HerNews.gr
Health

Γιατί πρέπει να τρώμε λιναρόσπορο κάθε μέρα;

Μια διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και λιναρόσπορο, που είναι πλούσιος σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Αυτός ο σπόρος προσφέρει σημαντικά οφέλη για την υγεία μας.

Μιλάμε για βελτιωμένη πέψη, χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, μειωμένη φλεγμονή στο σώμα και πολλά άλλα. Ο λιναρόσπορος μπορεί να είναι μια από τις πιο ισχυρές φυτικές πηγές υγιεινών λιπών.

Είτε σας αρέσει να ρίξετε μια κουταλιά από λιναρόσπορο στο πρωινό σας smoothie, είτε να πασπαλίσετε λίγο στο τοστ με αβοκάντο, ο λιναρόσπορος αξίζει μια σταθερή θέση στη διατροφή σας.

Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε μερικούς από τους πιο συναρπαστικούς λόγους για τους οποίους πρέπει να τρώτε λιναρόσπορο κάθε μέρα.

Ο λιναρόσπορος είναι καλή πηγή φυτικών ινών

Οι φυτικές ίνες που περιέχονται στον λιναρόσπορο, σας κρατούν χορτάτες και μειώνουν την όρεξη, βοηθώντας στην απώλεια βάρους και στη διατήρηση των κιλών σας. Βοηθάνε επίσης στη διατήρηση της υγείας του εντέρου σας.

Οι φυτικές ίνες βοηθούν επίσης στην επιβράδυνση της πέψης της ζάχαρης και των υδατανθράκων , αποτρέποντας την ενεργειακή πτώση.

Μειώνει τη χοληστερίνη

Οι διαλυτές φυτικές ίνες που βρίσκονται στον λιναρόσπορο μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων της «κακής» χοληστερόλης.  Η κατανάλωση μόνο 2 με 3 κουταλιών της σούπας λιναρόσπορο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης με την πάροδο του χρόνου και να προάγει την υγεία της καρδιάς.

Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Αν τρώτε καθημερινά λιναρόσπορο, έχει αποδειχθεί ότι σας βοηθάει να μειώσετε την αρτηριακή πίεση. Η κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και λιναρόσπορου σε smoothies κι άλλες υγιεινές τροφές ρυθμίζει την πίεση σας.

3 Λόγοι για να προσθέσετε φύλλα κάρυ στο τσάι σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αυτό το λαχανικό πλούσιο σε μαγνήσιο είναι ένας από τους πιο ισχυρούς αντιγηραντικούς συμμάχους

HerNews ka

3 τρόποι για να μειώσετε τη ζάχαρη

Her News

Ξηρότητα κόλπου: Συμπτώματα και αντιμετώπιση

Her News