HerNews.gr
Συνταγές

Bomboloni: H πιο λαχταριστή συνταγή για ιταλικά donuts

Bomboloni

Τα ιταλικά donuts, γνωστά και ως bomboloni, είναι μια απόλαυση που δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς. Με τη ζουμερή τους υφή, τον αφράτο χαρακτήρα τους και την επιλογή να τα γεμίσετε ή όχι, αποτελούν ένα από τα πιο απολαυστικά γλυκά. Τα bomboloni είναι πραγματικό υπέροχο κέρασμα, είτε τα απολαμβάνετε ζεστά, είτε κρύα, και σίγουρα δεν μπορείτε να φάτε μόνο ένα.

ιταλικά donuts

Αν θέλετε να απολαύσετε την εμπειρία της παρασκευής τους στο σπίτι, δεν είναι δύσκολο. Ακολουθώντας μερικά απλά βήματα, μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας bomboloni και να απολαύσετε αυτή τη νόστιμη λιχουδιά οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Bomboloni: H πιο λαχταριστή συνταγή για ιταλικά donuts

Υλικά

125 γρ αλεύρι, 00

125 γρ αλεύρι, Manitoba

100 ml γάλα χλιαρό

1 αυγό

50 γρ. βούτυρο, μαλακό

40 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

7γρ. μαγιά μπύρας, φρέσκια

1 φλούδα λεμονιού

Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Για να φτιάξετε τα bomboloni, ξεκινήστε αναμειγνύοντας τα αλεύρια, το γάλα, τη θρυμματισμένη μαγιά και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Αρχίστε να ζυμώνετε τα υλικά, είτε με ένα πλανητικό μίξερ είτε με το χέρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, προσθέστε το ξύσμα του λεμονιού και το αυγό, το οποίο έχει χτυπηθεί ελαφρά με μια πρέζα αλάτι.

Όταν η ζύμη έχει απορροφήσει καλά όλα τα υλικά και έχει γίνει ωραία και σφιχτή, προσθέστε λίγο μαλακό βούτυρο κάθε φορά και συνεχίστε να δουλεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά η ζύμη.

Στη συνέχεια, αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε ένα μεγάλο μπολ, καλυμμένη με μεμβράνη, σε ένα ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 3 ώρες. Αφού η ζύμη έχει φουσκώσει, ανοίξτε ένα φύλλο πάχους περίπου ενός εκατοστού με έναν πλάστη και κόψτε τα donuts με ένα κουπάτ.

Τοποθετήστε τα donuts σε ένα ταψί που έχει επενδυθεί με χαρτί ψησίματος, σκεπάστε τα με μια πετσέτα και αφήστε τα να φουσκώσουν για τουλάχιστον 1 ώρα.

Ζεστάνετε το σπορέλαιο σε ένα τηγάνι με ψηλές πλευρές και τηγανίστε ένα donut τη φορά για λίγα λεπτά, γυρίζοντάς το συχνά. Αφού τα στραγγίσετε σε απορροφητικό χαρτί, ανοίξτε ένα τρυπάκι, γεμίστε τα με πραλίνα χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, και πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη.

Bomboloni

 

Η πιο νόστιμη συνταγή για muffins πρωτεΐνης

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Συνταγές: Η Εύη Κατσιώνη μαγειρεύει Φιλέτο λαβράκι με καραμελωμένα κρεμμύδια και σταφίδες

HerNews ka

Τελείωσαν τ’ αυγά; Τώρα έχεις 5 επιλογές να τ’ αντικαταστήσεις στη μαγειρική

Her News

Πως να φτιάξετε γρήγορα και εύκολα pancakes βρώμης

HerNews ka