HerNews.gr
Health

5 λόγοι για να τρως σοκολάτα κάθε μέρα

chocolate

Η σοκολάτα συχνά δαιμονοποιείται και κατηγορείται πως δεν είναι υγιεινή και παχαίνει.

Θα μας πίστευες αν σου δίναμε 5 λόγους για να τρως λίγη σοκολάτα κάθε μέρα; 

Μνήμη

Πλούσια σε φλαβονοειδή, η σοκολάτα παίζει με τις ικανότητες του εγκεφάλου μας! Πράγματι, οι φλεβονόλες βοηθούν τη ροή του αίματος στο τμήμα του εγκεφάλου σας που σχετίζεται με τις ικανότητες της απομνημόνευσης. Eπιτρέποντάς σας έτσι να διατηρήσετε τη μνήμη σας περισσότερο.

Ύπνος

Η μαύρη σοκολάτα έχει περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, δηλαδή 84 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας με τουλάχιστον 40 τοις εκατό κακάο. Συχνά, η έλλειψη μαγνησίου μπορεί να είναι η αιτία διαταραγμένου ύπνου, επομένως, ένα τετραγωνάκι μαύρης σοκολάτας πριν πέσεις για ύπνο θα μπορούσε να είναι η θαυματουργή θεραπεία για την αϋπνία.

choco

Αντιγύρανση

Η μαύρη σοκολάτα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, τα οποία καταπολεμούν τις τοξίνες στο σώμα. Μεταξύ αυτών των αντιοξειδωτικών, οι κατεχίνες που βοηθούν στο να διατηρήσουμε το σώμα μας ζωντανό.

Vitamin D

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η μαύρη σοκολάτα είναι ένα όπλο κατά της μελαγχολίας—ειδικά το χειμώνα, όταν εκτίθεστε λιγότερο στον ήλιο και η βιταμίνη D μειώνεται στο σώμα σας. Ερευνητές του Πανεπιστημίου Martin Luther (MLU) Halle-Wittenberg και του Max Rubner-Institut στην Γερμανία δημοσίευσαν τις μελέτες  τους για το ρόλο της σοκολάτας στον εφοδιασμό του οργανισμού μας με την απαραίτητη ποσότητα βιταμίνης D2. Εκτός από την τόνωση του ηθικού μας, η βιταμίνη D είναι σημαντική για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, την ενδυνάμωση των οστών και τη μείωση του κινδύνου αναπνευστικών παθήσεων.

cocoa

Ενδορφίνες

Με την έλλειψη έκθεσής μας στον ήλιο και με την πανδημία που επηρεάζει τη διατροφή μας, είναι σημαντικό να τρώμε υγιεινά και ταυτόχρονα νόστιμα τρόφιμα. Η σοκολάτα έχει μια σύνθεση εμπλουτισμένη με μαγνήσιο και θεοβρωμίνη. Δύο ουσίες που ρυθμίζουν το νευρικό μας σύστημα αυξάνοντας τις επιδράσεις των νευροδιαβιβαστών όπως η σεροτονίνη. Η σεροτονίνη  είναι γνωστή για την επίδρασή της στο στρες, το άγχος και την κατάθλιψη, ενώ προσφέρει ένα αίσθημα ευτυχίας!

Νεότερα Άρθρα

Χυμός ροδιού: Tα μαγικά οφέλη για τον οργανισμό σου

Her News

Caffeine Hangover: Πως μπορεί ο καφές να μας δημιουργήσει πονοκέφαλο;

Her News b

Σημάδια που μαρτυρούν ότι έχετε ωορρηξία

Her News