HerNews.gr
DECORNEWS

Αυτός είναι ο λόγος που ο συνδυασμός χρωμάτων του σπιτιού σας δεν λειτουργεί

Η κατανόηση των παλετών χρωμάτων και του τρόπου με τον οποίο μπορείτε να συνδυάσετε με επιτυχία διαφορετικές αποχρώσεις μπορεί να γίνει τεχνική. Αλλά όταν πρόκειται να εντοπίσουμε μια μη ισορροπημένη χρωματική παλέτα, συχνά το ένστικτό μας κυριαρχεί. 

Όταν τα χρώματα συγκρούονται ή κυριαρχούν με έναν δυσαρμονικό τρόπο, δημιουργείται οπτική ασυμφωνία, κάνοντας τον χώρο να αισθάνεται χαοτικός και ασυνάρτητος. 

Πιθανότατα θα «αισθανθείτε» ότι κάτι δεν λειτουργεί όταν μπείτε σε ένα χώρο με μια παλέτα χρωμάτων εκτός ισορροπίας. Αλλά μερικά ενδεικτικά σημάδια εσωτερικού σχεδιασμού είναι:

1. Συγκρουόμενα χρώματα που στερούνται συνοχής μέσα στο χώρο

2. Ανομοιόμορφη κατανομή του χρώματος σε όλο το δωμάτιο, που οδηγεί σε περιοχές που αισθάνονται οπτικά βαριές

3. Έλλειψη αντίθεσης ή διαφοροποίησης στις αποχρώσεις, με αποτέλεσμα μια επίπεδη, μη έμπνευση ατμόσφαιρα

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς να διορθώνετε μια παλέτα χρωμάτων που δεν είναι τυχαία. 

1. Προσθέστε ένα συμπληρωματικό χρώμα

Ένα σαλόνι με μια συμπληρωματική χρωματική παλέτα μπλε και πορτοκαλίΌταν κάτι δεν λειτουργεί με την παλέτα σας, η θεωρία χρωμάτων μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε γιατί. Τα συμπληρωματικά χρώματα αντιπαραθέτουν ζεστούς και ψυχρούς τόνους. Η ενσωμάτωση αυτού του σχεδίου μπορεί να φέρει οπτική ισορροπία στο χώρο. Όταν συνδυάζετε δύο ή περισσότερα χρώματα, χρησιμοποιήστε τις χρωματικές σχέσεις ως οδηγό. Οι μονοχρωματικοί, ανάλογοι και συμπληρωματικοί χρωματικοί συνδυασμοί είναι πολύτιμα εργαλεία.

2. Δώστε ποικιλία στις αποχρώσεις σε ένα μονόχρωμο σχέδιο

Ένα υπνοδωμάτιο με μονόχρωμη χρωματική παλέτα από αμμώδεις ροζ αποχρώσειςΠροσπαθήστε να συνδυάσετε διαφορετικές τιμές, τη φωτεινότητα και το σκοτάδι ενός χρώματος και τον κορεσμό για να δημιουργήσετε λεπτή αλλά εντυπωσιακή αντίθεση. Για παράδειγμα, εάν το μπλε είναι το εστιακό σας χρώμα, συνδυάστε ένα ανοιχτό μπλε του ουρανού με ένα βαθύ ναυτικό και ένα ουδέτερο γκρι-μπλε. Αν κάνετε μονόχρωμη εμφάνιση, πειραματιστείτε και παίξτε με τις αποχρώσεις και ενώ το κάνετε αυτό, φροντίστε να προσθέσετε υφή για να δώσετε κάποιο επιπλέον βάθος.

3. Συνδυάστε διπλανά χρώματαΈνα μπάνιο με ανάλογη χρωματική παλέτα μπλε, πράσινου και κίτρινουΑκολουθώντας έναν ανάλογο χρωματικό συνδυασμό είναι ένας άλλος τρόπος για να εξασφαλίσετε μια αίσθηση ισορροπίας. Σε αντίθεση με τους συμπληρωματικούς συνδυασμούς χρωμάτων, που συγκεντρώνουν τα αντίθετα στον τροχό χρωμάτων, αυτά τα σχέδια χρησιμοποιούν χρώματα που είναι το ένα δίπλα στο άλλο. Για παράδειγμα, στο μπάνιο παραπάνω οι σχεδιαστές χρησιμοποίησαν μια ανάλογη παλέτα μπλε, πράσινου και κίτρινου. Όταν τα χρώματα είναι ισορροπημένα, δημιουργείται μια οπτική ένταση που κάνει έναν χώρο να αισθάνεται άνετος και ζωντανός.

4. Παίξτε με την αντίθεσηΈνας χώρος διαβίωσης που χρησιμοποιεί ανοιχτά και σκούρα χρώματα για να δημιουργήσει ισορροπίαΑφού επιλέξετε τις αποχρώσεις του σχεδίου σας, η χρήση αντίθεσης εντός της παλέτας θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ισορροπία. Το βασικό συστατικό είναι η χρωματική αντίθεση. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε χρώματα στην παλέτα σας που είναι πιο ανοιχτά, πιο σκούρα, πιο ζεστά ή πιο φωτεινά. Εάν υπάρχει ένα συγκεκριμένο δωμάτιο ή περιοχή του σπιτιού που θα θέλατε να τονίσετε, χρησιμοποιήστε το πιο δυνατό χρώμα εκεί και συνδυάστε τα υπόλοιπα με πιο απαλά ουδέτερα. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε μια ροή χρώματος μέσα σε ένα σπίτι.

5. Διασκορπίστε ομοιόμορφα τα χρώματα στο δωμάτιο

Ένα σαλόνι με πορτοκαλί αποχρώσεις διασκορπισμένο ομοιόμορφα σε όλο το δωμάτιοΜερικές φορές μια παλέτα χρωμάτων θα αισθάνεται μακριά επειδή μια συγκεκριμένη απόχρωση έχει γίνει υπερβολικά κυρίαρχη. Το χρώμα μπορεί να τραβήξει υπερβολική προσοχή, διαταράσσοντας την επιδιωκόμενη ροή της σύνθεσης και προκαλώντας απόσπαση της προσοχής. Όταν ένας συνδυασμός χρωμάτων λειτουργεί, θα πρέπει να κινεί το μάτι σας στο δωμάτιο. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την επανάληψη ενός χρώματος σε όλο το χώρο. Αυτά θα μπορούσαν να είναι χρώματα που μοιράζονται την ίδια τονικότητα ή ζεστασιά ή θα μπορούσαν να είναι διακριτικά χρώματα. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει συνοχή στη χρωματική παλέτα και ότι διαχέετε χρωματικούς τόνους σε όλο το δωμάτιο για να δημιουργήσετε ισορροπία.

6. Σκεφτείτε το χρώμα των φυσικών υλικών

Ένα μπάνιο που χρησιμοποιεί μια συμπληρωματική χρωματική παλέτα μπλε και πορτοκαλίΜην πέσετε στην παγίδα να πιστεύετε ότι οι ιδέες βαφής για τοίχους και υφάσματα είναι τα μόνα συστατικά του χρωματικού σας συνδυασμού. Τα φυσικά υλικά όπως το ξύλο και η πέτρα μπορούν να έχουν τεράστια επιρροή στη χρωματική σας παλέτα και θα πρέπει να θεωρούνται ως μέρος αυτής.  

Τρόποι & ιδέες για να καλύψετε τα παράθυρα του μπάνιου χωρίς κουρτίνες

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τα καλύτερα λουλούδια για να προσθέσετε στην αυλή σας τον Φεβρουάριο για μια πολύχρωμη άνοιξη

HerNews ka

Πως να ανοίξετε ένα καπάκι από βάζο που δεν ανοίγει: Συμβουλές και τεχνικές

HerNews ka

Είναι καλύτερος ένας ανοιχτόχρωμος ή ένας σκουρόχρωμος καναπές σε ένα μικρό σαλόνι; – Πως να επιλέξετε τον ιδανικό

HerNews ka