HerNews.gr
Health

Πώς να συνέλθετε από το hangover

Εάν έχετε ξυπνήσει νιώθοντας κουρασμένες και με πονοκέφαλο, μετά την κατανάλωση αλκοόλ, πιθανότατα έχετε hangover. Το μόνο πράγμα που θα σας απαλλάξει από το hangover σας είναι ο χρόνος, καθώς το σώμα σας ανακάμπτει, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα.

Το hangover επηρεάζει τον καθένα με διαφορετικό τρόπο. Όμως υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα μετά το ξενύχτι και το αλκοόλ, εάν υποφέρετε ήδη.  Συνεχίστε να διαβάσετε για να μάθετε μερικά tips για το hangover.

Αντιμετωπίστε την αφυδάτωση

Η αφυδάτωση μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα του hangover. Το να πίνετε άφθονο νερό θα σας βοηθήσει. Είναι επίσης καλή ιδέα να πίνετε λίγο νερό πριν πάτε για ύπνο. Κρατήστε ένα ποτήρι νερό δίπλα στο κρεβάτι σας για να το πιείτε αν ξυπνήσετε τη νύχτα. Θα μπορούσατε επίσης να προσθέσετε  μια πρέζα αλάτι και λίγη ζάχαρη στο νερό. Αυτά αντικαθιστούν τα χαμένα μέταλλα, που σας λείπουν λόγω του αλκοόλ.

Φάτε κάτι

Το να τρώτε μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας. Εάν έχετε δυσπεψία ή έχετε στομαχικές διαταραχές, τότε μια σούπα με λαχανικά είναι καλή πηγή βιταμινών και μετάλλων, που μπορεί να σας βοηθήσει μετά το hangover.

Ο καφές είναι εντάξει, αλλά προσέξτε την καφεΐνη

Αν σας αρέσει ο καφές ή το τσάι, είναι απολύτως καλό να πιείτε ένα φλιτζάνι το επόμενο πρωί. Αλλά εάν πίνετε μεγάλη ποσότητα πολύ δυνατού καφέ, θα λάβετε μεγάλη δόση καφεΐνης, η οποία μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως γρήγορο καρδιακό ρυθμό. Αυτά δεν έχουν να κάνουν με το hangover σας, αλλά θα αισθανθείτε πιο χάλια. Ίσως ο ελληνικός καφές να είναι η καλύτερη επιλογή.

Μην οδηγείτε

Δεν πρέπει να επιχειρήσετε να οδηγήσετε εάν εξακολουθείτε να έχετε αλκοόλ στον οργανισμό σας. Κατά μέσο όρο, το αλκοόλ απομακρύνεται από το σώμα με ρυθμό περίπου μία μονάδα την ώρα, αλλά αυτό διαφέρει από άτομο σε άτομο και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να επιταχύνετε τη διαδικασία.

Γιατί έχετε πονοκέφαλο; Οι πιο συχνές αιτίες

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Υπέρταση: Πως μπορείτε να τη μειώσετε

Her News

Οι στάσεις της yoga που βοηθούν στη δυσκοιλιότητα

Her News

3 Λόγοι για να αγαπήσεις τα ρεβύθια

Her News