HerNews.gr
Διεθνή

Βασίλισσα Καμίλα: Πόσο πλούσια είναι και ποια είναι η κύρια πηγή εισοδήματός της;

Η βασίλισσα Καμίλα, παλαιότερα γνωστή ως Καμίλα Ρόζμαρι Σαντ, ήταν ένα σημείο περιέργειας για τους λάτρεις της βασιλικής οικογένειας, ειδικά από τότε που ο σύζυγός της, ο βασιλιάς Κάρολος, ανέβηκε στο θρόνο. Οι ερωτήσεις σχετικά με την ανατροφή και τον πλούτο της στροβιλίζονται, οπότε ας “βουτήξουμε” σε αυτά που γνωρίζουμε.

Όσον αφορά τον προσωπικό πλούτο της Καμίλα, οι λεπτομέρειες παραμένουν σε μεγάλο βαθμό άγνωστες. Ωστόσο, είναι σαφές ότι η οικονομική της κατάσταση συνδέεται στενά με τον βασιλικό της ρόλο δίπλα στον βασιλιά Κάρολο Γ’.Σε ένα ντοκιμαντέρ του BBC, η Καμίλα μοιράστηκε όμορφες αναμνήσεις από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ , επαινώντας τα «υπέροχα μπλε μάτια» και το «αξέχαστο χαμόγελό της». Μίλησε για τη συνεχή παρουσία της Βασίλισσας στη ζωή της, τονίζοντας τον βαθύ της θαυμασμό. 

Εν τω μεταξύ, ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της Καμίλα να εκπληρώσει τα καθήκοντά της ως Βασιλική Σύζυγος, υπογραμμίζοντας την ακλόνητη δέσμευσή της στο καθήκον.

Η Καμίλα μεγάλωσε πλούσια;

Το ταξίδι της Καμίλα για να γίνει Βασιλική σύζυγος ξεκίνησε το 2005 όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Κάρολο , μετά το διαζύγιό της με τον Άντριου Πάρκερ Μπόουλς. Αρχικά, υπήρχαν εικασίες για τον μελλοντικό τίτλο της, με το Clarence House να υποδηλώνει ότι θα ήταν γνωστή ως “Princess Consort” κατά τη βασιλεία του Καρόλου.

Ωστόσο, τα σχέδια άλλαξαν και κατά τη διάρκεια του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ το 2022, επιβεβαιώθηκε ότι η Καμίλα θα ονομαζόταν όντως Βασιλική σύζυγος.

Πριν από αυτή τη μετάβαση, η Καμίλα και ο Κάρολος αντλούσαν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους από το Δουκάτο της Κορνουάλης, μια ιστορική περιουσία που σχεδιάστηκε για να υποστηρίξει οικονομικά τον διάδοχο του θρόνου.

Επιπλέον, έλαβαν κεφάλαια από το Sovereign Grant και διάφορα τμήματα του Ηνωμένου Βασιλείου. Μόνο το Δουκάτο της Κορνουάλης τους παρείχε 28 εκατομμύρια δολάρια το 2018, συμπληρωμένα με έσοδα από το Sovereign Grant, το οποίο προέρχεται από τα κέρδη του Crown Estate, συνολικού ύψους 14,1 δισεκατομμυρίων λιρών.

Η καθαρή αξία της Καμίλα μπορεί να καλύπτεται από μυστικότητα, αλλά η αφοσίωσή της στον βασιλικό της ρόλο δίπλα στον σύζυγό της είναι εμφανής, αναδεικνύοντάς την ως βασικό πρόσωπο της βρετανικής μοναρχίας.

Κέιτ Μίντλετον: Το ιατρικό πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθεί όσο αναρρώνει

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τουρκία: Νέος σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Καχραμάνμαρας

HerNews ka

Megan Fox: Αποκαλύπτει ότι έβγαινε με «πολύ διάσημους» ανθρώπους που ήταν «τρομακτικοί» πίσω από κλειστές πόρτες

HerNews ka

Νότια Καρολίνα: 20χρονος φοιτητής πυροβολήθηκε και έχασε τη ζωή του μετά από απόπειρα να μπει σε λάθος σπίτι

HerNews ka