίλος ή εραστής, τότε μην το πείτε στον εαυτό σας!

3. Πιστέψτε στην εύρεση του κατάλληλου συντρόφου

Μερικές φορές, οι άνθρωποι μπορεί να είναι κακοί στο να γνωρίζουν τι θέλουν (ή χρειάζονται) σε μια σχέση. Τις περισσότερες φορές, η κοινωνία λέει να αφήσουμε τον ρομαντισμό να είναι ο οδηγός. Αναζητήστε τις ιδιότητες που θέλετε στον άλλον στον εαυτό σας. Βρείτε τον κοινό παρονομαστή αν είχατε προβλήματα σχέσεων στο παρελθόν, ενδεχομένως ακόμη και έναν κύκλο από αυτά. Τότε, κοιτάξτε μέσα σας και βρείτε το σκοτάδι που χρειάζεται το φως.

Οι κύκλοι που συναντάμε στις σχέσεις αφορούν λιγότερο τον άλλον και περισσότερο τον εαυτό μας. Μας καθοδηγούν προς ένα μάθημα που πρέπει να μάθουμε. Για παράδειγμα, εάν αισθάνεστε ότι σας αγνοούν ή σας παραμελούν σε μια σχέση, μπορεί να εγκαταλείψατε τον εαυτό σας σε κάποιο επίπεδο. 

Όταν πιστεύετε ότι μπορείτε να βρείτε τον κατάλληλο σύντροφο και επιδείξετε τα ίδια χαρακτηριστικά που αναζητάτε, θα είστε πιο κοντά στην αληθινή αγάπη.

4. Πιστέψτε ότι οι σχέσεις μπορούν να διαρκέσουν

Είναι σημαντικό να πιστεύετε στην αξία μιας σχέσης και στην πιθανή ευτυχία και δια βίου ολοκλήρωση που μπορεί να φέρει στη ζωή σας, ανεξάρτητα από τα στατιστικά στοιχεία. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε γίνει μάρτυρες διαζυγίου, είτε μέσα στην οικογένειά μας είτε από συγγενείς ή φίλους. Αν και αυτές οι σχέσεις δεν είχαν καμία σχέση με εμάς, υποσυνείδητα δημιούργησαν μια επικύρωση ότι οι σχέσεις δεν διαρκούν. Ίσως ακόμη και ότι το διαζύγιο να είναι αναπόφευκτο.

Είναι εύκολο να είσαι αρνητικός και αμφίβολος για τις σχέσεις – χωρισμοί και δυσλειτουργικοί γάμοι είναι παντού. Χρειάζεται όμως δύναμη και φρέσκια προοπτική για να πιστέψεις ξανά στο ευτυχισμένο μέλλον.

Φυσικά, κάθε σχέση έχει τις δύσκολες στιγμές της. Αυτή είναι η ζωή. Οι αγώνες μας βοηθούν να μάθουμε και να αναπτυχθούμε. Αλλά, είναι σημαντικό να πιστεύουμε στην ικανότητα να έχουμε έναν στοργικό, υποστηρικτικό σύντροφο που μπορεί να είναι δίπλα μας άνευ όρων. Στην πραγματικότητα, είναι ζωτικής σημασίας για εμάς να πιστέψουμε και να ευθυγραμμιστούμε με την αλήθεια αυτής της πραγματικότητας για να μπορέσουμε να την προσελκύσουμε και να τη ζήσουμε.

Αυτή είναι η μαγεία της ζωής, να πιστεύεις στο καλό και να προσπαθείς να δημιουργήσεις την καλύτερη δυνατή ζωή. Η εσωτερική εργασία θα μεταμορφώνει πάντα τον εξωτερικό μας κόσμο. Το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς για να έχεις μια δια βίου αγάπη γίνεται πριν καν συναντήσεις αυτό το άτομο.

Αγχώδης τύπος δεσμού: Πώς μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις σας;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

5 σημάδια που δείχνουν πως πρέπει να χωρίσεις με τον σύντροφό σου

HerNews ka

Το αιώνιο ερώτημα: Γιατί τελικά απιστούμε;

Her News

Fexting: H τάση στα γραπτά μηνύματα που δημιουργεί τσακωμούς!

HerNewskl