HerNews.gr
Fitness

Άσκηση: Τα οφέλη που πρέπει να γνωρίζεις

Όλοι γνωρίζουμε ότι η άσκηση είναι καλή για εμάς, αλλά ξέρετε πραγματικά γιατί; Αφιερώστε ένα λεπτό για να ενημερωθείτε σχετικά με τα γεγονότα.

Όσο περισσότερα ξέρετε, τόσο περισσότερο πρέπει να δίνετε κίνητρο στον εαυτό σας για να κάνετε το καλύτερο που μπορείτε κάθε μέρα. 

Φτιάχνει την διάθεση

Οι ενδορφίνες είναι χημικές ουσίες, οι οποίες παράγονται φυσικά από το σώμα. Ενισχύουν τη διάθεσή σας και η άσκηση αυξάνει τα επίπεδα ενδορφινών στο σώμα. Οι ενδορφίνες μειώνουν επίσης τον κίνδυνο κατάθλιψης κατά 30%.

Απώλεια βάρους

Φυσικά η άσκηση έχει αποτελέσματα σχετικά με το βάρος μας. Η καρδιαγγειακή άσκηση, η προπόνηση με βάρη και το περπάτημα είναι όλοι οι τύποι ασκήσεων που μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια βάρους. Η απώλεια βάρους έχει να κάνει με τη δημιουργία ελλείμματος θερμίδων και μπορείτε να αυξήσετε τις θερμίδες που καίτε από το τρέξιμο ή το περπάτημα μόλις με ένα μίλι την ημέρα.

Υγεία εγκεφάλου και μνήμη

Η τακτική άσκηση μπορεί να βελτιώσει τις γνωστικές λειτουργίες. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα μέρη του εγκεφάλου που ελέγχουν τη σκέψη και τη μνήμη έχουν μεγαλύτερο όγκο σε αυτούς που ασκούνται από αυτούς που δεν γυμνάζονται. Για να βελτιώσετε τη νοητική σας ικανότητα, δοκιμάστε μια έντονη άσκηση για 120 λεπτά την εβδομάδα. Η άσκηση μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο άνοιας κατά 30%!

Βελτιώστε την ποιότητα ζωής

Η άσκηση μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής σας μειώνοντας τον κίνδυνο ασθενειών. Κάνει την καρδιά, τους πνεύμονες και διάφορα άλλα όργανα πιο δυνατά, βοηθώντας σας να ζήσετε περισσότερο. Όσοι ασκούνται έχουν 30% μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Υγεία του δέρματος

Το κλειδί για τη σωστή υγεία του δέρματος είναι η επαρκής ροή αίματος, που περιέχει θρεπτικά συστατικά κι οξυγόνο στα κύτταρα του δέρματός σας. Η άσκηση, όπως ίσως γνωρίζετε, ενθαρρύνει τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα σας, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος. Επίσης σας κάνει να φαίνεστε πιο νέες.

Hot Girl Walk: Η νέα τάση στο fitness

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τα λάθη που κάνουμε όταν είναι να χάσουμε βάρος

Her News

Πρέπει ή δεν πρέπει να τεντωνόμαστε το πρωί;

Her News b

Διατροφή πριν την προπόνηση: Γιατί είναι σημαντική;

Her News