HerNews.gr
Ταξίδια

Τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ταξιδέψεις μόνος

Υπήρξε μια εποχή, όχι πολύ καιρό πριν, που η φράση «ταξιδεύω μόνος» έφερε στο νου εικόνες της Τζούλια Ρόμπερτς να κάνει πετάλι με μελαγχολία σε ένα καταπράσινο μονοπάτι στο Ουμπούντ ή της Νταϊάν Λέιν να σέρνει τη βαλίτσα της προς μια βίλα στην Τοσκάνη.

Αυτή η κινηματογραφική (και ίσως λίγο ιδεαλιστική) αναπαράσταση του τι σημαίνει να ξεκινάς μια σόλο περιπέτεια έχει αρχίσει να χάνεται και η ιδέα του να ταξιδεύεις χωρίς παρέα δεν είναι πλέον αντικείμενο χλευασμού, αλλά μάλλον συνηθισμένη.

Το να ταξιδεύετε μόνοι σας φέρνει μια ορισμένη ελευθερία: την υπόσχεση πλήρους αυτονομίας , ένα ευέλικτο δρομολόγιο και την πραγματική ευκαιρία για μια εντυπωσιακή εμπειρία που απλά δεν συνοδεύεται από ομαδικά ταξίδια. Μπορεί να θέλουμε να τιμήσουμε ένα σημαντικό ορόσημο στη ζωή, όπως η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου ή ένα διαζύγιο ή ίσως να επανασυνδεθούμε με τον εσωτερικό μας εαυτό που περιβάλλεται από ομορφιά. Όποιο κι αν είναι το κίνητρο, υπάρχει ένα ιδανικό σόλο ταξίδι για κάθε στιγμή.

Έχοντας αυτό κατά νου, συγκεντρώσαμε μερικά από τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ταξιδέψετε μόνοι το 2024 , συμπεριλαμβανομένων πολιτιστικά πλούσιους μακρινούς προορισμούς, ηλιόλουστα σημεία ιδανικά για μια υπαίθρια εκδρομή, ακόμη και μερικά καταφύγια σχεδιασμένα ειδικά για απόλαυση η καλύτερη σόλο εμπειρία.
Θεραπεία ευεξίας στην Ταϊλάνδη
Τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ταξιδέψεις μόνος
Απόδραση στον κόλπο της Ταϊλάνδης και πιο συγκεκριμένα, στο καταπράσινο νησί Koh Samui. Χαρακτηρίζεται από το ορεινό τροπικό δάσος, τους κρυμμένους καταρράκτες και τις παρθένες παραλίες, αυτός ο προορισμός είναι μια γιορτή για τις αισθήσεις. 
Η ασυναγώνιστη διατροφική κουλτούρα της Ιαπωνίας
Τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ταξιδέψεις μόνος
Γνωστή μεταξύ πολλών άλλων αξιοθέατων για τη διατροφική της κουλτούρα, η Ιαπωνία είναι ένας παράδεισος για μεμονωμένους ταξιδιώτες που θέλουν να επεκτείνουν τον ουρανίσκο τους. Ειδικά σε πόλεις όπως το Τόκιο και το Κιότο, είναι αρκετά συνηθισμένο για τους ανθρώπους να δειπνούν μόνοι τους. Πέρα από την κουζίνα της, η Ιαπωνία είναι μια χώρα γνωστή για τη φιλοξενία των ανθρώπων της, ένας κρίσιμος παράγοντας για μια θετική εμπειρία. 

Μάθετε να κάνετε σερφ στην Κόστα ΡίκαΤα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ταξιδέψεις μόνοςΗ οργάνωση της προσωπικής σας περιπέτειας γύρω από την εκμάθηση μιας νέας δραστηριότητας είναι ένας εύκολος τρόπος για να κάνετε το ταξίδι σας τη μεταμορφωτική εμπειρία που αναζητάτε. Αν θέλετε να μάθετε να σερφάρετε , δεν υπάρχει τίποτα σαν τα περίφημα κύματα της Κόστα Ρίκα, ειδικά στη χερσόνησο Papagayo.

Πνευματική ενδοσκόπηση στο ΜπουτάνΤα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ταξιδέψεις μόνοςΜία από τις πιο συνηθισμένες προθέσεις όταν σχεδιάζετε ένα σόλο ταξίδι είναι η επιθυμία για ενδοσκόπηση. Φυσικά, το περιβάλλον παίζει καθοριστικό ρόλο στη μεταμορφωτική δυνατότητα του ταξιδιού. Αν και είναι ένας δύσκολος προορισμός για πρόσβαση, το Μπουτάν αναγνωρίζεται ευρέως ως ένα χαρούμενο και ειρηνικό μέρος για να αποσυρθείς μόνος. Η χώρα είναι πάνω από το 70% δασική και η πρώτη στον κόσμο με αρνητικές εκπομπές άνθρακα, επομένως οι όμορφοι περίπατοι στη φύση και η παρακολούθηση της άγριας ζωής αποτελούν μέρος της καθημερινής ζωής.

Οι ταξιδιώτες που θέλουν να αφοσιωθούν όχι μόνο στην ανακάλυψη ενός προορισμού, αλλά και στη γνώση του εαυτού τους και στην εξερεύνηση του εσωτερικού τους εαυτού, θα ωφεληθούν πολύ από την επίσκεψή τους στο Μπουτάν.

Island hopping στις ΦιλιππίνεςΤα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ταξιδέψεις μόνοςΤο τροπικό αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων περιλαμβάνει περισσότερα από επτά χιλιάδες νησιά στον Ειρηνικό Ωκεανό. Η μετακίνηση μόνος από νησί σε νησί είναι παιχνιδάκι χάρη σε ένα δίκτυο πλοίων και πτήσεων που συνδέουν στρατηγικά τη χώρα. Οι Φιλιππίνες είναι μια ασφαλής και φιλόξενη χώρα και είναι εύκολη η επικοινωνία στα αγγλικά. Εξερευνήστε υποβρύχιες σπηλιές, βουτήξτε σε υφάλους με τιρκουάζ απόχρωση, περπατήστε σε βεράντες ρυζιού 2.000 ετών, περπατήστε μέσα από ένα ενεργό ηφαίστειο… Η ύπαιθρος είναι το δυνατό σημείο αυτού του υπέροχου προορισμού. Και το φαγητό…. Η φιλιππινέζικη κουζίνα είναι αυθεντική και μοναδική, με πιάτα όπως λούμπια, adobo και kare-kare, που σερβίρονται σε φιλόξενους χώρους.

Ποδηλασία στην οινοπαραγωγή περιοχή της ΑργεντινήςLos mejores lugares del mundo para viajar soloΣυνδυάστε το πάθος σας για ταξίδια και ποδηλασία με Backroads μέσω της οινοπαραγωγικής περιοχής Mendoza (οι σόλο ποδηλάτες είναι επίσης ευπρόσδεκτοι). Αυτή η γεωγραφική περιοχή, που βρίσκεται στους πρόποδες της οροσειράς των Άνδεων, προσφέρει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα κρασιά που παράγονται σήμερα. Κάντε ποδήλατο κατά μήκος των αμπελώνων ανάμεσα σε χιονισμένες κορυφές και σταματήστε στη διαδρομή για να ανακαλύψετε τις γεύσεις της ζωντανής γαστρονομικής σκηνής της περιοχής. 

Καταδύσεις στις ΜπαχάμεςΤα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ταξιδέψεις μόνοςΠολυπόθητο για τις παραλίες με ροζ άμμο και τις γραφικές παραθαλάσσιες πόλεις του, το Harbour Island είναι ένας ήρεμος θύλακας των Μπαχαμών, όπου κοκόρια τριγυρνούν ελεύθερα και γουρούνια καταβρέχονται στην ακτή. 

Αυτές είναι οι πιο ακριβές πόλεις του κόσμου για το 2023

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κυριακάτικη Εκδρομή: 3 παραλίες κοντά στην Αθήνα που θυμίζουν νησί

Her News b

Γιατί τα επόμενα 2 χρόνια είναι η καλύτερη στιγμή για να δείτε το Βόρειο Σέλας;

Her News

Ελλάδα: Τα πιο οικονομικά νησιά για διακοπές

Her News