HerNews.gr
DECORNEWS

6 χρυσοί κανόνες για το πως να δώσετε στυλ στα ράφια μιας βιβλιοθήκης

Τα ράφια περιέχουν κυριολεκτικά πολλές πολύχρωμες αφηγήσεις, αλλά μοιράζονται επίσης τις δικές τους για το εσωτερικό και τα λογοτεχνικά σας γούστα. Το να μάθετε πώς να δώσετε στυλ σε μια βιβλιοθήκη μπορεί να είναι η διαφορά ανάμεσα σε γεμάτες στοίβες βιβλίων και σε μια τακτοποιημένη οικιακή βιβλιοθήκη που υποδηλώνει ποιος είστε. 

Ο σχεδιασμός ενός ραφιού υπερβαίνει τη διάταξη των βιβλίων ανά χρώμα ή τη στοίβαξή τους κατά ύψος. Στην πραγματικότητα, τα βιβλία μπορεί να είναι τα αστέρια της παράστασης, αλλά δεν είναι τα μόνα σημαντικά στοιχεία σε ένα ράφι. Ο αρνητικός χώρος και τα διακοσμητικά αντικείμενα επηρεάζουν και την εσωτερική διακόσμηση.

Είτε οι θήκες σας δεν έχουν ανανεωθεί εδώ και χρόνια είτε έχετε εξοπλίσει πρόσφατα το δωμάτιό σας με μερικά νέα ράφια, έχουμε συγκεντρώσει μερικές χρήσιμες οδηγίες για το πώς να απεικονίσετε τέλεια τη συλλογή ανάγνωσης με εξατομικευμένη αίσθηση.

1. Επιλέξτε αντικείμενα που εκτιμάτε και αγαπάτε

Γκρι σαλόνι με τραπέζι και ράφιαΞοδέψατε όλο αυτό τον χρόνο αναζητώντας τα καλύτερα ράφια , δεν υπάρχει λόγος να τα γεμίζετε με “σκουπίδια”. Είναι εύκολο να αφήσετε τα ράφια να συσσωρεύουν ακαταστασία και αντικείμενα που δεν θέλετε απαραίτητα να κάθονται πάνω τους. Για να το αποφύγετε αυτό είναι ζωτικής σημασίας να επιλέξετε αξεσουάρ που θέλετε να κοιτάτε καθημερινά. Στον πυρήνα του, ένα σπίτι πρέπει να αφηγείται τις ιστορίες των κατοίκων του και να αντικατοπτρίζει τα ταξίδια τους στη ζωή σε επεξεργασμένες στιγμές. Αφιερώστε χρόνο για να επεξεργαστείτε και να επιμεληθείτε αυτές τις περιοχές με βιβλία και αναμνηστικά που δείχνουν ένα κομμάτι της ζωής σας.

2. Ενσωματώστε διακοσμητικά ανάμεσα στα ράφια

Λευκή βιβλιοθήκη με ντεκόρ και βιβλίαΠαρά το όνομά τους, οι βιβλιοθήκες δεν ανήκουν μόνο στα αγαπημένα σας βιβλία. Οι επιφάνειες των ραφιών είναι το τέλειο σημείο για να φτιάξετε βινιέτες και να αφηγηθείτε μια ιστορία με διακόσμηση. Ούτε χρειάζεται να πας μακριά. Προσθέστε ένα διακοσμητικό κομμάτι που αγαπάτε πάνω από μια στοίβα βιβλίων.

3. Αφήστε χώρο αναπνοής στα ράφια

Μαύρα ράφια σε ένα ατμοσφαιρικό σαλόνιΤο αληθινό στυλ μιας βιβλιοθήκης περιλαμβάνει παιχνίδι με τον χώρο και τις αναλογίες. Οι βιβλιοφάγοι μπορεί να μπουν στον πειρασμό να μαζέψουν τα ράφια με αγαπημένα βιβλία, αλλά για να αξιοποιήσουν το καλύτερο και των δύο κόσμων (γνωστή και ως μια οικιακή βιβλιοθήκη που είναι αναμφισβήτητα κομψή), πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία. Κάποιος κενός χώρος είναι ζωτικής σημασίας, οπότε φροντίστε να μην γεμίζετε υπερβολικά τα ράφια. Ένας τρόπος ενσωμάτωσης είναι να παρατάξετε 10 έως 12 βιβλία στη μέση ενός ραφιού που αφήνει χώρο και στις δύο άκρες.

4. Μετρήστε τα επίπεδα άνεσης «ακαταστασίας»

Χώρος γραφείου με μπεζ τοίχους και ράφιαΗ ακαταστασία είναι ένας σχετικά υποκειμενικός όρος και δεν το βλέπουν όλοι με τον ίδιο τρόπο. Εάν είστε από αυτούς που κρατάτε βιβλία, δεν είστε μόνοι. Σκεφτείτε το δικό σας επίπεδο άνεσης όταν πρόκειται για το τι είναι τακτοποιημένο στη βιβλιοθήκη του σπιτιού σας. Ό,τι είναι ακατάστατο σε έναν μινιμαλιστή δεν θα είναι ακατάστατο για έναν μαξιμαλιστή, γι’ αυτό ξέρετε το στυλ σας και όταν αισθάνεται ακατάστατο για εσάς, αφαιρέστε κάτι. Επίσης, κάντε ένα βήμα πίσω και κοιτάξτε τα ράφια πιο πίσω. Μερικές φορές αυτό που φαίνεται καλό από κοντά δεν φαίνεται τόσο υπέροχο από ένα ευρύτερο πλαίσιο.

5. Εργαστείτε με τις εποχές

Λευκό και μαύρο καθιστικό με έντονο πολυέλαιοΟι βιβλιοθήκες θεωρούνται συχνά ως στατικά χαρακτηριστικά ενός δωματίου, αλλά υπάρχει χώρος για πολύ περισσότερη δημιουργικότητα όταν αλλάζουν με τις εποχές. Επιλέξτε ένα μοτίβο, μια παλέτα χρωμάτων, απόχρωση φωτός ή θέμα από την εποχή και ενσωματώστε το στη διακόσμησή σας.

6. Διατηρήστε την ισορροπία 

Γκρι ανθρακί σαλόνι με ράφιαΗ ισορροπία στα ράφια σας θα συμβάλει στη συνολική αίσθηση ότι το δωμάτιό σας είναι καλά δεμένο. Όσον αφορά την ισορροπία στην εσωτερική διακόσμηση , η τέλεια ισορροπία ή τα ακριβώς συμμετρικά ράφια δεν είναι απαραίτητα, αλλά μάλλον μια συνολική αίσθηση συνέπειας όταν κοιτάτε τη βιβλιοθήκη στο σύνολό της. Αυτό μπορεί να είναι η συσσώρευση αντικειμένων σε βινιέτες σε όλη την έκταση που θα κρατήσει το μάτι να κινείται γύρω από το ράφι.

Οι κουρτίνες κουζίνας είναι το μυστικό για να κάνετε τον χώρο σας πιο οικείο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως να διακοσμήσετε τον χώρο σας με απλά και οικονομικά βήματα

HerNews ka

Οι χώροι που ξεχνάτε να διακοσμήσετε για το φθινόπωρο & οι πιο classy ιδέες

HerNews ka

Πως να μετατρέψετε την αυλή σας στο απόλυτο ησυχαστήριο

HerNews ka