HerNews.gr
Health

Αλκοόλ: Σοβαρές επιπτώσεις στο δέρμα και τα μαλλιά. Ποιες είναι;

Το αλκοόλ προκαλεί διάφορα προβλήματα στην υγεία μας ακόμα και στο δέρμα μας. Ξέρετε ποιες είναι οι επιπτώσεις; Διαβάστε και ξανά σκεφτείτε αν θα καταναλώνετε τόσο συχνά αλκοόλ.

Κνησμός

Ο κνησμός αποδίδεται στο αλκοόλ. Μπορεί να εμφανιστεί σε όλο το σώμα ή να είναι εντοπισμένος στις παλάμες και τα πέλματα.

Αλλαγές στα μαλλιά

Η χρόνια κατάχρηση ποτών προκαλεί τριχόπτωση και αραίωση των μαλλιών. Αυτή όμως οφείλεται τόσο στην διατροφική ανεπάρκεια, όσο και σε ορμονικές διαταραχές που προκαλεί το πολύ – πολύ αλκοόλ.

Δερματικά

΄Έχει παρατηρηθεί, σύμφωνα με έρευνες,  ότι όσοι κάνουν κατάχρηση οινοπνευματούχου ποτού εμφανίζουν συχνότερα και μεγαλύτερης σοβαρότητας δερματικές λοιμώξεις. 

Ψωρίαση

Η κατάχρηση αλκοόλ έχει ενοχοποιηθεί για την ανάπτυξη και την επιδείνωση της ψωρίασης. Τα επιστημονικά δεδομένα που επιβεβαιώνουν τη συσχέτιση, αυξάνονται συνεχώς με τα χρόνια. 

Το αλκοόλ μπορεί επίσης να έχει αρνητική επίδραση στην επιτυχή θεραπεία της ψωρίασης. Είτε μειώνοντας την αποτελεσματικότητα των θεραπειών, είτε τη συμμόρφωση σε αυτές.

Σμηγματορροϊκή δερματίτιδα

Η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα εμφανίζεται με διπλάσια συχνότητα σε άτομα που κάνουν κατάχρηση αλκοόλ, σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό. Οι ασθενείς με ελλείψεις θρεπτικών συστατικών ή προχωρημένη ηπατική νόσο προσβάλλονται περισσότερο.

Ροδόχρους ακμή

Η κατανάλωση οινοπνευματούχου ποτού αποτελεί σημαντικό παράγοντα επιδείνωσης αλλά και ανάπτυξης ροδόχρου ακμής. Η αυξημένη σοβαρότητα της νόσου έχει σχετισθεί με την κατανάλωση πολλών αλκοολούχων ποτών σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έχει βρεθεί ότι η κατανάλωση 1 έως 4 γραμμαρίων αλκοόλ την ημέρα αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου στις γυναίκες.

Καρκίνος του δέρματος

Τα πολλά οινοπνευματώδη ποτά αυξάνουν και τις πιθανότητες καρκίνου – και ο κίνδυνος αυτός επιμένει εφ’ όρου ζωής. Μεταξύ των καρκίνων που προκαλεί συμπεριλαμβάνεται:

  • Το μελάνωμα στο δέρμα
  • Οι μη μελανωματώδεις καρκίνοι του δέρματος (ακανθοκυτταρικό, βασικοκυτταρικό καρκίνωμα)

Με πληροφορίες από iatropedia.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πρέπει να φοράς αποσμητικό πριν τον ύπνο;

Her News

Χειμωνιάτικα βότανα για την θωράκιση του οργανισμού μας

Her News

3 συμβουλές για να διώξετε την άσχημη μυρωδιά από τα χέρια σας

HerNews ka