HerNews.gr
LIFESTYLE Ψυχολογία

Τρόποι να συγκεντρώνεσαι μέσα στη μέρα

Στον ορυμαγδό των γεγονότων, των υποχρεώσεων και των όσων καλούμαστε να είμαστε καθημερινά, η μέρα μας σφύζει από ζωή, μια ζωή που όμως δεν ξέρουμε πολλές φορές πως να την φέρουμε εις πέρας.

Πελαγώνουμε, νιώθουμε να μην μπορούμε ν’ ανταπεξέλθουμε και πολλές φορές δεν συγκεντρωνόμαστε εύκολα να κάνουμε όλα όσα χρειάζονται να γίνουν. Η μέρα φεύγει και η συγκέντρωση μαζί της. Αποσυντονιζόμαστε. Άλλοτε πάλι, απλώς δεν κάνουμε τίποτα απ’ όλα τα tasks και ταξιδεύουμε με το νου.

Πως μπορούμε λοιπόν να φανούμε λειτουργικοί, να οργανώσουμε καλύτερα το νου και να του δώσουμε ελευθερία να ξεσκάσει και αυτό μέσα στη μέρα, παίρνοντας ανάσες και φορτίζοντας τις μπαταρίες, ώστε να συγκεντρωθούμε και πάλι στο οτιδήποτε κάνουμε;

Βάλε όριο στις υποχρεώσεις

Αντίθετα με το τι πιστεύεις, δεν είσαι ο τιραμόλα, δεν έχεις δέκα χέρια ούτε δέκα κανάλια στο νου για να διεκπαιρεώνεις τα πάντα όλα ορθά μέσα σε μια μέρα. Ένας εγκέφαλος και ένα κορμί θέλουν και την ξεκούρασή τους. Αρνήσου την ενδέκατη εργασία και άλλαξε mindset, ορίζοντας και καταγράφοντας τι έχεις να κάνεις, θέτοντας όριο στην υπερανάληψη υποχρεώσεων.

Σταμάτα δέκα λεπτά

Όχι απλά για να κάνεις ένα διάλειμμα. Σταμάτα τα πάντα. Βρες ένα ήσυχο μέρος (ακόμη και η τουαλέτα στην εργασία βοηθά), μη πάρεις κινητό και κλείσε τα μάτια. Οραματίσου το απόλυτο τίποτα. Το κενό πίσω από τα μάτια. Και άσε την αναπνοή να σε ηρεμήσει. Μόνο εσύ και ο εαυτός σου. Πέντε ή δέκα λεπτά αρκούν. Και σε αυτά τα λεπτά μη σκεφτείς τίποτα μα τίποτα από όλα όσα έχεις να κάνεις. Τίποτα. Το εννοώ.

Κάνε για λίγο κάτι που γουστάρεις

Μπορεί να είναι ένα τραγούδι στο youtube που θα σε ανεβάσει απλά και μόνο βάζοντάς το, τραγουδώντας και χορεύοντας. Μπορεί να είναι να φτιάξεις τον αγαπημένο σου χυμό. Κάτι μόνο για εσένα. Μόνο μόνο για εσένα.

Η συγκέντρωση θέλει προσπάθεια και καλλιέργεια για να έρθει μέσα στη μέρα. Μην ξεχνάς, πάνω απ’ όλα είναι ο εαυτός σου και όταν τον φροντίζεις, λειτουργεί καλύτερα όλο το σύστημα. Και η συγκέντρωση!

Νεότερα Άρθρα

Εκδίκηση: Σωστός ή λάθος δρόμος;

Her News b

Χορός… ένα φάρμακο κατά του στρες!

HerNews ka

5 λεπτά ευτυχίας: Μικρές καθημερινές πράξεις που θα σε ανεβάσουν ψυχολογικά

Her News b