HerNews.gr
Health

Διατροφή για ένα πιο υγιές έντερο

Η υγεία του εντέρου είναι απαραίτητη για τη σωστή πέψη. Το έντερο φιλοξενεί τρισεκατομμύρια μικροοργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων, των ιών και των μυκήτων, γνωστοί συλλογικά ως μικροβίωμα του εντέρου. Αυτοί οι μικροοργανισμοί διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση της συνολικής υγείας, συμπεριλαμβανομένης της πέψης, της λειτουργίας του ανοσοποιητικού μας συστήματος, ακόμη και της ψυχικής υγείας.

Η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων που είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά μπορεί να βελτιώσει την ισορροπία του μικροβιώματος του εντέρου σας, οδηγώντας σε καλύτερη πεπτική υγεία. Ακολουθεί μια λίστα με τις καλύτερες τροφές για την υγεία του εντέρου και τη σωστή πέψη.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι ένα γαλακτοκομικό προϊόν που έχει υποστεί ζύμωση που περιέχει ζωντανές καλλιέργειες ωφέλιμων βακτηρίων. Αυτά τα βακτήρια βοηθούν στη βελτίωση της ισορροπίας της μικροχλωρίδας του εντέρου, προάγοντας την καλή πέψη και μειώνοντας τον κίνδυνο γαστρεντερικών λοιμώξεων. Επιπλέον, το γιαούρτι είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου, πρωτεΐνης και βιταμίνης D, τα οποία είναι όλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για γερά οστά, μυϊκή ανάπτυξη και γενική υγεία.

Μήλα

Τα μήλα περιέχουν υψηλά επίπεδα πηκτίνης, η οποία είναι ένας τύπος διαλυτών ινών. Αυτό που κάνει αυτή την πηκτίνη τόσο ξεχωριστή είναι ότι μπορεί να παρακάμψει το λεπτό έντερο σας και επομένως την πέψη. Στη συνέχεια διασπάται στο παχύ έντερο, το οποίο περιέχει καλά βακτήρια. Τα μήλα βοηθούν επίσης και με τη δυσκοιλιότητα.

Κεφίρ 

Το κεφίρ είναι ένα γαλακτοκομικό προϊόν που έχει υποστεί ζύμωση που είναι παρόμοιο με το γιαούρτι, αλλά είναι πιο αραιό και έχει πικάντικη γεύση. Το κεφίρ περιέχει πολλά στελέχη ευεργετικών βακτηρίων. Αυτά τα βακτήρια βοηθούν στη βελτίωση της υγείας του εντέρου προάγοντας την ανάπτυξη ωφέλιμων βακτηρίων και μειώνοντας τα επιβλαβή βακτήρια. Το κεφίρ είναι επίσης πλούσιο σε πρωτεΐνη, ασβέστιο και βιταμίνη D, καθιστώντας το μια εξαιρετική προσθήκη σε μια υγιεινή διατροφή.

Σπόροι chia

Η κατανάλωση σπόρων chia μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους καθημερινούς σας στόχους φυτικών ινών. Όταν φτάσουν στο στομάχι σας, σχηματίζονται σε μια ζελατινώδη ουσία και λειτουργούν ως πρεβιοτικό. 

Οι τροφές που θα δυναμώσουν την μνήμη σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μήπως χρειάζεσαι αποτοξίνωση; – Όταν το σώμα προειδοποιεί πως κάτι συμβαίνει

Her News

Μπορεί το μηλόξυδο να σας βοηθήσει να χάσετε κιλά;

Her News

Γιατί βλέπουμε όνειρα; Οι ερευνητές εξηγούν

Her News