HerNews.gr
Health

Πράγματα που δεν κάνουν οι ειδικοί πριν κοιμηθούν

Στην προσπάθειά μας για έναν καλύτερο βραδινό ύπνο, περιορίσαμε τη συνήθεια του απογευματινού καφέ, προσπαθήσαμε να ασκούμαστε περισσότερο και αρχίσαμε να αφήνουμε τα τηλέφωνά μας έξω από τα υπνοδωμάτιά μας. Ωστόσο, ένας πραγματικά ξεκούραστος ύπνος αποδεικνύεται περιστασιακά άπιαστος, γι’ αυτό απευθυνθήκαμε σε ειδικούς στον ύπνο. Αυτοί μοιράστηκαν τα τέσσερα πράγματα που δεν θα έκαναν ποτέ πριν κοιμηθούν.

1. Δεν πίνουν ένα ποτήρι κρασί μέσα σε 4 ώρες πριν τον ύπνο

Σίγουρα μπορεί να υπάρχει κάποιο όφελος για την υγεία από τη μέτρια κατανάλωση αλκοόλ. Και μάλιστα ένα ποτήρι κρασιού προσφέρει χαλάρωση μετά από μια κουραστική μέρα. Ωστόσο, οι ειδικοί τονίζουν ότι αν ετοιμάζεστε για τον βραδινό ύπνο, δεν πρέπει να πίνετε καθόλου αλκοόλ, ως και 4 ώρες πριν κοιμηθείτε. Ένα ποτήρι κρασί μπορεί να οδηγεί σε κακής ποιότητας ύπνο. Όσο περισσότερο πίνετε και όσο πιο κοντά στην ώρα του ύπνου  πίνετε, τόσο περισσότερο επηρεάζει τον ύπνο σας.

2. Αποτυγχάνετε να χαλαρώσετε σωστά πριν τον ύπνο

Μια χαλαρωτική ρουτίνα πριν κοιμηθούν τονίζουν οι ειδικοί, ότι είναι απαραίτητη. Η τακτική ενασχόληση με μια χαλαρωτική ρουτίνα πριν τον ύπνο είναι απαραίτητη για να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε από το άγχος της ημέρας και να αποκοιμηθείτε. Αυτός ο χρόνος χαλάρωσης μπορεί να είναι όπως θέλετε. Αλλά καλό είναι να μην χρησιμοποιείτε κάποια οθόνη τουλάχιστον 10 με 20 λεπτά πριν κοιμηθείτε.

3. Προσπαθήστε να μην είναι πολύ ζεστό το δωμάτιό σας

Γνωρίζατε ότι ένα πολύ ζεστό υπνοδωμάτιο μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο σας; Σύμφωνα με τους ειδικούς,  η θερμοκρασία του σώματός σας πρέπει να πέσει μεταξύ ενός και τριών βαθμών για να διευκολυνθεί η μετάβαση και η διατήρηση του ύπνου. Εάν ο χώρος του υπνοδωματίου σας είναι πολύ ζεστός, μπορεί να επηρεάσει αυτή τη διαδικασία. Συνιστάται να διατηρείτε τον χώρο ύπνου σας μεταξύ 16 και 19 βαθμών, για να επιτύχετε τη βέλτιστη πτώση της θερμοκρασίας του σώματος.

Το sleep-care είναι η νέα μορφή self-care

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οφέλη για την υγεία από το κακάο

Her News

Τι πρέπει να κάνεις πριν κοιμηθείς

Her News b

Διακοπές και διατροφή: Μπορούν να συνδυαστούν τελικά;

HerNews ka