HerNews.gr
Fitness

Πώς να κάνετε το τρέξιμο στη βροχή πιο ασφαλές

Προφανώς, είναι αδύνατο να ελέγξουμε ή ακόμα και να προβλέψουμε πάντα το πώς θα είναι ο καιρός όταν έχουμε προγραμματίσει να πάμε για τρέξιμο. Ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι για όλες τις πιθανές συνθήκες; Προπονηθείτε σε όλες τις πιθανές συνθήκες (εκτός από τις περιπτώσεις που δεν είναι ασφαλές, φυσικά).

Το τρέξιμο στη βροχή μερικές φορές είναι απλώς μέρος της γυμναστικής σας. Αν περιμένουμε τις ιδανικές συνθήκες, δεν πρόκειται ποτέ να είμαστε τόσο συνεπείς με την προπόνησή μας. Κι ανάλογα με το πού ζείτε, μερικές φορές υπάρχουν εποχές με βροχές, και αυτό είναι μόνο μέρος της πραγματικότητας.

Χρησιμοποιήστε τις παρακάτω συμβουλές της για ασφαλείς και άψογες βροχερές διαδρομές.

Αποφύγετε την τριβή

Ο εξοπλισμός στον οποίο βασίζεστε για να αποτρέψετε τον ιδρώτα μπορεί να σας βοηθήσει και με τη  βροχή. Αυτό σημαίνει ότι αποφεύγετε το βαμβάκι και τυχόν μη τεχνικά υφάσματα, τα οποία μπορεί να φθαρούν και να βαρύνουν από την υγρασία. 

Δώστε προτεραιότητα στην ορατότητα

Το να στραβοπατήσετε μέσα από τη βροχή που φυσάει στα μάτια σας θα κάνει το τρέξιμο πιο δύσκολο από ό,τι χρειάζεται. Επίσης θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια εάν δεν βλέπετε πού πηγαίνετε. Επιλέξτε ένα καπέλο για να κρατήσετε τη βροχή μακριά από τα μάτια σας όσο το δυνατόν περισσότερο.

Διαλέξτε αδιάβροχα παπούτσια

Το μόνο που είναι πιο σημαντικό από τα αδιάβροχα παπούτσια είναι το κράτημα. Βεβαιωθείτε ότι φοράτε παπούτσια που δεν είναι πολύ παλιά, όπου έχουν φθαρεί. Εάν τρέχετε στη βροχή με ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια, ξεκουραστείτε στην αρχή για να βεβαιωθείτε ότι προσφέρουν αρκετή πρόσφυση για να σας υποστηρίξουν σε ολισθηρούς δρόμους.

Σχεδιάστε μια ασφαλή διαδρομή

Μια βροχερή πρόβλεψη μπορεί να είναι λόγος να ξανασκεφτείτε το που θα πάτε για τρέξιμο. Η ιδανική βροχερή διαδρομή μπορεί να είναι ένα πάρκο, όπου δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη χαμηλότερη ορατότητα των οδηγών και τα δέντρα μπορούν να σας προσφέρουν κάποια κάλυψη από τη βροχή.

Όπου κι αν πάτε, προσέξτε τις περιοχές που μπορεί να βρίσκονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και κινδυνεύουν από πλημμύρες. Αποφύγετε να τρέχετε σε πολυσύχναστους δρόμους ή δρόμους με υψηλότερα όρια ταχύτητας.

Ενυδάτωση ως συνήθως

Εάν συνήθως χρησιμοποιείτε το πόσο ιδρωμένοι νιώθετε ως μετρητή για το πόσο νερό και ηλεκτρολύτες χρειάζεστε, θα πρέπει να αλλάξετε τη στρατηγική σας όταν βρέχει και δεν θα μπορείτε να νιώσετε τον εαυτό σας να ιδρώνει.

Άσκηση: Τα οφέλη που πρέπει να γνωρίζεις

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κυτταρίτιδα: Τρεις απλές ασκήσεις που βοηθούν στη μείωσή της

Her News

Διασκεδαστικές προπονήσεις στο σπίτι

Her News

Ποιο είναι το ιδανικό βάρος για το σώμα μας;

Her News