HerNews.gr
Health

Υπάρχει λόγος που πρέπει να κοιμόμαστε από την αριστερή πλευρά

Η καλή ποιότητα ύπνου είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και την ευεξία μας. Κατά την έρευνα της Ipsos, πολλές γυναίκες και άνδρες στην Ιταλία ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου. Αυτές οι διαταραχές μπορούν να επηρεάσουν την ψυχική, σωματική και κοινωνική μας ευεξία.

Ο ύπνος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάκτηση και αναζωογόνηση του οργανισμού μας. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, αναπλάθονται τα κύτταρα, ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα και γίνεται η επεξεργασία των εμπειριών μας. Ωστόσο, η έλλειψη ύπνου ή η κακή ποιότητα ύπνου μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία μας.

Οι διαταραχές ύπνου μπορεί να περιλαμβάνουν τον αυξημένο χρόνο για να κοιμηθείτε, τον αδυναμώνο ή διερευνώντας ύπνο, τον εφιάλτη, την υπνηλία, το άπνοια ύπνου και πολλά άλλα. Αυτές οι διαταραχές μπορούν να προκαλέσουν επιπλέον άγχος, κούραση, εκνευρισμό και μειωμένη πνευματική ευεξία.

Υπάρχει λόγος που πρέπει να κοιμόμαστε από την αριστερή πλευρά

Ο ύπνος στην αριστερή πλευρά του σώματος φαίνεται να έχει ορισμένα οφέλη για την υγεία μας, όπως αναφέρει ο φυτολόγος και ειδικός στην ολιστική ιατρική Ali Ramadan. Αυτή η θέση κατά τον ύπνο μπορεί να βελτιώσει τη λεμφική παροχέτευση και την πέψη.

Όσον αφορά τη λεμφική παροχέτευση, η θέση στην αριστερή πλευρά του σώματος μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη κυκλοφορία των λεμφικών υγρών, τα οποία αποτελούν το σύστημα αποβολής τοξινών από το σώμα. Αυτό μπορεί να συμβάλει στην αποβολή των αποβλήτων και την αναζωογόνηση του οργανισμού κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Όσον αφορά την πέψη, η βαρύτητα βοηθά στη μεταφορά των τροφίμων από το στομάχι στο λεπτό έντερο όταν κοιμάστε στην αριστερή πλευρά. Αυτός ο μηχανισμός μπορεί να βελτιώσει την πέψη και να αποτρέψει πιθανά προβλήματα, όπως η καούρα ή η δυσπεψία.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η επιλογή της θέσης κατά τον ύπνο είναι προσωπική και εξαρτάται από την άνεση και τις προτιμήσεις κάθε ατόμου. Καθένας πρέπει να επιλέγει τη θέση που του είναι πιο άνετη και που του παρέχει τον καλύτερο ύπνο.

Μεσημεριανός ύπνος: Πώς σας βοηθάει να ξεκουραστείτε;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τροφές που πρέπει να αποφεύγεις όταν είσαι θυμωμένη

Her News

Γιατί τα φυσικά υφάσματα κάνουν καλό στην υγεία;

Her News

Η οδοντόπαστα μπορεί να βοηθήσει στη μάχη κατά του Αλτσχάιμερ

Her News